Медия без
политическа реклама

Шефът на ДАНС и Демерджиев отиват в Скопие

Те ще уточняват съвместни действия за гарантиране на сигурна среда за честванията на годишнината от рождението на Гоце Делчев

27 Яну. 2023
БГНЕС

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и председателят на ДАНС Пламен Тончев отиват в Скопие. Това става ясно от правителствено прессъобщение. Те пътуват в понеделник, 30 януари, за да "имат работна среща със своите колеги в Скопие за уточняване на съвместните действия за гарантиране на спокойна и сигурна среда за честванията на 4 февруари" за годишнината от рождението на Гоце Делчев.

България изтегли временно посланика си в Република Северна Македония Ангел Ангелов заради "сериозната ситуация по отношение правата на българите там и ескалацията на прояви и престъпления от омраза срещу тях през последните месеци".

От Министерски съвет съобщават още, че министър-председателят Гълъб Донев е провел телефонен разговор с премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски. Двамата обсъдили необходимостта от спокойно и безпроблемно протичане на предстоящите чествания на 151-ата годишнина от рождението на големия революционер Гоце Делчев.

Властите в Северна Македония трябва да предприемат незабавни и ефективни мерки за борба с престъпленията от омраза срещу българите, обяви българското външно министерство.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?