facebook
twitter

България

ГЕРБ опроверга Цветанов, че отстъпва на ДПС в смесените райони

325
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Ръководството на ГЕРБ декларира, че ще се бори за успех във всяка община, включително и в смесените райони.

Ръководството на ГЕРБ се оплака в сряда, че изборните му кандидати в смесените райони са подложени на натиск от страна на ДПС, и увери, че ще води битка за „всяко населено място“ с партията на Ахмед Доган. Това стана на специална пресконференция и прозвуча като отговор на прикритите нападки на бившия зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, че управляващите отстъпват своите позиции в тези региони в полза на движението.

В края на септември Цветанов публично прогнозира, че партията на Бойко Борисов ще загуби статута си на „единствена алтернатива в смесените региони“. Вината за това бившият №2 хвърли върху Изпълнителната комисия - оперативния ръководен орган на ГЕРБ. „Днес обаче политическото решение, което се взема от Изпълнителната комисия, е не навсякъде и не на всяка цена в тези места ГЕРБ да има представителство. Това води до леко отдръпване и демотивиране на достойните мюсюлмани и българомохамедани, които припознаха ГЕРБ като единствената алтернатива. ГЕРБ ще направи отстъпление от смесените региони“, пророкува Цветанов.

Да го опровергае вчера се нае лично председателят на парламента Цвета Караянчева, която е член на Изпълнителната комисия и областен координатор за ГЕРБ в Кърджалийско. „Учудвам се на някои политици, които се опитват да кажат, че едва ли не битката в смесените региони е предизвестена и ДПС е крайният победител. Няма такова нещо. Аз съм от такъв регион и мога да кажа, че работим много сериозно - и в Северна, и в Южна България“, контрира Караянчева, без да спомене поименно Цветанов.

По думите й „ДПС изключително много натиска, уволнява хора, които са в листите на ГЕРБ“. Като пример даде Белица, където били уволнявани роднини на кандидати от нейната партия. „Въпреки всичко нашите структури са изключително мотивирани, защото битката, която водим, е за всяко населено място, за по-добър живот на хората“, оптимистично заключи Караянчева. И увери, че „в смесените региони ГЕРБ твърдо е стъпил, има пълни листи, има кандидати за кметове“.

БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ

Даниела Дариткова - също член на Изпълнителната комисия и шеф на парламентарната група на ГЕРБ, се похвали, че още преди изборите партията имала спечелени общини. Става въпрос за Симитли и Бойница, където подкрепените от ГЕРБ кандидати били единствените желаещи да станат кметове. Вицепремиерът Томислав Дончев пък настойчиво повтаряше, че на вота не бива да се гледа като на „национална политическа интрига“. „Ние се интересуваме от проблемите, целите, възможностите и предизвикателствата на хората, които живеят в българските градове и общини. Ние не се опитваме да променим националната политическа конюнктура, да правим революции или контрареволюции, да монтираме или демонтираме някакви политически модели“, каза Дончев.

Все още няма коментари

Още

Опозиция у нас и със свещ да дириш, няма да я намериш

30.05.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

720 1
БОЕЦ прати апартамента на Цветанов в апелативната прокуратура

29.05.2020

Обновена

7332 32
Разбиването на ГЕРБ във Видин тепърва предстои

27.05.2020

ТАНЯ ПЕТКОВА

3721 3

Влез или се регистрирай за да коментираш

×