facebook
twitter

Горещи новини

Задържаха заподозрения за убийството на 7-годишно дете в с. Сотиря

21-годишният мъж е открит в околностите на селото след сигнали на местни жители
8857
МВР

Мартин Трифонов, който е основен заподозрян за изнасилването и убийството на 7-годишно момиче в сливенското село Сотиря, е задържан от полицията в покрайнините на селото след подадени сигнали от местни хора. Това е станало след преследване, при което е бил прострелян в краката. В момента той е в Сливенската болница под полицейска охрана. Събрани са всички данни, че извършеното деяние е негово дело. Предстои да му бъде повдигнато обвинение, казаха от Окръжната прокуратура в Сливен.

В издирването на убиеца се включиха сили на полицията, жандармерия, планински спасители, Гранична полиция и местни хора. Според полицията извършителят на жестокото убийство няма психически проблеми. Освен това стана ясно, че за това престъпление са знаели неговите близки, но те не са съдействали на органите на реда. 

Напрежението сред жителите на село Сотиря намаля след като разбраха новината за задържането на предполагаемия убиец, предаде БНТ. 

През целия ден полицейското присъствие в селото, в чиито покрайнини детето беше открито с множество травми по тялото, остана засилено. Момичето бе прието е в Спешна помощ около 14 часа в четвъртък, но в следствие на раните си почина.

Към момента Мартин Трифонов е единственият заподозрян за убийството, заяви по-рано главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов. Той е криминално проявен, лежал е за блудство в затвора. “Саможив човек, асоциален тип. Семейството му е в много тежко материално положение. Не разполага с финансови средства. Няма работа. Не е завършил образованието си. Такъв тип човек е“. Всички налични сили на полицията бяха включени в издирването на Мартин Трифонов, използван беше и хеликоптер с термокамера. 

По първоначална информация заподозреният е пиел алкохол пред магазина в селото, а детето е отишло да си купи сладолед. Вероятно младежът е проследил жертвата си. Според полицията Трифонов е извършител на множество кражби във вилната зона в района. По думите на Димчо Георгиев, кмет на Сотиря Мартин е "затворен и некомуникиращ с хората човек". Момиченцето е живеело с баба си, родителите му работят зад граница. Детето е посещавало местната детска градина, която през август е в летен отпуск.

По-рано днес главен комисар Ивайло Иванов призова местните жители да са внимателни предвид състоянието на заподозрения и, ако го забележат, да не проявяват самостоятелни действия, а веднага да сигнализират в полицията.  "Претърсва се огромен периметър, включително и с полицейски кучета, теренът е тежък, но няма да спрем докато не го локализираме и задържим", категорично заяви гл.комисар Иванов.

По думите му мъжът не е подготвен за преходи, няма пари, тръгнал е веднага. В разследването се включиха и психолози от Института по психология - МВР за изготвяне на профил на заподозрения. Полицията работи и с други лица от криминалния контингент с цел да бъде изчистена тяхната съпричастност към тежкото престъпление. Главният секретар на МВР припомни, че още вчера РУ-Сливен обяви мъжа за местно издирване, тази сутрин бе разпространена негова актуална снимка и обявяването му за държавно издирване.

Заподозреният е странил от останалите жители на селото, каза кметът Димчо Георгиев. Не е имал компания и хора, с които да е близък. Той не е жител на село Сотиря, живеел е във вилната зона и е слизал в селото, за да пазарува. Кметът не потвърди кой точно е заподозрян, като уточни, че днес полицията е извикала много хора.

„Нормално семейство. Тук беше на детска градина момиченцето, нормално се грижеха за него, беше добре облечено, чисто. Няма признаци, че не са се грижили за детето или да се спекулира. Голяма трагедия. За всички в селото е шок“, допълни още кметът Георгиев. Жител на селото също потвърди, че заподозреният за убийството на 7-годишното дете е избягал в гората. Той живеел в селото от много години. Преди време е заплашвал малките деца, а преди това е лежал в затвора за кражби.

