facebook
twitter

Горещи новини

В Тбилиси отново се проведе антируски протест

2053
ЕПА/БГНЕС

Окозо 3000 души протестираха за трета поредна вечер в нощта срещу неделя в грузинската столица Тбилиси. Недоволството бе провокирано от участието в четвъртък на руски парламентарист в сесия на Международната асамблея на православието. Той предизвика възмущението на опозиционните депутати, водейки заседанието от креслото на председателя на грузинския парламент, предаде БНР.

Протестиращите - около 3000 според АФП, искаха оставката на вътрешния министър, освобождаване на задържаните в четвъртък  демонстранти и провеждането на парламентарни избори по пропорционална избирателна система.

В петък руският президент Владимир  Путин подписа указ за спиране на руските пътнически полети  до Грузия от 8 юли. Путин също така препоръча на руските туристически агенции да прекратят дейността си в Грузия, където всяка година на почивка пристигат около един милион руснаци. В събота Русия забрани на грузинските авиолинии да летят до нейната територия от 8 юли.

На 20 юни няколко хиляди протестиращи се опитаха да щурмуват сградата на грузинския парламент, искайки оставката на председателя на парламента Иракли Кобахидзе и вътрешния министър Гиорги Гахария. Шефът на парламента Кобахидзе подаде оставка в петък, припомня БНР.

67

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ЕС и НАТО осъдиха съвместно руската кибератака срещу Грузия

25.02.2020

3360 47
Лотарийният бизнес на Божков в Грузия също е застрашен

29.01.2020

4874 11
Около 20 хил. протестирираха срещу правителството в Грузия

26.11.2019

135

Коментари

Страници

ablepsia

Напъните на Наакашвили и соросоидите да скалъпят поредната  шаренка революцийка  провалиха туристическия сезон в Грузия. Най-големите приходи са от руските туристи, които обаче  това лято няма да идат там,  а в Гърция, Турция и други средиземноморски държави, които ги чакат с отворени обятия, а най-големи са паричните преводи от РФ. Хотелите стремително намаляват цените на нощувките, белким все пак привлекат поне някакви туристи, но всуе.

Обикновените грузинци са против цялата дандания на малобройните, но затуй пък кресливи ХУИта. Броят на кресльовците впрочем намалява.

 

 

Фалът със стола на председателя на парламента е на протокола на грузинския парламент, а не на руския представител.

 

 

 

ЗИП
снимка на ЗИП

Грузинците имат право да си протестират точно по същия начин по който палестинците и другите араби протестират по улиците срещу САЩ.

 

:))

 

Има достатъчно видеа в тубата, как се горят руски знамена и портрети на Путин в Тбилиси....

ablepsia

Да, на тез горе със соросоидните юмруци не им пука, щото ги хрантутят отвън, но на колабиралата грузинска икономика и на обикновените грузинци свят им се вие от диващините им.

Liubo50

Нямаше да му горят портрета сега, ако не беше закрил Руската военна база през 2007 в Батуми. 

Сега Аджария щеше да е като Крим.

Путинска работа...

ЗИП
снимка на ЗИП

Дали ?

 

Според руското МВР в Грузия има около 7000 руски туристи.

 

Русия явно не може да разбере, че тя не е САЩ и Китай в икономически план и с икономически мерки не може да уплаши абсолютно никой.

 

Виж друга работа е ако почне да говори Шойгу....

 

:))

ablepsia

Руските туристи се прибират, ЗИПе, заминали са там, преди да започне врявата. Обикновено лятно време руските туристи в сакартвелото досигат до 150 000.

Грузинците са много ядосани от тази изкуствено разпалена отвън антируска истерия на една шепа енпеошници.

ЗИП
снимка на ЗИП

Нромално е да има антируска истерия, когато Русия ти е отнела 20 % от територията и на всичко отгоре ти сяда на мястото на председателя на парламента....

 

Нещо мяза на "диш хакъ" ако требе да си говорим честно....

 

:))

ablepsia

Пак не си разбрал - там го е настанил грузинският протокол.

Ама ти си пиши, пиши...

 

А за изгубените територии да се отнесат към връзкоядното.

Да би мирно седяло и не избивало осетинци и подпалвало Цхинвали.

