facebook
twitter

Горещи новини

Съдът търси лекарката, взела кръвна проба за алкохол от шефа на БНТ

3198
БГНЕС

Софийският градски съд (СГС) не успя да приключи и днес делото за шофиране след употреба на алкохол срещу генералния директор на БНТ Константин Каменаров. На първа инстанция Софийският районен съд вече го осъди на година и три месеца затвор условно и глоба от 600 лева, съобщи lex.bg. Ако градският съд потвърди присъдата, Каменаров няма да може да запази поста си. Присъда лишаване от свобода за умишлено престъпление е едно от основанията по закон за прекратяване мандата на шефа на обществената телевизия, като формално решението се взема от Съвета за електронни медии. Няма значение дали наказанието е ефективно или условно.

Каменаров стана причина за забавянето на делото с близо година, тъй като не се явяваше пред градския съд, като изтъкваше служебни ангажименти или здравословни проблеми. В края на миналата година съдът го глоби с 1000 лева за поредно отсъствие и днес Каменаров за пръв път се яви.

Очакваше се делото да приключи в днешното заседание, но Каменаров обясни, че е говорил с доц. Ангел Стойчев от болница "Св. Ана", от когото разбрал, че в болницата няма лекар с фамилия Иванова, както е подписан протоколът от кръвната му проба за алкохол. Затова съдът поиска справка от болницата дали д-р Иванова е работила там към 23 юни 2016 г., когато е взета пробата и дали тя е изготвила протокола от изследването. Ако бъде установена лекарката, съдът допусна и тя да бъде разпитана в следващото заседание на 18 февруари.

Обвинението, по което Каменаров е осъден на първа инстанция, е, че около 4 ч. сутринта на 23 юни 2016 г. е шофирал с 1,6 промила алкохол. Тогава бил спрян за проверка от полицаи, докато прибирал съпругата си от тържество, защото не се чувствала добре.

Както "Сега" вече е писал, на 2 ноември 2017 г. Софийският районен съд призна обвиняемия за виновен, че на 23 юни 2016 г. около 3.50 ч е управлявал колата си с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда. Резултатът от 1.6 промила е установен с кръвна проба, след като Каменаров е спрян за проверка и тестван с дрегер. Той е осъден да плати и 600 лв. глоба, както и да остане без книжка година и половина. Като определя наказанието, съдът взема предвид и предишните му шофьорски нарушения.

В мотивите на районния съд се цитират обясненията на Каменаров. Той твърди, че във въпросната вечер се прибрал около 23 ч и изпил едно уиски, за да се отпусне. После с цел стимулиране на метаболизма и загуба на телесно тегло взел и билката "златен корен", която разтварял в чист етилов алкохол - медицински спирт. Тази вечер изпил двойна доза от разтвора - поне 100 грама. Около 2.00 ч Каменаров получил обаждане от съпругата си, която по това време била на парти. Тя му казала, че не се чувства добре, и го помолила да я прибере. Той бил спрян за проверка, след като взел жена си. Каменаров пледира, че е невинен, и иска да бъде оправдан. Основният му аргумент е, че няма как от едно уиски да се стигне до 1.6 промила, а резултатът бил такъв заради билката.

"Деянието е извършено с пряк умисъл, като подсъдимият е съзнавал общественоопасния му характер, предвиждал е настъпването на неговите общественоопасни последици - че управлява МПС под въздействието на алкохол с концентрация над 1.2 промила, и е искал настъпването на тези последици, като умишлено е започнал да управлява моторното превозно средство независимо от употребения от него алкохол", пише в решението.

Законът използва термина "алкохол", не прави разлика по вида на питието, в което се съдържа - уиски, водка, ракия, различни видове алкохолни коктейли, чист етилов алкохол и т.н., нито по търговски марки, обяснява обаче съдът. Магистратът допълва, че Каменаров не е бил спрян на отиване към съпругата си, а след това - когато вече се е уверил, че тя е добре и няма нищо фатално (по неговите думи). Тоест не издържа доводът, че не е осмислил поведението си. Освен това, ако съпругата му е била в толкова влошено здравословно състояние, е трябвало да бъде повикана линейка. В противен случай има таксита и служби "дринк енд драйв" ("пий и карай"), разсъждава съдът.

 

14

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Бивш зам.-министър е осъден ефективно
Делото за Вълка от София се изгуби в превода
Каменаров оздравя, но се разболя съдия по делото му

Коментари

Solace

Значи тоя хубостник година вече бави уволнението си, и папка парички??? Мамин златен...

А че проблем има и в съдебната система, която влачи такова ясно дело години наред - видно отвсякъде...

Evasion

изпил едно уиски, за да се отпусне. После с цел стимулиране на метаболизма и загуба на телесно тегло взел и билката "златен корен", която разтварял в чист етилов алкохол - медицински спирт.

Единственото, което има значение е дали е бил пиян или не... какво и защо е пил, си е лично негова работа... 

маргаритка2

Каква му е идеята - че е фалшива пробата ли?

 

Какво разказва какво са си говорили с някакъв доцент - доцента шеф на болницата ли е, защо не му е дал документ, че няма такава лекарка..

