Quantcast

Медия без
политическа реклама

Бездомният Театър „София“ ще играе на 5 столични сцени

Очаква се ремонтът в сградата на най-голямата общинска трупа да продължи година и половина

13 Юли 2022
Театър София
Актьорите по време на репетиция за спектакъла "Невинно малко убийство".

През следващия арт сезон инициативата „Театър „София“ идва при вас“ ще се осъществи с турнета из цялата страна, тъй като сградата на общинската трупа е в ремонт. Освен с ежемесечните гостувания в различни населени места, артистите от най-големия ни общински театър ще се представят със своите хитови постановки на други 5 столични сцени.

Сезонът започва с премиерния спектакъл „Невинно малко убийство“ на 19 септември в Theatro на ул. „Върбица“ 12 отсам Канала. В тази френска черна комедия от Жан-Пиер Мартинез, в която сюжетът се заплита около изневери и семейни недоразумения, участват Дария Симеонова, Неда Спасова и Пламен Манасиев. Режисьор е младата Надя Панчева, сценограф – Ясмин Мандели, композитор – Милен Апостолов.

На 27 септември Елеонора Иванова, позната от сцената и малкия екран (чаровната Поли в сериала „Братя“), ще бъде новото попълнение в модерната и ексцентрична комедия на Клеман Мишел „Кашонът“, отново на сцената на „Театро“.

Срещите на мащабния спектакъл „Пер Гюнт“ по Ибсен, режисиран от Катя Петрова, с Ириней Константинов и младата звезда Александър Тонев в образа на главния герой в различни периоди от живота му, ще се състоят в театър „Азарян“ през октомври. Историята на фаталната жена Лулу в едноименния спектакъл на Крис Шарков по пиесата на Франк Ведекинд, в чиято роля отново е красивата Елеонора Иванова, също ще може да бъде гледана в „Азарян“.

От следващия сезон в „Сълза и смях“ редовно ще се играе спектакълът „Горчивите сълзи на Петра фон Кант“ от Райнер Вернер Фасбиндер – едно от последните премиерни заглавия на театър „София“. Под режисурата на проф. Пламен Марков Лилия Маравиля е преуспяла модна дизайнерка, която се влюбва в момичето, чиято кариера започва благодарение на нея. Постановката ще бъде представена и на фестивала „Сцена на кръстопът“ в Пловдив.

Театър „София“ ще гостува регулярно и в театър „Българска армия“, както и в Младежкия театър „Николай Бинев“.

Очаква се ремонтът в сградата на театър „София“ да продължи следващата година и половина. Следете сайта на театъра и социалните му мрежи за актуална информация къде и кога ще се играят заглавията от афиша му.

 

Още по темата