 

В края на краищата навремето Грузия се е обрънала за помощ към Руската империя да я приеме и пази от нахлуващите мюсюлмански пълчища. Още преди Георгиевския трактат. Инак отдавна ни Грузия щеше да има, ни територията й.

Тони Йорданов

  Нищо подобно. Тези територии са придатък от Ленин и Сталин към грузинското государство. Там никога, от памтивека, не е имало грузинско царче.  Грузинците започнаха етническа война и я загубиха.

ablepsia

Абхазия и Аджария са подарък още от Руската империя.

 

Скъпоценният Поти, както и Сухуми са отвоювани от турците ат руската имперска армия. Та така с "грузинските" теритоии, дето Русия им ги била отнела.

protor

Дори и русофобите не са толкова загрижени за простия руснак, колкото русофилите са загрижени за простия грузинец. А руският турист е най-дебилното добиче на света. Лашкат го насам-натам като стока според настроението на государя.

SSlavov

Исторически погледнато това е добре за Грузия ,защото реакцията не е за свален самолет , а за някакъв си търкащ държавен стол - рейтинга на Путин от 31% може да стане на 32 , но това са възможностите на Димата Песков .Повторението е майка на знанието и баща на ............

 Следващата година ще има милиони туристи , извадените тръби от Турския ще поемат към Грузия , АЕЦ без пари , кюнци -  може и няколко сушки или ония щъркели. Като бонус Рогозин може да прати грузинец към МКС или на Луната в чест на някоя годишнина на тов .Сталин .

Sevur

ЗИП със сигурност разбира от оръжия но за съжаление познанията му в областта на икономиката са като на Турски гражданин във философията или на Китаец в технологиите. Естествено че икономическото влияние на Русия над Грузия е огромно и подобно напрежение единствено и само е в ущърб на Грузия. Това е жалко между другото защото това е една древна държава с богата история - Колхида и една от най старите християнски църкви. А Русея няма да наложи икономически санкции над Грузия - това би било пагубно за колхидите. Пък и да си го признаем - в столица от над милион жители, 3000 студента на протест няма как да впечатли. 

protor

А Волен ще се дере "Не простим, не забудем!" пред грузинското посолство.

ablepsia

Сталин за Грузия:

«Маленькая территория России, именующая себя Грузией»

blue_fish

Хм, а някой въобще пита ли руските туристи къде искат да ходят?

ablepsia

Отказват резервациите си за Грузия. По данни на туристическите агенции.

Друго да питаш?

 

Begemot
снимка на Begemot

Пробват цветни революцийки. И в самата Русия - Екатеринбург, случая с църквата, и други случаи,  извън - Грузия, Молдова , за Украйна да не говорим. Путин е в слаба позиция и  май хак му е, преназначи правителството, икономическия блок, пенсионна реформа направи ито каква! Се га му търсят вече цаката. 

Путин в този си мандат не трябваше и да мисли да се опре на "болярите", само на народа можеше да се опре. Да е в ролята на "катехон", удържащия и защитник н а  хората срещу произвола на елитите. По някакви засега неясни причини той захвърли този огромен социален капитал, отказа се от него, от тази роля и, вероятно, направи непоправима стратегическа грешка. Разни Грузии и майдани тепърва ще се случват.

ЗЛАТИЯ

Да ти е минавало през ума ,че въобще не му дреме за хората/народа ?!

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Според руското МВР в Грузия има около 7000 руски туристи.

 

7000 са организираните туристи, а неорганизираните - няколко пъти повече. 

Туткалчев
снимка на Туткалчев

 когато Русия ти е отнела 20 % от територията

 

И откога Абхазия е грузинска територия? 

И как беше станала такава? 

И искат ли абхазците и южните осетинци да са част от Грузия? 

ЗИП
снимка на ЗИП

Да видим дали ще има "провокация с летален изход".

 

Едва ли Путин ще тръгне да прави заседание на совбеза зарад некъв депутат от КПРФ....

 

Явно нещо се пече.

 

Помня как през 2008г постоянно имаше нагнетяване на напрежението.

 

Кремъл по принцип се нуждае от "сухопътен коридор" до Армения и Иран !