Запозодреният е имал и предишни агресивни прояви спрямо деца, съобщи Ивайло Иванов. По думите му е лежал в затвора за "прояви към негова близка".

116

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Военен съд остави окончателно подполковника от НСО в ареста

29.05.2020

340
Извънредно положение в Минесота след убийство на чернокож

29.05.2020

Обновена

7024 103
Апелативният съд не оправда лекаря, убил крадец вкъщи

27.05.2020

5910 26

Коментари

Страници

ЗЛАТИЯ

За подобно деяние какво би било адекватното наказание?!

First Strike

Бамбуковото мъчение ми се струва подходящо:

 

After World War II, stories circulated of Japanese soldiers inflicting "bamboo torture" upon U.S. and Allied prisoners of war, where the victim was tied securely in place above a young bamboo shoot. Over several days, the sharp, fast-growing shoot would first puncture, then completely penetrate the victim's body, eventually emerging through the other side.The Chinese poet and author Woon-Ping Chin mentions the "bamboo torture" as one of those tortures the locals believed the Japanese performed on prisoners in her memoir Hakka Soul.

торбаЛан

Самоубийство при арест. Ама прогресистите пак ще ревнат.

inventus

Достатъчно би било да го обесят на площада. Законно.В държавите в които се управляма по шериата/не че съм им фен/ за подобни деяния  власта дава на засегнатите 24 часа да намерят виновния и да го накажат адеквантно.След това с работата се заема държавата. Но доколкото знам рядко и се налага. Виновният /или който са нарочили за такъв / почти никога не доживява до следващата сутрин. 

ER
снимка на ER

Не е трябвало да се целят в краката!

Head shot щеше да е напълно достатъчен!

Всички щяхме да повярваме,че е той и без самопризнания само по аутопсията...

Gautama
снимка на Gautama

Всеки, който прочете статията ще вдигне кръвното (или поне пулса) и ще си представи страшни картини на справедливото отмъщение. Поне такава беше моята първа реакция. Но дори да дерем живи подобни изверги, бруталните престъпления няма да свършат. Причината е в природата на индивидите, които все още не са еволюирали до човек. Несъзнавата част от тяхната психика е пълна с комплекси от травматични спомени, ирационални желания и представи, които при подходящи условия отключват действия, немислими за съзнаваната психика на "нормалния" индивид.

 

toshko1

   Да, така е - зверствата няма да свършат. Тук иде рече обаче за друго - този да си получи заслуженото. За справка - статията с изпълненото смъртно наказание в Тенеси.

Johnny2965

Местна общност явно не съществува. Или е била твърде толерантна към един социопат. Почти съм сигурен, че е имало хора, които са видели убиеца как тръгва след жертвата си, но не са предприели нищо.

Самуил Петков

На много места в България местната общност е тотално наплашена от циганите..

 

А които не са наплашени от циганите.. треперят от толерастите-хелзинкари.

ИвКо

 Причината е в природата на индивидите, които все още не са еволюирали до човек. 

Причината е в липсата на преждевременно взети достатъчни мерки за да не може въпросният индивид да стигне до това положение. Прощавано му е многократно. Става въпрос за излишна и провокативна толерантност която до някъде е стимулирала подобно поведение. Има хора с човешки качества има и такива с животински качества, за вторите не се опитвай да им изнасяш лекции, те си въобразяват че каквото и престъпление да извършат наказанието ще е пак лекции.

Шумахер
снимка на Шумахер

?

сталкер пустиняк

И защо вестникът не показва снимката на заподозрения?

МВР го е направило. 

Ето https://www.vesti.bg/bulgaria/momichence-iznasilen...

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Достатъчно би било да го обесят на площада. Законно.В държавите в които се управляма по шериата/не че съм им фен/ за подобни деяния  власта дава на засегнатите 24 часа да намерят виновния и да го накажат адеквантно.

Като не си им фен , защо се позоваваш на тях? Или пък може би си привърженик на вендетата? Доживотен затвор без право на помилване - дълги години има пред него да обмисля и премисля онова, което е направил.

Хуберт

Само смърт!

