Quantcast
Кирил Петков се самопохвали за управлението на България | СЕГА
facebook
twitter

България

Кирил Петков се самопохвали за управлението на България

Правителството падна, защото удари схеми за милиарди, вярва бившият премиер
1 026
 БГНЕС
Кирил Петков се похвали, че оставя страната в отлично състояние.

За разлика от президента Румен Радев бившият премиер Кирил Петков се похвали в дълго изявление, че въпреки кризите, с които е трябвало да се справя, оставя страната в отлично състояние.

''Условия за апокалипсис в България няма'', заяви категорично той. Като постижения на правителството си Петков посочи отпуснатите помощи за зимата; удължени компенсации за бизнеса, така че да не се усети увеличаването на цените на тока в Европа; подсигуряване на по-евтин втечнен газ; повече пари за заплати за медици и учители; допълнителни помощи за уязвими групи. Както и че оставя на служебните министри излишък в бюджета от 1,5 млрд. лв.

Според Петков правителство падна, защото удари "схеми за милиарди, източени от пътното строителство, от граничния контрол, от железопътния транспорт''. "Тяхната цел е да забравите кой превърна България в ограбена, смазана от корупция държава, най-бедната в Европейския съюз. Да снижите очакванията си. Да изоставите стремежа си към по-добър живот'', смята бившият премиер.

Той се обърна и към доскорошните си колеги от парламента - ''новите месии, които обещават възраждане на база на омраза'' и към ''троянския кон в правителството'', за какъвто обяви водача на ИТН Слави Трифонов. ''По действията ще ги познаете, когато гласуваха срещу правителството, заедно с ДПС и ГЕРБ и бламираха антикорупционното законодателство'', припомни Петков.

Накрая призова: "Не допускайте такива политици повече! Изисквайте повече! България може повече. За кратките 7 месеца видяхме как 2 милиарда могат да отидат за икономически мерки за всички хора, вместо за джобовете на двайсетина." А новите министри посъветва да не връщат порочните корупционни практики, с които кабинетът му се е борил. ''Десет години тези пари обогатяваха двайсетина избрани, вместо да отидат за детски болници, подкрепа за семействата, за вас'. Тази битка трябва да продължи", завърши Петков.

 

 

 

 

Още

Всичко е същото - търси се кой да изгони Борисов
Янев и Костадинов са привлекли над 80 000 избиратели на ПП

03.10.2022

1549
Избирателите на ДПС в Турция се стопиха с 1/3

03.10.2022

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

5474