Quantcast

Медия без
политическа реклама

Съдът върна на работа директорка на детска градина, уволнена заради прием

12 Февр. 2019
bTV
Мариана Иванова

Софийският районен съд е възстановил на работа уволнената директорка на детска градина "Зорница" в София. Това съобщиха днес от съда. Мариана Иванова беше дисциплинарно уволнена със заповед на кмета Йорданка Фандъкова заради различни нарушения.

По делото обаче е установено, че тя е имала заболяване и по махането й е трябвало да се изкаже Инспекцията по труда. От общината обаче не са поискали разрешение от инспекцията. Така съдът отменя заповедта за уволнението само на това процедурно основание, без изобщо да разглежда трудовия спор по същество.

Иванова беше освободена покрай скандал с нерегламентиран прием в детската градина - от общината твърдяха, че тя е допуснала тежки нарушения на регламента за прием. След уволнението Иванова се оплака, че истинската причина за махането й е, че отказва да записва деца по "втория" начин под натиск от общината. Иванова показа и есемеси с имена на деца, които е трябвало да бъдат приети. 

Случаят в крайна сметка беше възложен за нова проверка на криминалиста Ботьо Ботев, бивш началник на отдел "Убийства" в Национална служба "Полиция". Резултати от тази проверка така и досега не са обявени.

Решението на районния съд не е окончателно.

Ключови думи:

детска градина, директор

Още по темата