Quantcast

Медия без
политическа реклама

Съдът пусна срещу 2000 лв. шофьора, който прегази момиче в София

Oбвиняемият страда от 15 години от епилепсия и приема лекарства

17 Окт. 2022
БГНЕС
Камионът се блъсна в спирка на градския транспорт. 

Софийският градски съд наложи парична гаранция от две хиляди лева на 53-годишния Валентин Иванов, който е обвиняем за смъртта на 19-годишно момиче при катастрофа в столицата, съобщи БТА. Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано или протестирано пред горната инстанция.

По време на днешното заседание стана известно, че обвиняемият страда от 15 години от епилепсия и приема лекарства. В медицинската експертиза от болница „Пирогов“ пише, че липсват данни за епилептичен припадък.

От прокуратурата поискаха „домашен арест“ за Иванов, като беше посочено, че той не е предприел действия да избегне катастрофата. Адвокатът му обаче настоя за по-лека мярка поради влошено здравословно състояние, като отбеляза, че вероятно той е получил внезапно прилошаване в момента преди инцидента и даде примери за неадекватно поведение на обвиняемия, докато се е лекувал в болницата след катастрофата.

Все още няма изготвена съдебно-медицинска експертиза, която да установи какво е било състоянието на Иванов към момента на инцидента, нито съдебно-психиатрична експертиза, посочи съдебният състав и отбеляза, че няма основания за налагане на домашен арест.

Инцидентът с камиона се случи на 14 октомври. Превозното средство, управлявано от Иванов, блъска младата жена, която пресича пешеходна пътека, а след това се удря в спирка на градския транспорт. 

Камион се е врязал в спирка на градския транспорт в столицата, съобщи фейсбук групата "Катастрофи в София". При тежкия инцидент е загинало 19-годишно момиче, което е пресичало на пешеходна пътека в близост.

 

Още по темата