Медия без
политическа реклама

"Спаси София" иска да възроди междублоковите пространства

В управленската програма влиза и изграждането на над 20 нови паркинга

10 Юни 2023
Борис Бонев
БГНЕС
Борис Бонев

Осезаемо облагородяване на междублоковите пространства и изграждането на нови паркинги за решаване на проблема с паркирането са основните акценти в управленската програма на "Спаси София". Тя беше представена от лидера на регионалната партия Борис Бонев, който се закани за победа още в първия тур на местните избори наесен.

"Амбицирани сме да заменим сегашната работа на парче с цялостна визия и мащабни инвестиции в превръщането на междублоковите пространства в зелени оазиси. Освен ремонт на зелената система, алеите и осветлението, ще има и модерни детски и спортни площадки, както и места за съседски активности. Имаме и план за финансирането на проектите, като целта е всяка година да се изграждат по няколко такива парка", коментира архитект Иван Караджов.

Инж. Кристиян Христов пък представи идеите за облекчаване на трафика и проблема с паркирането. От "Спаси София" са набелязали над 20 терена за изграждане на монтажни паркинги в Люлин, Младост, Овча купел, Подуяне и др. Те ще се финансират с приходите от платеното паркиране на ЦГМ.

Борис Бонев, който е общински съветник, коментира, че политическата обстановка на национално ниво ще се отрази и на местните избори. Той обаче бе категоричен, че управлението на ГЕРБ в София е към своя край. "Не само се борим срещу този модел, който изсмуква парите и потенциала на София, но и истински го ненавиждаме. Ние сме всичко, което те не са. "Спаси София" ще бъде гарант, че онези, които за 18 години не решиха нито един системен проблем на града, ще си починат от властта", коментира Бонев.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата