Quantcast

Медия без
политическа реклама

Служителите на Комисията за защита на потребителите започват стачка

17 Март 2023Обновена
Илияна Димитрова

В разгара на кампанията за масирани проверки на цените на хранителните стоки в търговските обекти работещите от Комисията за защита на потребителите обявиха стачни действия. Днес инспектори на КЗП от цялата страна проведоха едночасова предупредителна стачка от 10 до 11 часа. Акцията е организирана от Синдиката на административните служители "Подкрепа". Основното искане е за увеличение на заплатите с 60 процента със задна дата от 1 януари 2023 г-

В системата на Комисията за защита на потребителите в цялата страна работят 180 души. По данни на Синдиката на административните служители "Подкрепа" средното им възнаграждение е около 1000-1200 лева, като за част от работниците и служителите чистата заплата е 900 лева.

Искането на синдикалистите е за повишение от около 500 лева на основните заплати на човек. Аргументите са, че във времена на висока инфлация, спекула и необосновано повишаване цените на всички стоки и услуги, обемът на работа на работещите в Комисията се е увеличил многократно, а заплатите им не са увеличавани от 2020 година. От синдиката са категорични, че работещите в Комисията ще отстояват исканията си до край и в случай, че не бъдат чути, ще преустановят работа и ще обявят безсрочни стачни действия. 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?