facebook
twitter

Горещи новини

Тръгва нов протест срещу избора на Иван Гешев

1227
Илияна Кирилова

Ден преди ключовия избор за следващ главен прокурор инициативата "Правосъдие за всеки" ще проведе поредния си "Марш за право и свобода". Той е под наслов "Светлината пробива мрака" и е срещу кандидатурата на единствения номиниран за поста - настоящия зам.-главен прокурор Иван Гешев, съобщава БНР.

"Маршът за право и свобода" ще тръгне от Съдебната палата от 18 часа, ще премине през площад "Независимост" и ще завърши пред Народното събрание. Организаторите заявяват намерението си да се съберат и утре пред сградата на Висшия съдебен съвет по времето, когато съдебните кадровици ще изслушват концепцията на Иван Гешев за развитието на държавното обвинение през следващите седем години.

Утре ще е и самото гласуване. За да бъде избран, заместникът на Сотир Цацаров трябва да получи подкрепата на най-малко 17 от членовете на Висшия съдебен съвет.

"Предстои решителният ден - денят на истината или денят на позора, денят, в който ще се определи бъдещето ни като държава за дълъг период от време. И не толкова, защото това е денят на избора на нов главен прокурор, а най-вече защото това е денят, в който ще стане ясно дали съдебната власт ще може да се откачи от примката на мафията и олигархията, дали ще живеем в правова и демократична държава или в подобие на полицейска диктатура, облечена в обслужващи червени тоги!

Една тога трябва да остане незасегната от тази срамна процедура с единствения кандидат и това е съдийската, защото Съдът е висшият арбитър на Правото и истинският пазител на правата ни. Ако позволим да превземат Съда и да овладеят напълно Прокуратурата, то заличаваме всичките си надежди, мечти и планове за по-добър живот и европейско бъдеще, като правим безнадеждни поне три поколения - нашето, това на децата и това на внуците ни", пише на сайта на "Правосъдие за всеки".

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Стотици протестират в Белград срещу мръсен въздух

18.01.2020

849 5
Гешев плаши с "интересни времена"

13.01.2020

8606 23
Кадър на Младежи-ГЕРБ пое ВиК-Перник

11.01.2020

4527 18

Коментари

clavdivss
снимка на clavdivss

Жалка история са тези от това НПО. Не разбраха ли, че тяхната работа просто няма как да се случи, защото или цацата ще остане или ще изберат гешев в крайна сметка.

Прабулгар

Ти освети мрака с тазя мисъл. А Цацата как да остане, като длъжността е мандатна, а мандатът му изтича?

vasilevil

а най-вече защото това е денят, в който ще стане ясно дали съдебната власт ще може да се откачи от примката на мафията и олигархиятаа

Искат да кажат че кандидата е представител на цитираното горе ли???

slavabg

Ама той трябва да се провежда пред американското посолство бе, те ви го назначават гешовия ?

Хулиган

денят на истината или денят на позора

Проблемът е, че истината е позорна.

И само с освиркване нищо няма да се промени.

Докато населението ползва тоягите само за подпиране...

http://www.drago.info/index.php/2017/10/25/naglets...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×