Това момиченце, също е имало право на "дълги години пред нея" за да се радва на живота. Изродът и е отнел това право.

Трябва да умре.

Но, понеже държавата, няма да го екзекутира, дори е възможно да го освободи доста преди да изтече присъдата.....му пожелавам, да го пребият до смърт съкилийниците му, като преди това, го изнасилят разбира се.

ЗЛАТИЯ

Това е горе-долу удовлетворително.

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Защо реши, че доживотен затвор е равнознано на "да се радва на живота си"?

ЗЛАТИЯ

Това /щото след стореното вече не е човешко същество / нито има с какво да мисли, хеле пък да премисля.

Ако остане жив "премислянето" му ще е да си спомня с удоволствие какво е направил.

Жали жертвата, не насилника. 

 

 

Хуберт

Щял да премисля в затвора.

А, като е лежал вече за блудство, защо не е премислил, ами е натрошил това детенце - счупен череп, натрошен гръден кош и т.н.

Само, СМЪРТ!!!!!!

inventus

Уважаеми Бонго. Като съм казал че на тия не съм им фен значи не съм. Просто исках за пълнотата на изложеното преди мен от другите форумци да припомня как такива въпроси са се решавали още от пред библейските времена та и до днес в някои държави. Не съм искал да уязвя крехката Ви душевност по никакъв начин. Вярвайте ми ако аз имах власта да решавам еднолично съдбата на този изрод щях да му приготвя наистина адеквантно наказание.Колкото по цивилизовано живеят народите толкова по голяма част от правата си са делегирали на държавата. И тя по някога изнемогва във изпълнението им. Замисляле ли сте се защо хората в Турция или Албания са толкова учтиви и възпитани един спрямо друг и дори неволно да Ви настъпят се скъсват да Ви се извиняват? Познахте! Именно поради вендетата или канунът както му казват в Албания.Защото винаги има вероятност от малки поводи да възникне вендета. Хора всякакви... има и сприхави...обидил си го нещо а и не го знаеш какъв огън му гори на главата... вади пищова и те гръмва! И се почва.Та за това не съм им привърженик много. Но обществото трябва да е убедено че делегираните от него права и задържения към държавата ще бъдат изпълнявани. Противното поражда още по лошо следствие.Самоуправство и анархия.

ЗЛАТИЯ

inventus ?

Шумахер
снимка на Шумахер

Хич не се и притеснявай, Хуберт. Затворниците, колкото и престъпно съзнание да носят и притежават, са един от най-добрите индикатори за престъплението, което е извършил! Ще му разкажат играта за нула време! Ще се гаврят с него, както и той не се е гаврил с момичето! Най-малкото защото всички те имат деца "отвън". Повярвай ми! Няма човек, нормален или не, психопат или социопат, който би желал и един час да е в затвора с такова обвинение! Така постъпват с някои видове престъпления в затворите на САЩ. Защото може да Ви се струва немислимо, но затворниците си имат неписан "кодекс на честта"! Помислете само: колко от затворниците имат навън дъщери на сходна възраст? Въобще жална му майка на тоя урод!

Още повече, че затворниците знаят за престъплението му и го очакват...

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Неуважаеми Inventus,

 

Най-учтивия човек, който съм срещал през живота си, беше една възрастна дама на летището Battle Creek- Kalamazoo, която ме бутна с куфара си. Оказа се световно известен професор по история, британка, без турски или албански корени, запутила се към ежегодния международен конгрес по средновековна история. Познавам десетина албанци и доста повече турци, но "учтиви" не е първото, което ми хрумва за тях. "Добри приятели" , "лоялни" - да, "учитиви" - не толкова. Не мога да похваля за учтивостта им и жителите на Сардиния, нито италианците като цяло, въпреки многовековната история на вендетата там.

Изобщо избягвам да обобщавам за народности.

Разбира се, това не означава, че нямам предразъдъци, като например тоя, че не е необходимо да се отмена човешки живот, ако човек може да бъде обезвреден трайно по друг начин, че да не представлява опасност за околните.