/Иначе - да, съществуват доценти, които познават изцяло всичките си колежки, независимо от големината на учреждението../

 

Ако докторката се е оженила/развела и променила фамилията си, бившия й подпис не е ли в сила?

 

ГолЕмо шоу. Какво ли ще я разпитва съда, ако я намери?

 

"Едно уиски е 0,5 промила, останалите са от лекарството и не се броят", значи всичко е ок..

bay Dragan

Дали има наивник да вярва , че тоя ще бъде осъден? По всяка вероятност санитарката Иванова е анализирала пробата.

PlaNed
снимка на PlaNed

Нагледен пример за значението на правилно похарчени пари - наемането на умел адвокат!

Интересно, ако следващия път Каменаров подхвърли, че един познат професор по право от Пернишкия университет му е казал, че пиенето на алкохол по здравосливни причини го оневинява, дали съдът няма да поръча на БАН подобно изследване?

pasi

КЪШ! Кърканде ниедно!

дъртреалист

Тоя хулиган е назначен - да извади зъбите на БНТ заради комфорта на мафията.

.

Защо трябва да се разпитва лекарят взел кръвта не разбрах.

Може би - за поука на всички лекари, като видят видна мутра - да му разреждат кръвта?

Щото тоя е някакъв много важен хулиган? От най-важните?

ИзъЛѷхнїдъ
снимка на ИзъЛѷхнїдъ

Единственото, което има значение е дали е бил пиян или не.

Законът вероятно не борави със субективно-оценъчни дихотомии като "пиян-трезвен" и пр. Вероятно борави с обективни показатели -  примерно колко единици алкохол има някакъв брой от същите единици кръв.

hamel

Защо трябва да се разпитва лекарят взел кръвта не разбрах.

Защото некъф там е готов да се направи на шебек и да внесе шум. Ти ги разбираш тея работи - ако се уважи тоа шебек, под ножа попадат сички  заключения на болницата.

Звън®
снимка на Звън®

Снимката е твърде показателна. На нея виждаме лице с вид на брадясъл италиански мангал, полудупедавац (отдава се само в сряда, петък и събота). От текста разбираме, че този пампалюгин, вечерта на 23 юни 2016 година, се олабил с едно уиски. После, за да си стимулира работния турбо-сфинктер, пил двойна доза спиртна настойка от билката "бабин пенис". Подир туй, към 3 след полунощ позвънила съпругата му, известна столична купонджийка. Казала, че вече драйфа и губи представа за време и пространство. Коко - така се казва мангалът от снимката, тръгнал да я прибира преди да оповръща спалнята на домакина. По пътя попада на полицай, който го  праща на кръвна проба, тъй като Коко отказва да му духа. "Аз духам само на артистични натури - телевизионери, новинари, дизайнери и лобисти" - така рекъл той на старши полицай Спиридонов. След малко брадясалият мангал, пристига в пустееща в този час болница "Света Ана". Коридорите са почти празни - само няколко надрусали се брокери, дилъри и позастарели курви с присъпи на вертиго. Посреща го дежурния санитар Иванов - това му е професията, а иначе по призвание е травестит. Кани Коко да изчака, а той самият се шмугва с стаята на дежурните сестри. Бързо и сръчно се преоблича като лекарка-кръвосмук и кръвен анализатор. Лъскави чорапи, съблазнително стягащи и очертаващи стройните му, лека вечерна рокля, бърз грим, ярко червило върху напращелите устни, изящни обувки на тънки токчета. И ето до ушите на Коко достигат призивните им почуквания.

 

- Д-р Иванова, дежурен вампир-анализатор – представя се тя.

 

Коко е поразен! Та тази лекарка е по-съблазнителна от жена му и тъща му взети заедно и към тях добавен дори и калеко му! Бъдещият директор на БНТ покорно я следва с прималели нозе. Влизат в един от кабинените и тя му се нахвърля - брутално, хищничиски, без свян. В полумрака хвърчат дрехи, дочуват се похотливи стенания, устни страстно се трудят, зъбите хапят жива плът. След 20 минути Коко получава протокол от кръвната си проба. Там пише: съдържание на алкохол в кръвта - 1.6 промила. Подпис: д-р Иванова. 
 

маргаритка2

Шокиран от бурната случка, съдът постановил -  дай да я видим тая!

TRIF007

Не ми триите коментарите да не ви затрия сайта!!!

Съда има достатачно доказателство да се произнесе по случая. Потърпевшия да обжалва след това колкото си иска и да си развива теориите. Ако смята работата за нагласена да си наеме адвокат и да доказва колото си иска. Но за момента казуса е ясен. Регестрирана е употреба на алкохол над допустимата норма и се знае какво следва от това.

 

ИзъЛѷхнїдъ
снимка на ИзъЛѷхнїдъ

Не ми триите коментарите да не ви затрия сайта!!!

Aбе ако ги чактисваш тия неща, обясни им на сайтаджиите как да въведат функцията "досие на потребител", дето я имаше в стария сайт. Да може човек да си вижда всичките постинги. Пък ако пак не послушат, затривай го. Кафа.

Гaндaлф

Баси и прокуратурата.

Закривай!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×