facebook
twitter

Горещи новини

Вицепремиерът Марияна Николова поема и киберсигурността

1524
Илияна Кирилова

Премиерът Бойко Борисов определи със заповед вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова за председател на Съвета по киберсигурността, съобщиха от правителствената пресслужба.

Съществуването на такъв съвет е предвидено в приетия през октомври миналата година Закон за киберсигурност. Новата структура е консултативен и координиращ орган към Министерския съвет по тази тема и се оглавява от вицепремиер.

Членове на съвета ще са 18 души, между които министрите на вътрешните работи, на отбраната, на външните работи, на транспорта, на финансите, на енергетиката, шефове на служби.

Марияна Николова е представител на "Обединени патриоти" в правителството. Тя пое поста от лидера на НФСБ Валери Симеонов, след като той подаде оставка.  Нейни ресори са здравеопазване, икономическа и демографска политика, околна среда, транспорт и информационни технологии, икономика и туризъм.

Новият ресор на Николова идва на фона на безпрецедентната хакерска атака на сървърите на Националната агенция за приходите, при която в публичното пространство изтекоха лични данни на над 5 млн. граждани.

Новият съвет ще анализира тенденциите на киберзаплахите, рисковете, методите за противодействие и за развитието на необходимия капацитет, приоритетите за изграждането и развитието на човешки, технологични, инфраструктурни, финансови и организационни компоненти и при необходимост предлага решения и действия.

13

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Премиерът Борисов свиква извънредно Съвета по сигурността

14.10.2019

3008 12
Вицепремиерът по киберсигурността допусна пробив още в първата си изява

22.08.2019

ТАНЯ ПЕТКОВА

19549 10
Кибернесигурна работа

Коментари

С.Славов

Вицепремиерът Марияна Николова поема и киберсигурността

 

 

Ура!!!

 

 

циникхедонист
снимка на циникхедонист

Каквито Кадрите, такива и Резултатите.

:) 

TheExperience

Буржуазната власт избира калинките си, следвайки принципа на "отрицателната селекция".
Затова сме на дъното на всякакви класации.

Звън®
снимка на Звън®

Ще се справи булката с киберсигурността! Я вижте с какви сочни устни на флейтистка е надарена духачката!

JollyRoger's

Поема, какво да прави... Горката! Новата такова ще е с 18 члена...

Zmeja

А изтеклите лични данни на 5 000 000-та българи ще продължим ли да ги пазим или мерките ще са за "оттук нататък" . Било що било!

HBK

Миловидната госпожа, наследила един доста устат (но иначе прадив) вицепремиер ще има трудна задача да се справи с кибер-бандитите, дори и ако е насадена върху  18 члена.

 

Ако кибер-бандитите не могат да преодолеят кибер-защитата, със сигурност ще преодолеят „охраната”. Да не забравяме, че бащите-каскетлии на кибер-престъпниците преодоляха даже сейфовете на банките (май че това бе първото, което направиха след като слязоха от клоните, от балканите де), та сега едни 18-члена ли ще ги спрят.

Джиджи

Още една калинка?! 😲😘🐞🐞💨

 

Този път наследнича – по право!!! 💃💅

Zmeja

Малко късничко се сетиха нашите управляващи за киберсигурността. Хората отдавна мислят и действат по въпроса. Притежавам една доста дебела книга, предназначена за американските юристи, разследващи компютърни престъпления. Изданието е от преди 50 години и вероятно първото в света на тази тема. В книгата се разглеждат престъпления, характерни за онова далечно време и техника. Например разглежда се "принципът на салама" при трансфер на валути - сумата след втория знак след десетичната точка се заделя в лична сметка на програмиста. При милиони трансфери в една голяма банка се събират доста пари от "крайчетата на салама".Вирусът още не е бил познат. Надявам се вече книгата да има и антикварна стойност.😃

Evasion
Томето не се ли справя задоволително, не задоволява ли, питам?
Звън®
снимка на Звън®

Томето, палячо придворен на Негово Тиквоние, се опита да се справи с хакерските атаки, но получи анални пробойни и сега го държат в запас. Нека опита колежката му - тя била ветеран в тази област.

Звън®
снимка на Звън®

Марияна Николова е жена отговорна -

дори и с двама мъже да попадне 

на самотния остров на спалнята,

дактилно поскърцващата,

в главата й  сал мисли едни ще се щурат -

защита на личните данни!

 

 

С.Славов

                 Да защитим МН

 

Напред!!!

 


 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×