Медия без
политическа реклама

Три актриси се надсмиват над себе си в „Извънредно неудобно“

Здрава Каменова, Стефания Колева и Богдана Трифонова заедно на сцената в нова авторска комедия през септември

18 Авг. 2022
Здрава, Стефания и Богдана (от дясно на ляво) отново ще са заедно на сцената.
Ивелина Чолакова
Здрава, Стефания и Богдана (от дясно на ляво) отново ще са заедно на сцената.

Шеметното трио Здрава Каменова, Стефания Колева и Богдана Трифонова ще направят премиера на новата си комедия „Извънредно неудобно“ в четири града в страната през септември. Постановката е третата от успешната авторска поредица, включваща спектаклите  „Извънредно положение“ и „Извънредно любовно“, посветени съответно на абсурдите на изолацията в корона-кризата и на чисто женския „анализ“ на мъжкия свят.

„Извънредно неудобно“ е по идея на актрисата драматург Здрава Каменова и нейната житейска половинка - сценариста Светльо Томов, осъществена в съавторство с журналистката и радиоводеща Богдана Трифонова. Текстът отново представя истински истории, събрани от живота. Този път те са обединени от притеснението и срама в най-различни конфузни ситуации, каквито всички ние преживяваме. Публиката ще се забавлява с разкази за домашни любимци, хипохондрици, гръцки остров, японско турне, деца, свекърви, една варицела, три раждания… Разбира се, всичко това ще бъде украсено с много музика, танци и неподражаемото чувство за хумор на трите актриси, които признават, че изобщо не им е неудобно да поканят зрителите на новия си спектакъл. Стефания Колева е и художник на костюмите в него, а композитор е Добромир Кисьов.

Премиерни представления на „Извънредно неудобно“ са насрочени в четири града: в Пловдив на 9 септември, в София на 13 септември, във Варна на 20 септември и в Бургас на 30 септември. Предстоят още дати в страната и чужбина, подсказват от екипа.

Комедийната поредица „Извънредно…“ е изключително успешен театрален проект: само за последната година „Извънредно положение“ и „Извънредно любовно“ са гледани от близо 35-хилядна публика в над 20 града в страната. Идейният мотор на спектаклите – драматургът и актриса Здрава Каменова, е автор на повече от 25 прелюбопитни текста за театър, които се играят при голям зрителски интерес във всевъзможни стандартни и нестандартни пространства. Сред тях са „Дом за овце и сънища“, „Гимнастика за бременни“,“Гарфънкъл търси Саймън“, „Праехидно“, „Пепеляшки ООД“, „Скачай!“, „Жената е странно животно“, „Бонбон“, „Помощ, имам две деца“, „Хитът на сезона“ и др. – някои от тях написани на четири ръце с колеги.

Съвместната работа с Богдана Трифонова и Стефания Колева бързо се превръща в дълбоко приятелство. Здрава се възхищава от Стефания още в НАТФИЗ. Звездата от множество сериали, филми и спектакли често посещава представленията, които Каменова изнася с отдавнашната си творческа партньорка Богдана Трифонова, и е споделяла, че и на нея й се играят подобни „човешки неща“. В оня период обаче Колева е твърде заета. „Но настана пандемията и Стефания нямаше работа, а ние имахме много работа покрай „Извънредно положение“. Веднъж дойде да ни гледа в едно ресторантче, „Пей, сърце“, и й беше толкова тъжно, че почти се просълзи. И аз се обърнах към нея: „Искаш ли да се включиш още следващия път?“. Тя каза „да“, прибрахме се и веднага й написах 2-та материала, с които влезе в спектакъла“, разказа неотдавна Здрава Каменова. След това се раждат „Извънредно любовно“ и съвсем наскоро – и „Извънредно неудобно“, вече за трио.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата