Quantcast
Македония очаква дарение от 50 хил. дози ваксина от България | СЕГА
facebook
twitter

COVID-19

Македония очаква дарение от 50 хил. дози ваксина от България

907
 БГНЕС

Следващата седмица Македония ще получи от България дарение от 50 хил. дози ваксина, предаде БГНЕС. В момента се уточняват подробностите с Червения кръст на България и Северна Македония, каза президентът на РС Македония Зоран Заев. Външните министри на България и Македония вече са установили контакт. Започнала е и комуникация на премиерско ниво между София и Скопие.

БГНЕС припомня, че преди дни президентът на България Румен Радев заяви, че страната ни ще предостави значително дарение от ваксини на съседна Македония.

''Тези дни, както обяви президентът на България, страната ще направи приятелски жест и очакваме следващата седмица да осъществим първата среща на граничния пункт'', каза Заев. 

---

Зоран Заев изрази също очакванията си, че през юни София ще подкрепи Скопие в следващата стъпка по пътя към евроинтеграцията. ''Както казах, това е двустранен въпрос. Двете приятелски държави трябва да покажат здрав разум и рационалност в името на бъдещето, в името на приятелството, децата, бъдещите поколения. Аз често казвам: в името на двата братски народа да намерим решение, за да може най-накрая, след 16,5 години Северна Македония да направи следващата крачка, по-точно полу-крачка, а именно първата междуправителствена конференция'', каза още Зоран Заев в отговор на журналистически въпрос дали има някакво раздвижване в отношенията с България. 

 

Още

Ще правим тиха дипломация, докато Гешев е външен министър
Албанска партия гарантира мнозинството зад Зоран Заев

05.12.2021

1496
Фандъкова: Снегът в София започна да вали изведнъж!

30.11.2021

Обновена

6394