 

Лято, жега, студена биричка и поредната "юлско-августовска война" ?

 

:)

 

 

 

 

Диагностик

Population: 4,926,087 (July 2018 est.)
Ethnic groups: Georgian 86.8%, Azeri 6.3%, Armenian 4.5%, other 2.3% (includes Russian, Ossetian, Yazidi, Ukrainian, Kist, Greek) (2014 est.)
Languages: Georgian (official) 87.6%, Azeri 6.2%, Armenian 3.9%, Russian 1.2%, other 1% (2014 est.)

GDP (purchasing power parity): 
$39.85 billion (2017 est.)
$37.96 billion (2016 est.)
GDP - real growth rate: 
5% (2017 est.)
2.8% (2016 est.)

Agriculture - products: citrus, grapes, tea, hazelnuts, vegetables; livestock
Industries: steel, machine tools, electrical appliances, mining (manganese, copper, gold), chemicals, wood products, wine


Exports - partners: Russia 14.5%, Azerbaijan 10%, Turkey 7.9%, Armenia 7.7%, China 7.6%, Bulgaria 6.6%, Ukraine 4.6%, US 4.5% (2017)
Exports - commodities: vehicles, ferro-alloys, fertilizers, nuts, scrap metal, gold, copper ores
Imports field listing
$7.415 billion (2017 est.)
$6.747 billion (2016 est.)
Imports - commodities: fuels, vehicles, machinery and parts, grain and other foods, pharmaceuticals
Imports - partners: Turkey 17.2%, Russia 9.9%, China 9.2%, Azerbaijan 7.6%, Ukraine 5.6%, Germany 5.4% (2017)

Military expenditures: 2.1% of GDP (2018)

Meto_ot_Interneto

Протестиращите са забравили, че Грузия започна войната, в която сакашвили изби 400 цивилни и десетина от мироопазващите сили на ООН. Днес сакашвили, вместо да е в затвора, е приютен от неонацисткия киевски режим.

Сгугню
снимка на Сгугню

Обикновените грузинци са против цялата дандания на малобройните, но затуй пък кресливи ХУИта. 

Бихте ли ни светнали какви са основанията Ви за подобно заявление?

Контрапротести ли има масови, за които не знаем, проучвания на общественото мнение ли, що ли?

Сгугню
снимка на Сгугню

В края на краищата навремето Грузия се е обрънала за помощ към Руската империя да я приеме и пази от нахлуващите мюсюлмански пълчища. Още преди Георгиевския трактат. Инак отдавна ни Грузия щеше да има, ни територията й.

Ма верно ли?

Как ли Грузия преди това е оцеляла 1100 години в съседство с мюсюлманите?

ablepsia

Да се чете требе, а не да се сгугни.

 

Тук не е кръжок по ликбез, пък и по-горе са ти пуснати "сламки" - фащаш се и четеш по въпроса. 

Ку-Ку
снимка на Ку-Ку

Доста гламава политика на руското управление, подобна на тази спрямо Украйна. Икономическият натиск няма как да потуши антируските настроения, а само ще ги разпали. Изглежда сякаш Русия държи да установи враждебни отношения със заобикалящите я християнски и исторически и културно близки държави, докато в същото време си другарува с хищници като Китай и Турция, единият от които е хвърлил око на територията, а другият на част от населението ѝ.

First Strike

MOSCOW – The working groups of the governments of Russia and Belarus prepared for making a full report to the presidents regarding the progress on the integration of the two countries. This was at a meeting with President of Belarus Alexander Lukashenko, said Russian Prime Minister Dmitry Medvedev, RIA Novosti reports.

https://www.fort-russ.com/2019/06/medvedev-claims-... 

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Доста гламава политика на руското управление, подобна на тази спрямо Украйна. 

 

Не виждам в какво руската политика в случая е гламава. 

Има руска делегация на някаква православна сбирка. Протоколът на парламента слага шефа на руската делегация на председателското място. 3000 соросоидчета (по жестовете ще ги познаете!) се разкрякват по улиците и досущ като нашите Х.У.И.-та се опитват да щурмуват парламента. Дунанма до Бога. 

А сега и удар по икономиката. 

След подобно оттегляне на руските туристи Турция клекна...

 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×