facebook
twitter

Горещи новини

"Telegram" пуска своя криптовалута

1128
ЕПА/БГНЕС

Компанията "Telegram" планира до два месеца да пусне първата партида собствена криптовалута Gram, съобщи в. "Ню Йорк Таймс". Планира се също създаването на електронни портфейли, които ще са достъпни за 200-300 милиона потребители на "Telegram" в цял свят. Целта е Gram да се превърне в новата онлайн валута и начин за изпращане на пари във всяка точка на света.

През 2018 г. "Telegram" съобщи за разработването на блокчейн-платформата Telegram Open Network (TON) със собствена криптовалута Gram. В рамките на два месеца бяха привлечени 1,7 милиарда долара от около 200 инвеститора.

В началото на август една от големите търговски вериги - "Walmart" също подаде заявка за патент, позволяващ създаването на криптовалупа. Тя може да бъде вързана за американския долар и да е достъпна само за отделни търговци и партньори.

"Facebook" също разработва криптовалутата Libra. До края на 2019 г. ще приключи тестването и се очаква тя да бъде пусната на глобално ниво в началото на 2020 г. Предполага се, че криптовалутата ще се ползва за заплащане на стоки и услуги, както и за парични преводи, допълва БГНЕС.

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Ще рискувате ли да дадете парите си на Фейсбук?
Разкриха кражби на ток чрез мобилни фургони за копаене на криптовалута

18.07.2019

2012 4
Франция и Германия са скептични за криптовалутата на "Фейсбук"

17.07.2019

400

Коментари

geo_19

Предизвестена смърт за долара. 

торбаЛан

А за да се сдобиеш с криптовалута каква валута трябва да имаш? Или някъде нещо трябва да изработиш?

dissidentbg

Предполагах, че хората са станали по-умни и повече не се занимават с пирамиди. Но е явно, че все още има шарани, които се ловят с бастун.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×