Медия без
политическа реклама

Филхармонията привлича "негативни" с билети на половин цена

168 теста, от които един положителен, са направени пред зала "България" в първия ден от мерките

23 Окт. 2021

С трудностите, възникнали около въвеждането на зеления сертификат, отделните бизнеси и културни институции се справят по различни начини. Едно от най-щедрите предложения за публиката си направи Софийската филхармония, която предлага на всеки свой клиент подарък. 

"Уважаема публика, ние, от Софийската филхармония осъзнаваме сложността на днешните дни. Затова решихме да ви подарим част от стойността на билетите за нашите концерти. Ние уважаваме избора на всеки човек и не делим нашата публика на ваксинирани и неваксинирани. И понеже хората без сертификати ще трябва според наредбите да се тестват, намаляваме цените на билетите, за да компенсираме тази промяна", пише в обръщението на оркестъра.

От 22 октомври до 22 ноември билети за концертите могат да се купят с 50% намаление, като промоцията важи за събития до края на календарната година (31 декември) - общо над 20 концерта. Най-ниската възможна цена на билет е 10 лв., колкото струва и да си направиш антигенен тест пред залата.

От Филхармонията припомнят, че достъпът до концертите в зала „България" става само с валиден зелен сертификат: ваксина срещу COVID-19, документ за преболедуване или актуален отрицателен тест. При това условие вече не е нужно да се спазват ограничения за броя зрители в залата.

От културната институция организираха мобилен пункт за тестове още на 21 октомври, което бе първият ден от влизане в сила на мерките и дата на отдавна обявения концерт на цигуларя Светлин Русев и диригента Саша Гьотцел. Малко над 1/3 от зрителите в залата, или 168 души, са се тествали, останалите са били със сертификати, сподели пиарът на Филхармонията Кремена Николова. Един от направените тестове е бил положителен. 

Мобилни пунктове заработиха още пред операта и НДК, когато там има спектакли и концерти. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата