Quantcast

Медия без
политическа реклама

Кирил Петков се самопохвали за управлението на България

Правителството падна, защото удари схеми за милиарди, вярва бившият премиер

БГНЕС
Кирил Петков се похвали, че оставя страната в отлично състояние.

За разлика от президента Румен Радев бившият премиер Кирил Петков се похвали в дълго изявление, че въпреки кризите, с които е трябвало да се справя, оставя страната в отлично състояние.

''Условия за апокалипсис в България няма'', заяви категорично той. Като постижения на правителството си Петков посочи отпуснатите помощи за зимата; удължени компенсации за бизнеса, така че да не се усети увеличаването на цените на тока в Европа; подсигуряване на по-евтин втечнен газ; повече пари за заплати за медици и учители; допълнителни помощи за уязвими групи. Както и че оставя на служебните министри излишък в бюджета от 1,5 млрд. лв.

С остри думи към кабинета "Петков" президентът Румен Радев представи днес публично новото си служебно правителство, неговите задачи и приоритети. Това е четвъртият кабинет, който държавният глава назначава за по-малко от 2 години.

Според Петков правителство падна, защото удари "схеми за милиарди, източени от пътното строителство, от граничния контрол, от железопътния транспорт''. "Тяхната цел е да забравите кой превърна България в ограбена, смазана от корупция държава, най-бедната в Европейския съюз. Да снижите очакванията си. Да изоставите стремежа си към по-добър живот'', смята бившият премиер.

Той се обърна и към доскорошните си колеги от парламента - ''новите месии, които обещават възраждане на база на омраза'' и към ''троянския кон в правителството'', за какъвто обяви водача на ИТН Слави Трифонов. ''По действията ще ги познаете, когато гласуваха срещу правителството, заедно с ДПС и ГЕРБ и бламираха антикорупционното законодателство'', припомни Петков.

Накрая призова: "Не допускайте такива политици повече! Изисквайте повече! България може повече. За кратките 7 месеца видяхме как 2 милиарда могат да отидат за икономически мерки за всички хора, вместо за джобовете на двайсетина." А новите министри посъветва да не връщат порочните корупционни практики, с които кабинетът му се е борил. ''Десет години тези пари обогатяваха двайсетина избрани, вместо да отидат за детски болници, подкрепа за семействата, за вас'. Тази битка трябва да продължи", завърши Петков.

 

 

 

 

Още по темата