Quantcast

Медия без
политическа реклама

VW опитва да спре износа на свои автомобили от Китай за Русия

За да се справи с проблема, германският концерн е съставил "черен списък" на дилъри на коли

27 Февр. 2023АЛЕКС МИЛЕВ
Volkswagen
Проблемът за Volkswagen е, че клонът на компанията в Китай е сравнително автономен.

Миналата година Volkswagen спря производството и продажбите на нови автомобили в Русия. От заводите на концерна в Китай обаче колите все пак стигат до Руската федерация по схема за паралелен внос.

Случващото се не се харесва на ръководството на концерна от Волфсбург, откъдето отбелязаха, че съществуват "установени търговски пътища от Китай към Русия", особено за употребявани автомобили.

Германският производител е решен да предотврати тази практика, макар да може да направи това само по отношение на новите автомобили. От Volkswagen вече са инструктирали собствените си дилъри да не позволяват износ за други страни. И към днешна дата Volkswagen China произвежда автомобили само за китайския пазар

По-големият проблем е, че не е лесно да се повлияе на пазара на употребявани коли, защото те вече не принадлежат на компанията. Но Volkswagen е съставила "черен списък", който включва известни китайски автодилъри. Ако се докаже, че някои от тях са се опитвали да изнасят коли за други страни, германският концерн няма да им предоставя повече за търговия свои автомобили.

Ключови думи:

автомобили, Volkswagen

Още по темата