facebook
twitter

Горещи новини

Зрелостници готвят протест пред МОН заради матурата по английски

1285
Илияна Кирилова

Абитуриенти излизат на протест пред Министерството на образованието и науката в понеделник, заради матурата по английски език, предаде БНР. Завършващите гимназисти са на мнение, че изпитът е бил пълен с граматически и правописни грешки.

Зрелостниците са недоволни и настояват чрез подписка в интернет изпитът да бъде ревизиран. 

На матурата по предмет по избор от 40 000 зрелостници близо 14 500 избраха английския език. До момента петицията е получила над 7000 гласа подкрепа. 

Просветното министерство обеща да извърши проверка и призова абитуриентите да изпращат по електронна поща сигнали с конкретни сгрешени въпроси от матурата. Резултатите от изпита ще станат ясни до 13 юни.

Междувременно в четвъртък, сайтът на МОН отново се срина. Същият проблем имаше и след матурата по български език и литература на 21 май.

Вероятната причина за това е големият интерес към сайта, тъй като се очаква скоро там да бъде публикуван ключът с верните отговори от матурите

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Кабинетите по химия ще имат камина, а по технологии - поялник и бормашина

11.06.2019

Силвия Георгиева

1193 13
МОН няма да прави компромис с матурата по английски
МОН: Няма грешки в матурата по английски

27.05.2019

1601 12

Коментари

len

Цитат от Маги С, от интернет: "МОН спешно да анализира проблемите с мисленето и майчиния език, както и психологията на претенциите. Това са истинските проблеми на "скандалната" матура по английски." "Не е нормално същество на два крака, с цял компютър в джоба си при това, да не може да съобрази къде цунамито НЕ се вижда по-видимо: далеч навътре в океана или на метри от брега :) Не е нормално същото това същество да НЕ схваща иронията в употребата на израза "оставят на мира" нито на майчиния си език, нито на чуждия, в случая английски. Не е нормално същото това същество да се смята за ощетено от матура, която е очаквало да бъде "лесна", понеже имало сертификати, в случая по английски ….. 
Скандалите около тази матура разкриват не невидимата част на айсберга, а че нашият айсберг е с ….. "двойно дъно" :) 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×