facebook
twitter

България

Бойко Ноев свърза отравянето на Гебрев с Кремъл и София

В България само премиерът казва кой е шпионин, твърди бившият военен министър
104
 БГНЕС
Според Бойко Ноев българското правителство се държи смирено с Русия.

Опитът за покушение срещу Емилиян Гебрев е "атака срещу българската оръжейна индустрия" и представлява "българския новичок". Това заяви пред Би Ти Ви бившият военен министър Бойко Ноев. "Това покушение не се разследва в България заради страх, че Русия може да ни накаже, и, второ - следите водят високо в Кремъл и високо в София", заяви още той. Ноев не крие, че е приятел с оръжейния търговец и собственик на фирма "Емко" Емилиян Гебрев.

Във вторник Ноев обяви, че вече една година, след като гръмна скандалът с Гебрев, българските власти не са поискали техническото съдействие на Организацията за забрана на химическите оръжия. Той призова по казуса да се създаде анкетна парламентарна комисия и обяви, че случаят ще е тест за новия главен прокурор Иван Гешев.

"Виждаме, че Русия се активизира в Черна гора, Македония, Сърбия, също и в България. Въпросът обаче е какво България прави, за да защити своя суверенитет?", коментира Ноев. Той припомни, че наскоро в Сърбия избухна шпионски скандал. "Руски офицер бе хванат да вербува сръбски гражданин. Тогава президентът Александър Вучич директно попита Русия: "Защо?” Защо България не задава своето "защо" към Русия?”, каза Ноев. Според него България се е "свила" и не полага усилия, за да разследва откритите подривни действия на руските специални служби на своя територия.

По думите му в България има еднолична власт и това се знае от всички: "премиерът, а не органите на властта и разследването, казва кой е шпионин и кой – не".  Той посочи, че Путин награди Малинов и дори размаха пръст на България "внимавайте, като го разследвате, защото може да има сериозни последствия". "И България притихна - нито премиер, нито президент не казаха нищо срещу думите на Путин", казва още Ноев.

 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Турската армия е преминала в контранастъпление в Идлиб

20.02.2020

323 1
Русия обяви пълна забрана за влизането на китайци в страната

18.02.2020

1988 25
Холандски съд: Русия да плати $ 50 млрд. на акционерите в „Юкос“

18.02.2020

5649 86

Коментари

Mrx

 

  Този пуснеш ли го по някой ТВ канал, като навит чассовник почва да сипе глупости. Каква пък сметка имат руснаците с някаква си фирмичка, като Дунарит и с гербев. Разбира се това може да бъдат някои руски олигарси, ама чак Кремъл. Според мен, като имам предвид действията на прокуратурата, това идва изглежда от ДП (дето беше отбелязан с тези инициали в КТБ). 

По приказване на небивалици, само наш Паси го бие. Той може винаги да ви изненада с някоя глупост. 

Влез или се регистрирай за да коментираш