Медия без
политическа реклама

Атакуваният у нас Тагарев 5 дни ще има ключови срещи в САЩ

08 Яну. 2024
Илияна Димитрова
Тодор Тагарев

Вътрешните атаки срещу Тодор Тагарев не са пречка за външнополитическата му активност. Днес Министерството на отбраната съобщи, че утре той отпътува за 5-дневно работно посещение в САЩ. Предвидени са срещи с ключови институции - американското Министерството на отбраната, Държавния департамент, Съвета за национална сигурност, Конгреса, Агенцията за сътрудничество в отбраната и сигурността. Както и с представители на неправителствени организации като фондация „Джеймстаун“, Атлантическия съвет и др.

Във Вашингтон Тагарев ще проведе среща с президента на Националния университет по отбрана генерал-лейтенант Майк Плен и с представители на академичната общност. Той ще участва в дискусия по въпросите на сигурността в Черно море, бъдещето на Западните Балкани и Източния фланг на НАТО. А при официалните разговори в държавните институции, освен по гореизброените теми, ще се дискутират помощта за Украйна, развитието на двустранното военно сътрудничество, борбата с дезинформацията.

В рамките на визитата Тагарев ще посети заводите на Lockheed Martin в Южна Каролина. Представители на ръководството на компанията ще го запознаят с производствения процес на самолетите F-16 Block 70, предназначени за българските ВВС.

В състава на българската делегация е и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Той ще проведе среща с председателя на Обединения комитет на началник-щабовете на Въоръжените сили на САЩ генерал Чарлс Браун, както и с други свои колеги.

Ключови думи:

Тодор Тагарев, САЩ

Още по темата