Медия без
политическа реклама

46-годишен мъж загина в изгоряла ферма край Банско

Собственикът заподозря умишлен палеж и убийство

11 Февр. 2023
БГНЕС
Собственикът Георги Байряков пред останките от фермата.

46-годишен пазач и гледач на животни загина при пожар във ферма край Банско, съобщи БГНЕС. Изгорели са животни и селскостопански инвентар.

Сигналът е получен към 20:00 ч. снощи. Изгорели са овце, агнета, дървен материал, селскостопанска постройка, двуетажна обитаема сграда, селскостопански инвентар, сено. Оцелели са само пет овце.

Според 83-годишния собственик Георги Байряков пожарът е умишлен. "Според мен нарочно е запалено, душмани са го направили. Есента като ходих за дърва, в горското ми казаха, че едни момчета ме чакат да умра, за да ми вземат всичко", цитиран е Байряков.

По думите му загиналият работник Тодор Шарков от с. Елешница, Разложко, е бил убит на прага на стаята, след като е усетил пожара и е тръгнал да излиза. Късно снощи овъглените останки на пазача на фермата са транспортирани за аутопсия от съдебен лекар в Благоевград.

"Изгоряха косачка, обръщачка за сено, фуражомелка, две каруци, сено, дървен материал, циркуляр", допълва Байряков.

Изгорялата ферма се намира на около 3 км след Банско в посока Добринище, в местността Белия кръст, намираща се на 500 м западно от храма "Св. Георги Победоносец". Днес предиобед на местопроизшествието е извършен оглед от служители на РУ-Банско. Образувано е досъдебно производство.

Ключови думи:

Банско, ферма, пожар

Още по темата