facebook
twitter

Горещи новини

Зрелостници готвят протест пред МОН заради матурата по английски

1286
Илияна Кирилова

Абитуриенти излизат на протест пред Министерството на образованието и науката в понеделник, заради матурата по английски език, предаде БНР. Завършващите гимназисти са на мнение, че изпитът е бил пълен с граматически и правописни грешки.

Зрелостниците са недоволни и настояват чрез подписка в интернет изпитът да бъде ревизиран. 

На матурата по предмет по избор от 40 000 зрелостници близо 14 500 избраха английския език. До момента петицията е получила над 7000 гласа подкрепа. 

Просветното министерство обеща да извърши проверка и призова абитуриентите да изпращат по електронна поща сигнали с конкретни сгрешени въпроси от матурата. Резултатите от изпита ще станат ясни до 13 юни.

Междувременно в четвъртък, сайтът на МОН отново се срина. Същият проблем имаше и след матурата по български език и литература на 21 май.

Вероятната причина за това е големият интерес към сайта, тъй като се очаква скоро там да бъде публикуван ключът с верните отговори от матурите

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

МОН предлага смесен блок от занималня и редовни учебни часове

04.07.2020

СИЛВИЯ ГЕОРГИЕВА

20399 10
Учителите са работили над 10 часа на ден през кризата

27.06.2020

СИЛВИЯ ГЕОРГИЕВА

13899 16
Прагът за тройка на матурите ще се повиши

Коментари

len

Цитат от Маги С, от интернет: "МОН спешно да анализира проблемите с мисленето и майчиния език, както и психологията на претенциите. Това са истинските проблеми на "скандалната" матура по английски." "Не е нормално същество на два крака, с цял компютър в джоба си при това, да не може да съобрази къде цунамито НЕ се вижда по-видимо: далеч навътре в океана или на метри от брега :) Не е нормално същото това същество да НЕ схваща иронията в употребата на израза "оставят на мира" нито на майчиния си език, нито на чуждия, в случая английски. Не е нормално същото това същество да се смята за ощетено от матура, която е очаквало да бъде "лесна", понеже имало сертификати, в случая по английски ….. 
Скандалите около тази матура разкриват не невидимата част на айсберга, а че нашият айсберг е с ….. "двойно дъно" :) 

Влез или се регистрирай за да коментираш