Медия без
политическа реклама

"Голата истина за група "Жигули" прехвърли милиона

30 Юни 2021
снимка: архив на продукцията

Макар че излезе в разгара на пандемията, когато кината все още отваряха плахо вратите си за зрители, българският филм "Голата истина за група "Жигули" се превърна в зрителски хит. Той вече е достигнал бокс офис от 1 млн. 211 хиляди лева, като е гледан от 128 715 зрители. Това го нарежда на трето място сред най-гледаните от българската публика филми за последните 30 години. На първите две места са "Мисия Лондон" и Love.net, излезли преди повече от десет години. 

Филмът тръгва и на лятно турне, което ще даде възможност на още зрители да преживеят комедията. „Ще имаме специални прожекции на открито във Варна, Бургас, Пловдив, София, Стара Загора и много други градове. Зрителите могат да следят прожекциите на нашата Facebook страница“, споделя продуцентът Кръстьо Ламбев.

В "Голата истина за група "Жигули" участват актьорите Михаил Билалов, Филип Аврамов, Димитър Рачков, Герасим Георгиев - Геро, Лилия Маравиля, Ирини Жамбонас, Август Попов, Параскева Джукелова и др. Комедията разказва за група бивши музиканти, които тръгват по различни пътища в началото на 90-те, за да се съберат почти насила 30 години по-късно - и да открият какво се е случило с тях. 

Режисьор е Виктор Божинов ("Възвишение"), а сценаристи са Нели Димитрова, работила с него по дебютния му игрален филм, и Ваня Николова, с която са снимали "Под прикритие". 

Смешното е сложен жанр - как да си забавен, без да изпаднеш в евтини скечове, пошли шеги и телевизионна естетика? С драма и баба знае.

 

Още по темата