Quantcast

Медия без
политическа реклама

Мик Джагър и Уил Смит ще пеят пак против коронавируса

Този път ще помагат на Индия

02 Май 2020
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Мик Джагър

Сред големия концерт One World: Together at Home, който бе излъчван и гледан от милиони зрители в домовете им по целия свят, Мик Джагър ще се включи и във второ антипандемично шоу.

"Търкалящият се камък" и Уил Смит ще бъдат ще бъдат сред десетките международни и боливудски звезди, участващи в четиричасов концерт тази неделя, за да наберат средства за битката срещу коронавирус в Индия, където броят на случаите нараства. Капитанът по крикет в страната Вират Коли, актьорите Приянка Чопра и Шах Рух Хан са някои от най-известните имена в Индия, които ще се включат с пеене или четене на послания от домовете си. 

Организирано от режисьорите на Боливуд Каран Джохар и Зоя Ахтар, шоуто ще се предава на живо във Фейсбук и ще отдаде почит на работниците, които се борят с пандемията. Инициаторите на концерта заявиха, че парите са необходими „за тези, които нямат работа и дом и не знаят откъде ще дойде следващото им хранене“. 1,3 милиарда души в Индия са блокирани от 25 март, като ограниченията наскоро бяха частично облекчени, но и трябва да продължат най-малко до 17 май. Спирането на живота засегна особено силно милиони работници мигранти, заседнали в градове с малко храна или пари. В събота се организират специални влакове, за да помогнат на хиляди най-накрая да се завърнат у дома.

Динозаврите "Ролинг стоунс" са особено активни тези дни. Освен че впечатлиха и с участието си в организирания от "Глобал ситизън" концерт One World: Together at Home, Джагър, Кийт Ричардс, Чарли Уотс и Рони Ууд издадоха първата си нова песен от 8 години насам - Living in a Ghost Town, чийто текст мнозина обявиха за пророчески. Музикантите, чиято обща възраст е над 300 години, планираха това лято на продължат турнето си No Filter, но коронавирусът осуети плановете им.

Още по темата