facebook
twitter

България

Пространството около НДК отново е в ремонт

286
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Майстори сменяха плочи пред входа на международния конгресен център.

Пешеходното пространство около НДК в София, което от около пет години периодично е подложено на реконструкции, продължава да създава проблеми и отново е в ремонт. Вчера работници започнаха да пренареждат част от плочите около двореца и да преправят настилката пред входа на международния конгресен център, създаден да обслужва гостите по време на европредседателството м.г. Майсторите сменяха и счупени плочи в пространството вдясно от централния вход на двореца. Само за няколко часа те извадиха и смениха около 20 плочки.    

Последният засега официален ремонт на градината пред НДК приключи през декември 2017 г., а граждани продължиха да подават и след това сигнали за зле свършена работа. През април м.г., когато европредседателството бе в разгара си, в социалните мрежи се появиха снимки на надигнали се плочи на площада пред НДК. От фирмата изпълнител поясниха тогава, че причината за надигането на блоковете било движението в тунела под НДК и че деформацията била предизвикана от непредвидени обстоятелства.

СМЕТКИ

От старта на ремонтните дейности около НДК в края на 2014 г. до края на 2017 г. за обновлението на пространството бяха отпуснати близо 17 млн. 11.5 млн. лв. от тях дойдоха по европрограми, а освен тях Столичната община даде 5 млн. лв. от бюджета си за 2016 г. за ремонт на площада пред двореца, смяна на хидроизолацията, за нови парапети на подлезите и на големия фонтан и т.н.

Все още няма коментари

Още

"Граф Игнатиев" пак ще се разкопава
"Граф Игнатиев" пак ще се разкопава
Чугунени колчета заменят "перките" по "Граф Игнатиев"

20.03.2019

2413 43
Съдът даде ход на делото за трамваите по столичния бул. "Скобелев"

19.03.2019

1222 2

Влез или се регистрирай за да коментираш

×