facebook
twitter

България

Няколко съсловия излизат на протест

242
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
През пролетта сестрите организираха няколко протеста, но без особен резултат.

Няколко съсловия - на медицинските сестри, на полицаите, артистите и част от фармацевтите, ще излязат на протест в сряда пред Народното събрание.

Първоначално за тази дата беше планиран шестият протест на сестрите, които от пролетта настояват за по-високи възнаграждения и гарантирани поне две минимални работни заплати, а също и за отмяна на статута на болниците като търговски дружества. Въпреки че бюджетът отпусна средства, за които беше обявено, че са предназначени за ръст на заплатите, сестрите твърдят, че ако изобщо има такова, то е минимално. "Протестът ще е за промяна в законодателството, за достойно заплащане на труда ни, както и за алармиране на обществеността за безобразията, които се извършват в болниците, вследствие на сега действащата здравеопасна система в България“, съобщават организаторите.

Към протеста ще се присъединят и полицаи, съобщиха от синдикалната Федерация на служителите в МВР. Те обявиха, че подкрепят сестрите, и от своя страна ще настояват отново за по-високо заплащане на нощния си труд. 

В подкрепа на протеста ще присъстват и част от фармацевтите - те пък са против въвеждането на нови регулации в аптеките, които изискват сериозна инвестиции и увеличават административната тежест. Участие са заявили и пациентски организации, лекари специализанти, Съюзът на артистите в България.

Ключови думи:

протести, сестри, полицаи
Все още няма коментари

Още

ДПС се оплака от мутризация на политиката

29.09.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

905 7
Болникът Борисов прелива партийна кръв на Цветанов

28.09.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

5725 17
Починалите пациенти с коронавирус надхвърлиха 1 млн. в света

27.09.2020

Обновена

1975 20

Влез или се регистрирай за да коментираш