Quantcast

Медия без
политическа реклама

Донев призова депутатите да спрат с политическите спектакли

20 Окт. 2022
БГНЕС
Гълъб Донев

Служебният премиер Гълъб Донев призова политиците за отговорност към парите на държавата и да престанат да пилеят повече време, защото това изяжда от времето на обществото.

"Хората искат да живеят в добре уредена държава, а не да бъдат свидетели на политически спектакли", каза Донев в началото на днешното правителствено заседание по повод политическата криза в парламента.

"Подготвили сме почти целия пакет от законопроекти, свързани с второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост. Предстои да разгледаме днес още два законопроекта - за правната помощ и за биологичното разнообразие. Внасянето на вече приетите законопроекти зависи от избора на председател на Народното събрание", подчерта  Донев. 

Той увери, че финансовият министър Росица Велкова е готова да представи в Народното събрание различните сценарии на проектобюджета за 2023 г., по които министерството на финансите работи, но това също може да стане след избор на председател на парламента. По закон кабинетът трябва да внесе проекта на новия бюджет до края на октомври.

"Служебното правителство заслужено си спечели оценката на правителство на действието, както от вътрешните, така и международните ни партньори. За мен е важно, че за кратко време успяхме да извадим държавата от състояние на пауза", каза още Донев.

Още по темата