facebook
twitter

Горещи новини

Вицепрезидентът: Опрощаването на дълговете на вероизповеданията е тежък прецедент

3320
Илияна Кирилова

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че "има голяма опасност от това да минем в спиралата "поправка на поправките" след отхвърленото президентско вето върху промените в Изборния кодекс". Пред БНР тя призова за бърза яснота по какви правила ще се проведат изборите. "За пореден път показахме, че не сме си научили урока. Венецианската комисия неведнъж е посочвала, че не е редно да се променя изборното законодателство в 12 без 5."

Вицепрезидентът коментира и появилите се три заявки за вкарване на въпроса в Конституционния съд - на омбудсмана Мая Манолова, на лидера на БСП Корнелия Нинова и на президента Румен Радев. Йотова смята, че това дълга процедура и би повишила мнението на хората, че изборът е предрешен. От друга страна новият състав на ЦИК не дава повод за притеснения, но членовете ще получат критики от различни страни, посочи тя. Йотова коментира и призива на президента Радев БСП да се върне в пленарната зала на парламента.

"Трудно ми е да предвидя докога БСП ще е извън НС. Чух заявленията, че трябва да се изпълнят всички искания, не само преференцията и това е решение на Националния съвет на партията. Не съм вече член и няма да коментирам партийни решения, но моят опит сочи, че връщането е по-трудно от напускането", каза тя.

По повод приетата на първо четене амнистия на дълговете на вероизповеданията Илияна Йотова смята, че не може да се твърди за сделка между ГЕРБ и ДПС.  "Отстрани изглежда така, но не съм присъствала на подобни разговори." 

Иначе вицепрезидентът не вижда парламентарна нестабилност, тъй като присъстващите в зала формират мнозинство от 156 гласа.

Йотова призова властите да кажат "как задълженията на мюфтийството заплашват националната сигурност и как така се опрощават задължения". Тя определи като "тежък прецедент" решението на НС.

 

15

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Белгийски закон заплашва журналисти със затвор

21.08.2019

180
ГЕРБ се зае да пише закон за фалшивите новини

21.08.2019

Таня Петкова

473 1
12 години десните и БСП продаваха мача на ГЕРБ

19.08.2019

Диян Божидаров

7268 10

Коментари

Предводител на ...

Илияна Йотова смята, че не може да се твърди за сделка между ГЕРБ и ДПС.  "Отстрани изглежда така, но не съм присъствала на подобни разговори."

Ма как, те пред теб ще седнат да се разберат.

УмноКрасивЧуств...

С нетърпение очаквам проучванията за рейтинга на герберунгелите. Колкуту Деписету ли ще е или по-нисък? Очаквам и цоциолозите и беснодесните шматароци предатавяни за експери и ханализатори, които обясняваха каква огромна грешка е напускането на парламента от страна на БСП. 

onzitam

Искам малко разяснения. От публикациите разбирам, че 8 милки са дълговете на няколко вероизповедания. Кои и колко точно дължи всяко от тях, както и как са натрупани. За мюфтийството разбирам, че са 3 милиона от невнесени такси по загубени дела за имоти. Чакам информация кои са другите вероизповедания и как са натрупани дълговете!

маргаритка2

Осем и сто на мюфтийството, всичко останало до осем сто и пеесе е на останали вероизповедания.

dream team
снимка на dream team

Ти на луд ли се правиш?

Magi

Вероизповеданията имат достатъчно имоти, така че да бъдат така добри да си плащат задълженията. А кворума в НС се дължи на ДПС, но явно не се вижда от кабинета на Вицепрезидента.

ИвКо

присъстващите в зала формират мнозинство от 156 гласа.

Това по мисловност много цветановско ми се вижда. По същественото е колко от тях ще присъстват за да се реализира мнозинството. По интересното е че отхвърлиха ветото със 100% против, нещо което даже и при соца го нямаше. Няма как при 100% да не е нагласена работа. 

wreckage
снимка на wreckage

По повод приетата на първо четене амнистия на дълговете на вероизповеданията Илияна Йотова смята, че не може да се твърди за сделка между ГЕРБ и ДПС.

не е същото като

"Отстрани изглежда така, но не съм присъствала на подобни разговори." 

а по-скоро клони към обратното.

УмноКрасивЧуств...

Той Мустафата си намери жена (в европейския смисъл, демек с брада) и то не за ина нощ. Макарче от две-три седмици обикаля като цветарка и обяснява, че нямало нищо. 

AnonimusBG

Благодарско за края на заточението ми.

Но бих бил премного благодарен ако ме пратите отново там ЗАВИНАГИ.

Предводител на ...

Не ти ли писна?

bay Dragan

По-добре на ходжите - сюнети повече ще трябват, а на болните деца които нямат шанс в България- таратанци.

Ерик Рубин подкрепя това👍. Стани негов приятел .

Liubo50

Ако предположим, че мъжете в герб са около 500 хил. нека се обрежат и платят по 16 лв. за сюнета на ходжите и ще могат да си върнат борчовете. 

Много ще е весело... всички гербаджии с рязани бургии👅

Стоф

Никакви опрощения на религиозни формации не би направило едно национално отговорно правителство. Обратно, производството на тютюн би трябвало да се преустанови, а заетите в него да се подпомогнат в други разнообразни дейности. Така с етническите партии ще е свършено, както и с решаващата им роля на кремълски инструмент в работите на България. 

Лoвkия

Вицепрезидентът: Опрощаването на дълговете на вероизповеданията е тежък прецедент

Ами ако твоичките бяха влезли в залата и бяха гласували против, прецедент нямаше да има.

Те обаче хем сториха услуга на глиганите, хем сега ти имаш повод да изригваш.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×