Медия без
политическа реклама

Адам Сандлър получи наградата за американски хумор „Марк Твен“

Комикът стана 24-ият носител на едно от най-престижните отличия в развлекателната индустрия

20 Март 2023
Адам Сандлър с миналогодишната си награда "Готам" за независимо кино.
ЕРА/БГНЕС
Адам Сандлър с миналогодишната си награда "Готам" за независимо кино.

Актьорът, сценарист, продуцент и стендъп комик Адам Сандлър получи наградата за американски хумор „Марк Твен“ за трите си десетилетия плодотворна кариера, съобщиха New York Times и AP. Сред присъстващите на церемонията в центъра „Кенеди“ във Вашингтон в неделя бяха Дженифър Анистън, Дрю Баримор, Стив Бушеми, Крис Рок, Бен Стилър. „Той приема комедията много сериозно“, каза за лауреата Стив Бушеми, който е известен с драматични и свързани с насилие образи, но изпълнява комедийни роли във филмите на Сандлър.

„Като гледам тази шантава награда, не мога да не си помисля, че един ден това може да е оръжието, използвано, за да ме пребият до смърт“, отбеляза в типичния си стил Адам Сандлър по време на благодарствената си реч.

56-годишният Сандлър благодари на приятелите и семейството си, че са му помогнали да изгради увереност през цялата си кариера, започнала със стендъп представления по пет вечери в седмицата в Ню Йорк и довела го до водещи роли в хитови екранни комедии. „По дяволите рейтингите, сега вие сте моите нови приятели“, обърна се лауреатът към присъстващите. Много от ораторите по време на вечерта похвалиха актьора за неговата безупречна работна етика.

В момента Сандлър е на етап от изцяло разпродадено стендъп турне в САЩ, а продължението на комедия на Netflix с негово участие трябва да излезе в края на месеца.

Адам Сандлър привлича за първи път вниманието като комик, докато е все още част от актьорския състав на шоуто „На живо в събота вечер". Пет години по-късно той започва изключително успешна филмова кариера. Снимал е в повече от 45 филма с общи приходи повече от 3 милиарда долара в целия свят.

Сред най-успешните филми на Адам Сандлър са „Щастливият Гилмор“, „Сватбеният певец“, „Зохан: Стилист от запаса“, „50 първи срещи“, „Дърти хлапета“, „Хотел Трансилвания“, „Пиксели“. Известен е предимно с ролите на мъже с детинско поведение, но има и множество драматични роли във филми като „Гроги от любов“ и „Скъпоценни камъни“ („Uncut Gems“).  

Сандлър е 24-ият комик, удостоен с едно от най-големите отличия в развлекателната индустрия, което ежегодно отбелязва най-големите постижения в американската комедия – от най-великите комедийни актьори в киното и телевизията до социални критици и драматурзи. Всеки от тях, включително миналогодишният лауреат, Джон Стюарт, е оказвал влияние върху американското общество, според център „Кенеди“. Сред досегашните лауреати на наградата „Марк Твен“ са Ричард Прайър – първият неин носител през 1998 г., Упи Голдбърг, Карол Бърнет, Бил Козби и др. Адам Сандлър е седмият член на актьорския състав на шоуто „На живо в събота вечер", който получава наградата „Марк Твен“. Преди него тя е присъждана също на Бил Мъри, Тина Фей, Уил Фарел, Били Кристъл, Еди Мърфи, Джулия Луис-Драйфус. Създателят и продуцент на шоуто Лорн Майкълс спечели отличието през 2004 г. 

Церемонията по връчването на наградите за американски хумор „Марк Твен“ ще бъде излъчена по CNN на 26 март.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата