Quantcast
България ще приеме 20 деца от изгорелия бежански лагер в Гърция | СЕГА
facebook
twitter

България

България ще приеме 20 деца от изгорелия бежански лагер в Гърция

528
 ЕПА/БГНЕС

България предложи на Гърция да приеме 20 деца от изгорелия мигрантски лагер "Мория" на о-в Лесбос, които се намират там без родителите си. Общо 400 непридружени деца са сред близо 13-те хиляди мигранти, които останаха без подслон, след като пожар изпепели приемателния център.

Редица държави вече предложиха да приемат мигранти от лагера "Мория". Премиерът Бойко Борисов разпореди на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски да предприемат необходимите постъпки пред гръцката страна. МВнР вече уведоми с нота за намерението си и гръцкото посолството в София.

Днес в посолството на България в Атина беше получено и писмо от алтернативния министър по миграцията и убежището Йоргос Кумуцакос с молба за подпомагане на гръцката страна с предмети от първа необходимост с оглед задоволяване нуждите на останалите без подслон обитатели на лагера "Мория".

Писмото е изпратено и до останалите посолства на страни от ЕС. България ще се включи заедно с останалите държави членки в осигуряването на тези материали. Десет европейски държави ще дадат убежище на мигрантите от гръцкия лагер. Франция и Германия ще приемат най-много непълнолетни. Берлин и Париж призоваха другите страни от ЕС също да отворят вратите си за бедстващите.

Вчера германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон подписаха споразумение за приемане на бежанци. Съгласно разпоредбата, групата от общо 400 непълнолетни лица без придружител трябва да бъде разпределена в няколко държави от ЕС. Децата и младежите бяха отведени в Солун в четвъртък вечер.

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Заразените с Covid 19 надхвърлиха 38 млн. души

14.10.2020

Обновена

668 5
Германия предупреди Турция да се "въздържа от провокации"

13.10.2020

645 3
Полицията задържа над 40 нелегални мигранти край София

13.10.2020

673 5

Коментари

hamel

Ми хубу, нема да ги остайм на Лесбос, че да станат лесбийци. Не, че е лошо де, но е малко странно - щот съм прос, И аз съм лесбиец - обичам и харесвам жените 😎

paragraph39

/:/България предложи на Гърция да приеме 20 деца от изгорелия мигрантски лагер "Мория" на о-в Лесбос, които се намират там без родителите си.

.......................................................................................................................

Съгласен съм, но само ако става въпрос за момичета и НЕобрязани момчета/тях да ги приемат в мюсюлманските държави/! Тук си имаме достатъчно такива "белязани"!

Banana Joe
снимка на Banana Joe

20 деца ще разберат нагледно, че винаги има и по-лошо.

пенико

За децата ОК, но само ако не се придружават от бащите .....

Доц.Трътлев

A тези от Вишеградската четворка по колко деца ще приемат?

Влез или се регистрирай за да коментираш