Медия без
политическа реклама

И концертът на Ройшин Мърфи в Бургас отпада

Ден след като бе отменено шоуто на Editors

05 Авг. 2023
Заболяване на Ройшин Мърфи в последния момент е причината за отмяна на концерта, твърдят организаторите.
FEST TEAM
Заболяване на Ройшин Мърфи в последния момент е причината за отмяна на концерта, твърдят организаторите.

Още една от обещаните звезди няма да пристигне за концерт в Бургас този месец, съобщиха от Fest Team. Ройшин Мърфи, атрактивната бивша вокалистка на "Молоко", трябваше да излезе на сцената утре вечер в рамките на Burgas Summer Live. Тя обаче няма да пее пред българската публика, защото има бронхиално възпаление, уточняват организаторите. 

Преди дни Мърфи записа видео обръщение към българските си фенове. 

Sing it back to me 🎶Неотразимата дива Róisín Murphy идва в Бургас на 06 август, а заедно с нея ще се насладим на Morcheeba, Sophie Ellis-Bextor и Phuture Sh...

Концертът на 6 август, в който хедлайнер трябваше да бъде Ройшин, включва още групата "Морчиба", Софи Елис-Бекстър и българската формация "Фючър Шок". Всички те ще продължат с изявите си по план, уверяват организаторите. 

Като бонус във вечерта ще се включи белгийската формация Oscar and the Wolf. Първоначално те трябваше да пристигнат за концерт в Бургас на 12 август заедно с Years & Years. Събитието, организирано също от Fest Team, обаче бе отменено в края на юли. Само преди ден пък стана ясно, че се е провалила и друга от предстоящите вечери на Burgas Summer Live - 13 август, с хедлайнер Editors. Съобщено беше, че причините за отмяната са "логистични" и се преговаря за гостуване на британската формация в София през 2024 г.

Така на практика от шумно рекламирания фестивал край морето останаха концерт и половина. Разочарованието сред феновете е голямо, предвид колко хора от София и други градове имат платени нощувки и организиран транспорт за концертите. 

Утре публиката ще може да слуша Софи Елис-Бекстър, Oscar and the Wolf и "Морчиба", а на 11 август в Бургас ще гостуват шотландците Franz Ferdinand, англичаните Nothing but Thieves и българската група Hayes & Y.

Желаещите да върнат билетите си за 6 август поради отсъствието на Ройшин Мърфи могат да го направят чрез онлайн форма в сайта на организаторите. В допълнителен коментар Fest Team уточняват, че притежателите на билети за отменения концерт на 12 август с участието на Oscar and the Wolf могат да ги използват тази неделя. Пак на същото място се връщат и пари за осуетения концерт на Editors на 13.08.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата