facebook
twitter

България

БСП подаде 2 сигнала срещу Борисов заради разходката до Търново

2164
БГНЕС
Бойко Борисов, Владислав Горанов и Красимир Каракачанов откриват новия участък на "Хемус".

Две нарушения на изборния кодекс забеляза БСП-Велико Търново в разходката на премиера Бойко Борисов до града в петък покрай откриването на новия участък от магистрала "Хемус". За тях местната организация на левицата подаде сигнал до ОИК-Велико Търново. В петък Борисов пробва новите 9.3 км на "Хемус" между Боаза и Ябланица, шофирайки служебния джип и излъчвайки на живо във Фейсбук, след което с военния министър Красимир Каракачанов бяха официални гости на полагането на клетва на курсантите на Националния военен университет "Васил Левски".

Председателят на БСП в града Стефан Антонов сигнализира избирателната комисия, че във видеото, разпространено от страницата на премиера във Фейсбук, има явна предизборна агитация. В джипа на Борисов се вози и кандидатът за кмет на града от ГЕРБ Даниел Панов, който по време на разходката излага предизборната си програма. Борисов е в работно време и използва служебен автомобил, а участва в предизборната кампания на ГЕРБ, изтъкват от БСП. Същата визита нарушава изборния закон и в друг момент - когато Борисов, Красимир Каракачанов и кандидати на ГЕРБ присъстват на полагането на клетва във военния университет. Според чл.182, ал.1 от Изборния кодекс е забранена предизборна агитация в държавни учреждения и институции.

Скандалът с пътуването на Борисов започна още в петък, когато парламентът не успя да събере кворум за заседание. Това спести на премиера отговор на парламентарен въпрос от соцлидера Корнелия Нинова, която го обвини, че е наредил на депутатите си да провалят заседанието. От залата обаче отсъстваха и депутати на БСП, а от ДПС нямаше никой. Още докато народните представители се караха в кулоарите кой е виновен за кворума, Борисов се включи на живо от магистралата.

Все още няма коментари

Още

Нинова: 10 г. танго на премиера, 10 г. разпад на системите

22.11.2019

607 12
Самозабрава на деня: "51 млн. лв. за българските пенсионери! Да си имат за празниците"

22.11.2019

2515 5
Борисов лиши от лечение стотици деца. Лично

22.11.2019

ЯНИНА ЗДРАВКОВА

5274 19

Влез или се регистрирай за да коментираш

×