Медия без
политическа реклама

20 най-близки изпратиха Матю Пери в последния му път

На погребението в близост до филмовото студио „Уорнър Брадърс“ са присъствали и петимата му колеги от сериала „Приятели“

04 Ноем. 2023
Стотици почитатели на Матю Пери и "Приятели" оставят цветя и послания пред сградата в Ню Йорк, използвана като екстериор в сериала.
ЕРА/БГНЕС
Стотици почитатели на Матю Пери и "Приятели" оставят цветя и послания пред сградата в Ню Йорк, използвана като екстериор в сериала.

Американският актьор и звезда от сериала „Приятели“ Матю Пери бе положен в гробището Форест Лоун в Лос Анджелис в петък, съобщи People, позовавайки се на свой източник. На прощалната церемония са присъствали роднините на актьора - майка му Сюзън Морисън, баща му Джон Бенет Пери, вторият му баща Кийт Морисъ и др., както и петимата му колеги от сериала Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Мат Лебланк и Дейвид Шуимър. По данни на TMZ на тъжното събитие, започнало в 15.00 ч. и продължило до 17.00 ч., са се събрали общо около 20 души. Някои американски медии публикуваха снимки, направени от голямо разстояние или от въздуха.

Гробището Форест Лоун е разположено в близост до филмовото студио Warner Brothers, където е сниман популярният ситком. Там почиват много холивудски знаменитости, сред които Елизабет Тейлър, Люсил Бол, Майкъл Джексън и др.

Матю Пери почина на 28 октомври едва на 54 години в своя дом в Лос Анджелис при очевидно удавяне. Асистентът на актьора намери тялото му в джакузито без признаци на живот. Представители на правоприлагащите органи са заявили пред изданието, че на място не са открити наркотици, нито признаци за насилствена смърт. От службата по съдебна медицина на Лос Анджелис са потвърдили пред People, че аутопсията е завършила и се очаква токсикологичният доклад. Предстои допълнително разследване.

Семейството на актьора, особено популярен с ролята на Чандлър от сериала „Приятели“, публикува изявление в изданието в деня след смъртта му, в което се казва: „Сърцата ни са разбити от трагичната загуба на нашия любим син и брат. Матю донесе толкова много радост на света както като актьор, така и като приятел. Всички вие означавахте толкова много за него и ние оценяваме огромното излияние на любов".

Колегите на Пери от „Приятели“ също направиха съвместно изявление, получено ексклузивно от People. „Всички сме опустошени от загубата на Матю. Бяхме нещо повече от екранни партньори. Ние сме семейство. Имаме толкова много за казване, но точно сега ще отделим малко време, за да скърбим и да преработим тази необозрима загуба. С времето ще  разкажем повече – както и когато сме в състояние. Засега нашите мисли и нашата любов са със семейството на Мати, с неговите приятели и с всички, които го обичаха по целия свят“, казва се в изявлението, подписано от Анистън, Кокс, Кудроу, Лебланк и Шуимър.

Смъртта на актьора настъпи година след публикуването на неговите мемоари "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо". В книгата той описва десетилетната си борба с пристрастяването към болкоуспокояващи медикаменти и алкохол. В нея той заяви, че е трезвен от около 18 месеца.

В петък беше създадена и фондация на името на Матю Пери, която ще приема дарения в подкрепа на хора, борещи се със зависимости, съобщи Variety. "В духа на трайния ангажимент на Пери да помага на други хора, борещи се с болестта на пристрастяването, ние поемаме по пътя да уважим наследството му,…водени от собствените му думи и преживявания и от страстта му да промени живота на възможно най-много хора", се казва в учредителното изявление на организацията. От фондация "Матю Пери" припомнят желанието на актьора да бъде запомнен преди всичко с помощта, която е оказвал на другите, а не с ролята си в сериала "Приятели". Фондацията е спонсорирана от Националния филантропски тръст – публична благотворителна организация и лидер в областта на дарителските фондове, която от създаването си досега е събрала над 49 милиарда долара.

Последвайте ни и в google news бутон