Quantcast
Пожар на военен полигон се насочва към невзривени боеприпаси | СЕГА
facebook
twitter

България

Пожар на военен полигон се насочва към невзривени боеприпаси

2 197

Пожарът в периметъра на военния полигон Ново село се разраства. Екипажи от състава на Военновъздушните сили и два вертолета Ми-17 се включиха в гасенето на пожара, който се насочи към с. Мокрен, съобщиха от Министерството на отбраната. 

Огънят възникна вчера по време на военни занятия и втори ден се разраства на два фронта. В района на Мокрен той обхвана смесена гора в труднодостъпна, пресечена местност. Опасност за населените места няма, но опасенията са, че огънят може да стигне до невзривени боеприпаси на полигона. 

Пожар се разпространи на площ от 300 декара в района на военния полигон Ново село, предава БНР. В гасенето на отъня участват огнеборци от Сливен и Котел, както и военнослужещи от полигона, съобщи Валентин Мишев, експерт по военно-мобилизационна подготовка в областна администрация Сливен.  Пожарът е

Пожарът е обхванал над 500 декара. Мобилизирани са огнеборци, военни с тежка техника и десетки горски служители. По въздуха гасят и два хеликоптера. Целта е пожарът да бъде локализиран, но към момента заради сушата и вятъра във високите части, това се оказва невъзможно. 

"Критичен го прави пожарът, че е на много голям фронт. Труден е достъпът, а горенето е в района на полигона. Имаме едно наум да няма невзривени боеприпаси", заяви директорът на РДПБЗН-Сливен комисар Владимир Демирев.  

Още

Пожар изпепели бившата дискотека "Планета" на плажа в Бургас (СНИМКИ)

27.01.2023

1592
11 руски войници загинаха, а 16 са ранени от взрив на боеприпаси

15.01.2023

12414
40-годишният локомотив на влака Варна-София се запали край Мездра

06.01.2023

3355