Позволете ми да бъда скептичен към разсъжденията ви, защото просто не мога да забравя размислите ви по повод тройното убийство в Самоков:

https://www.sega.bg/comment/67357#comment-67357

Ср., 05/09/2018 - 21:21 inventus:

Явно човекът не е могъл да издържи на циганските номера. 

 

tedida

СМЪРТНА ПРИСЪДА!!!!!!!

маркос

 

 

 

                                     дълги години има пред него да обмисля и премисля онова, което е направил.

 

 

                           Смяташ ли , че такова животно може да мисли.Цял живот ще яде и ходи до тоалетната. В Светото писание е речено '' Око за око и зъб за зъб''. Останалото е от лукаваго.

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Смяташ ли , че такова животно може да мисли.Цял живот ще яде и ходи до тоалетната. В Светото писание е речено '' Око за око и зъб за зъб''. Останалото е от лукаваго.

В Светото писание са казани много неща. Например това: Матей 5:

37. Но думата ви да бъде: да, да; не, не; а каквото е повече от това, то е от лукавия.
38. Слушали сте, че бе казано: "око за око, и зъб за зъб".
39. Аз пък ви казвам: да се не противите на злото. Но, ако някой ти удари плесница по дясната страна, обърни му и другата.
40. И на тоя, който поиска да се съди с тебе и да ти вземе ризата, дай му и горната Дреха.
41. И който те принуди да вървиш с него една миля, върви с него две.
42. Томува, който ти проси, давай, и не се отвръщай от оногова, който ти иска назаем.
43. Слушали сте, че бе казано: "обичай ближния си, и мрази врага си".
44. Аз пък ви казвам: обичайте враговете си, благославяйте ония, които ви проклинат, добро правете на ония, които ви мразят, и молете се за ония, които ви обиждат и гонят,
45. за да бъдете синове на вашия Отец Небесен; защото Той оставя Своето слънце да грее над лоши и добри, и праща дъжд на праведни и неправедни.
46. Защото, ако обикнете ония, които вас обичат, каква вам награда? Не правят ли същото и митарите?
47. И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не постъпват ли тъй и езичниците?
48. И тъй, бъдете съвършени, както е съвършен и Небесният ваш Отец.

ЗЛАТИЯ

Е те това е проблема на религиите - искат от хората неща противоестествени и противоречащи на здравия разум.

Като 39​​​,40 и 44.

Хуберт

Ти, като вярващ, може и да се съобразяваш с това.  Аз – не.  И, когато дойде време за референдуми по тоя въпрос, аз ще съм за СМЪРТНО наказание.

ЗЛАТИЯ

И аз.

chacho

39. Аз пък ви казвам: да се не противите на злото. Но, ако някой ти удари плесница по дясната страна, обърни му и другата.

 

бонго-бонго, преди мноогогодини говорих с един поп-таксиджия. Седяхме в таксито и чакахме да премине проливен дъжд, и си говорихме за такива работи. Та като стигнахме до този цитат и той ме попита: "А как ще те удари по дясната буза ако си с лице към него?". Значи че си с гръб и който те удари отзад, трябва да се обърнеш с лице към него и да му отвърнеш. Иначе казано - "Око за око - зъб за зъб!" , но по завоалиран начин.

Относно наказанието на този индивид - първо физическа кастрация и след 20 години затвор - смърт.

 

 

Тата-ра

Никакъв доживотен затвор . Там ще го хранят три пъти на ден, ще го отопляват и няма да мисли болния мозък а ще си живее . Око за око, зъб за зъб , трябва да бъде омъртвен този изрод защото не заслужава нито стотинка за прехраната нито да вижда слънцето . Какви религии ми размахвате тука, че даже очкавате да прощаваме и обичаме изверги ..Хайде стига с тези простотии които правят злото ненаказуемо ..Това малко момиченце само защото е имало женски полов орган е зверски изнасилвано, блъскано му е главичката , потрошени ребрата ..и умира в мъки а някакви тук религиозни , но явно безчувствени призовават да простим ...Само смърт за изчадияда , дори и да не свършат поне да загубят изродския си живот 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×