facebook
twitter

България

Цацаров пое на ръчно управление разследването срещу Местан

Съдът отмени забраната на лидера на ДОСТ да напуска страната
858
Стопкадър видео Нова тв
Лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан е с отнета шофьорска книжка заради фишове за превишена скорост.

Главният прокурор Сотир Цацаров ще осъществява специален надзор върху разследването срещу лидера на партия ДОСТ Лютви Местан, който беше участник в тежка катастрофа край село Загорско, при която загина 6-месечно дете, а трима души влязоха в болница. От държавното обвинение съобщиха в сряда, че Цацаров е възложил на прокурори от ВКП да оказват засилена методическа помощ на окръжната прокуратура в Кърджали.

Разпореждането на главния прокурор е по повод постъпили молби до него от пострадалите родители на починалото дете. Те се съмняват, че разследването ще е обективно, а част от фактите могат да бъдат променени. „Ако има закони в тази държава, те трябва да са еднакви за всички”, коментира дядото Джавдет Сали пред Нова тв.

Инцидентът стана на 14 април по обед в района на с. Загорско по главния път към ГКПП-Маказа. При включване в главния път автомобилът "Фолксваген" на Местан се удря в друг автомобил, в който пътува семейство с две деца. Бебе на 6 месеца загина, ранени са 9-годишно дете и 28-годишната майка. Според близки на семейството Лютви Местан не е оказал помощ, не е слязъл от колата си и половин час е стоял в нея, докато дойдат полицаите. „Ако беше спрял, нямаше да се случи такова нещо. Има добра видимост, можеше да се спре, да се помогне и всичко можеше. Ако беше спрял, това нямаше да се случи”, каза Ергюн Мюмюн, близък на семейството. „Притесняваме се, че може всичко да се потули. Той има пари, има мощ и ще ги подкупи. Вярваме на държавата. Страх ни е от богатите”, добави още той.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви пред журналисти, че нарушението на Местан се изразя в това, че е навлязъл в насрещното платно, без да се съобрази със знак "Стоп". От думите ѝ стана ясно, че книжката на лидера на ДОСТ отново е отнета. „От Пътна полиция към СДВР ни уведомиха, че в периода от 2013 г. до настоящия момент Лютви Местан има в сила едно наказателно постановление, един акт и 13 фиша, всички за превишена скорост. Всички те са платени, глобите са били в размер на 100 и 300 лв.", уточни тя. За сметка на това съдът отмени забраната му да напуска страната. Определената му гаранция от 10 000 лева още не е платена, но срокът за това не е изтекъл, съобщи говорителят на главния прокурор.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Много думи срещу нацистката пропаганда, но без последствия
Службите се сетиха да профилактират седмица преди вота

22.10.2019

ТАНЯ ПЕТКОВА

332 2
Делото срещу Баневи се спъна на старта

Коментари

Денебал

Главният прокурор Сотир Цацаров ще осъществява специален надзор върху разследването срещу лидера на партия ДОСТ Лютви Местан

че  да не вземе някой по грешка да го обяви за виновен........

jekovcar
снимка на jekovcar
що за глупост: наказ.кодекс да не се пише на крак ,от всеки новопровъзгласен?!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×