Медия без
политическа реклама

Мюзикълът на мюзикълите „Фантомът на операта“ долита в НДК

Оригиналната лондонска и нюйоркска продукция ще има 6 представления в София

27 Ноем. 2023
Най-сетне ще видим оригиналната постановка на прочутия мюзикъл за обсебващата страст на Фантома към Кристин.
Официална Фейсбук страница на продукцията
Най-сетне ще видим оригиналната постановка на прочутия мюзикъл за обсебващата страст на Фантома към Кристин.

Най-прочутият мюзикъл в света – „Фантомът на операта” на Андрю Лойд Уебър, прави своя дебют в България с шест представления на оригиналната бродуейска постановка от 11 до 14 април 2024 г. Признат за една от най-красивите и зрелищни продукции в историята на шоубизнеса, гледан от над 160 милиона души в 41 страни и 186 града по света, „Фантомът…“ ще се качи и на сцената на Зала 1 в НДК, съобщават организаторите от BG Sound Stage Management.

Шедьовърът на Андрю Лойд Уебър е и един от най-успешните проекти в историята на развлеченията. Това е най-дълго играният спектакъл на Бродуей, който през 2018-а отбеляза 30 години на сцената с впечатляващите над 13 000 изиграни представления. Спечелил е повече от 70 престижни театрални награди, включително седем награди „Тони” и четири награди „Оливър”, включително за най-добър мюзикъл.

„Фантомът на операта”, базиран на класическия роман на френския писател Гастон Льору (1868-1927), е със сюжет, който се разиграва във великолепния Париж през 30-те години на миналия век.  Историята разказва за мистериозен музикален гений, известен като Фантома, който обикаля потайностите на Парижката опера. Хипнотизиран от таланта и красотата на млада актриса – Кристин, Фантомът я примамва за свое протеже и силно се влюбва в нея. Без да знае за любовта на Кристин към Раул, манията на Фантома предизвиква драматичен обрат в събитията, в който се сблъскват ревност, лудост и страсти.

С артистичен състав от близо 100 души – актьори, музиканти и симфоничен оркестър, с повече от 230 костюма и със смайващи сценични ефекти мюзикълът „Фантомът на операта” представя на публиката едни от най-известните и вълнуващи мелодии на Андрю Лойд Уебър като The phantom of the Opera, Think of Me и Music of the Night. Оригиналният запис на лондонския актьорски състав става първият в британската музикална история, изкачил се до №1 в класациите, като с продадените над 40 млн. копия от албуми по целия свят се превръща в най-продавания запис на мюзикъл за всички времена.

Сред близо 40-те солистични роли, в които се превъплъщават изтъкнати мюзикъл-артисти, като Фантома ще гледаме актьора и певец Бен Крофърд, като Кристин Дае ще се редуват Емили Куатчу и Джулия Удине, Раул ще бъде Джон Ридъл.

„Фантомът на операта” идва в София по споразумение с Really Useful Group – компания на Андрю Лойд Уебър, която продуцира и популяризира неговата музика по цял свят, включително едни от най-успешните и най-дълго играни мюзикъли като „Фантомът на операта”, „Котките”, „Исус Христос Суперзвезда”, „Евита”, „Булевардът на залеза“. В Зала 1 на НДК ще бъде показана оригиналната лондонска и нюйоркска продукция на Камерън Макинтош.

Представленията от 11 до 14 април 2024 г. са с начален час 20.00 ч., а на 13 и 14 април ще има представления и от 15.00 ч. Билетите на цени от 80 до 200 лв. са в продажба от днес, 27 ноември, в мрежата на Eventim.

Още по темата