Медия без
политическа реклама

Лилия Маравиля и Мая Бежанска се вливат в екипа на "Вина"

Днес започнаха снимките за втория сезон на продукцията на БНТ

15 Авг. 2023
Снимка за спомен от първия снимачен ден на втория сезон.
Стефан Василев
Снимка за спомен от първия снимачен ден на втория сезон.

Актрисите Лилия Маравиля и Мая Бежанска влизат във втория сезон на сериала "Вина", камерата за който се завъртя днес в село Хърсово край Мелник, съобщиха продуцентите от Българската национална телевизия. "Вторичната ферментация започва!", написа в своя профил във Фейсбук режисьорът на сериала Виктор Божинов ("Възвишение", "Голата истина за група "Жигули").

"Първият сезон на "Вина" привлече огромен зрителски интерес с безусловните си художествени и кинематографични качества, с великолепния творчески екип и актьорски състав. Една силна и завладяваща история, която бе разказана по възможно най-добрия начин. Този сериал влезе в домовете на българите, през традицията на винарството разказа за миналото и настоящето, актьорите изградиха силни и запомнящи се образи. Затова от БНТ решихме без никакво колебание, че е задължително "Вина" да има втори сезон", отбелязват от обществената телевизия.

Сериалът "Вина" е по идея на Симон Еди Шварц, режисьор и креативен продуцент е Виктор Божинов, сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божинов и Георги Гвоздев, изпълнителен продуцент е Надежда Цветкова, а винен консултант – Вили Гълъбова.

В главните роли, наред с новите две звезди в състава, ще продължим да гледаме актьорите  Михаил Билалов, Владимир Зомбори, Елена Телбис, Параскева Джукелова, Герасим Георгиев-Геро, Кристина Верославова, Силвия Лулчева, Климентина Фърцова, Димитър Селенски и др.

"Започваме снимките с ентусиазъм, защото сме сигурни в начина, по който историята се разви на сценарно ниво. Зрителите реагираха изключително въодушевено на сезон 1 и това изисква високо ниво на професионална отговорност, която сме готови да поемем", подчертава Виктор Божинов.

И БНТ отчита, че успехът на първия сезон на сериала е бил категоричен и са затвърдили мястото си на най-голям продуцент на телевизионно кино в България. "Вина" е част от филмопроизводството на обществената телевизия. Виктор Божинов също определя БНТ като лидер в създаването на качествена игрална продукция, като го прави "с уважение към творческото начало и професионализма".

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата