Медия без
политическа реклама

Пожар на военен полигон се насочва към невзривени боеприпаси

06 Ноем. 2022

Пожарът в периметъра на военния полигон Ново село се разраства. Екипажи от състава на Военновъздушните сили и два вертолета Ми-17 се включиха в гасенето на пожара, който се насочи към с. Мокрен, съобщиха от Министерството на отбраната. 

Огънят възникна вчера по време на военни занятия и втори ден се разраства на два фронта. В района на Мокрен той обхвана смесена гора в труднодостъпна, пресечена местност. Опасност за населените места няма, но опасенията са, че огънят може да стигне до невзривени боеприпаси на полигона. 

Пожар се разпространи на площ от 300 декара в района на военния полигон Ново село, предава БНР.

Пожарът е обхванал над 500 декара. Мобилизирани са огнеборци, военни с тежка техника и десетки горски служители. По въздуха гасят и два хеликоптера. Целта е пожарът да бъде локализиран, но към момента заради сушата и вятъра във високите части, това се оказва невъзможно. 

"Критичен го прави пожарът, че е на много голям фронт. Труден е достъпът, а горенето е в района на полигона. Имаме едно наум да няма невзривени боеприпаси", заяви директорът на РДПБЗН-Сливен комисар Владимир Демирев.  

Още по темата