Медия без
политическа реклама

Луиза Григорова поема роля на Джулия Робъртс в „Отблизо“

Екранни любимци превземат сцената на Theatro

21 Юни 2023
Четирима герои, свързани с невидимите нишки на чувствата.
Четирима герои, свързани с невидимите нишки на чувствата.

Екранните любимци Александър Сано, Башар Рахал и Луиза Григорова-Макариев влизат в главните роли в новия спектакъл „Отблизо“ на режисьора Антон Угринов, чиято премиера е на 5 юли в „Theatro отсам канала“ в София.

Пиесата „Отблизо“ на един от най-успешните съвременни британски драматурзи – Патрик Марбър, роден 1964, бивш стендъп комик и настоящ носител на награда „Тони“, е поставена за пръв път през 1997 г. в Кралския национален театър в Лондон от самия него. Тя е добре позната на публиката и от създадения по нея филм на режисьора Майк Никълс Closer (2004) със звездното участие на Джулия Робъртс, Джуд Лоу, Натали Портман и Клайв Оуен. Българските театрални зрители не са в неведение по отношение на творбата: „Отблизо“ във версията на проф. Здравко Митков с Мариана Жикич, Рая Пеева, Роберт Янакиев и Боян Младенов в ролите се игра години наред в столичния театър „Възраждане“; може би през новия сезон пак ще се играе. Но проникновена пиеса за любовните отношения, окичена с петте най-престижни награди за нова драматургия в Англия и САЩ, включително отличието на Evening Standard за най-добра комедия и наградата „Лорънс Оливие“, никога няма да е в повече на ценителите на театъра, така че всяка нова постановка е добре дошла.

Антон Угринов се е доверил на любими за родната аудитория актьори като Александър Сано, Башар Рахал, Луиза Григорова-Макариев и Любомира Башева (позната от филма „Лошо момиче“, сериалите „Откраднат живот“, „Ягодова луна“, „Мен не ме мислете“ и др.); сценографията и костюмите са проектирани от Елис Вели, а музиката е на един от най-успешните ни театрални композитори Калин Николов.

„Отблизо“ е история, която проследява дванадесет любовни епизода от живота на две жени и двама мъже, свързани с невидимите нишки на страстта и привличането. Отдалеч техният копнеж по любовта и щастието изглежда красив, трепетен и романтичен, но отблизо може да се окаже твърде жестоко занимание… 

Съществува ли любовен четириъгълник? Има ли безрезервна любов? Мъжка солидарност? А когато е намесена любов? В живота на всяка жена над 35 ли се появява някоя по-млада? Ние ли избираме да се влюбим, или любовта избира нас? „Отблизо“ е безпощадна дисекция на любовта, гарнирана с лъжи, изневери, ревност, страст, сълзи и смях.

„Отблизо“ говори за живота такъв, какъвто е, а диалозите са остроумни и свежи. Границата между любов и омраза понякога е твърде тънка. Между върховно щастие и непреодолима мъка също. Днес имаш целия свят в ръцете си и само след миг, само след поглед, вселената ти се срутва и, съвсем неподготвен, ти може да си изправен пред избора дали да се предадеш, или да намериш сили да живееш.

„Отблизо“ е модерна трагикомедия за нишките, които днес тъй лесно ни свързват и точно толкова лесно се късат и ни разделят. Понякога – фатално.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?