Медия без
политическа реклама

Белослава се споразумя с прокуратурата за 4 месеца затвор условно

Споразумението е одобрено от Софийски районен съд и вече е в сила

18 Яну. 2024
49-годишната звезда бе задържана през нощта на 11 юли м.г.
Фейсбук
49-годишната звезда бе задържана през нощта на 11 юли м.г.

Певицата Белослава е сключила споразумение с прокуратурата за наказание от 4 месеца затвор условно с три години изпитателен срок след като през лятото на 2023 г. беше спряна да шофира в София след употреба на алкохол.

Шофьорската й книжка е отнета за 6 месеца и трябва да плати глоба от 150 лв. Споразумението е одобрено от Софийския районен съд и е влязло в сила, потвърдиха от прокуратурата. Решението е от края на септември, но става известно едва сега.

49-годишната звезда бе задържана през нощта на 11 юли м.г. в 6-о Районно полицейско управление. Тя бе спряна от патрул на бул. „Ал. Пушкин”, малко преди кв. „Княжево”. Певицата е излязла от денонощен магазин, а полицейските служители тръгнали след нея, като малко след това я спрели.

Тестът с дрегер отчете 1,25 промила, а Белослава отказа да даде кръвна проба. При това положение се взимат показанията на дрегера и случаят се докладва на районната прокуратура, тъй като при съдържание на алкохол в кръвта над 1.2 промила по закон се носи наказателна отговорност. Повдигането на обвинението се забави, защото е трябвало да бъдат събрани документи, свързани с дрегера - за калибровката му и т.н.

След случката певицата се извини за постъпката си с пост в социалните мрежи. "Моя любима публика, в нощта на своя рожден ден допуснах огромна грешка, неприсъща за мен. За беда и за урок понасям всички последствия. Дължа своите дълбоки извинения, на най-близките хора до мен и на най-топлата и обична публика, която имам", написа в профила си във фейсбук Белослава ден след като беше арестувана. "Благодаря за огромната подкрепа през последните 24 часа и за безрезервната обич през изминалите 24 години. С огромно извинение и уважение към всички вас! Ваша Белослава", се казваше още в публикацията й тогава.

Независимо, че е призната за виновна, Белослава няма да остане без автомобила си, защото законовите промени, които предвиждат отнемане на превозното средство за шофьори, употребили алкохол, влязоха в сила в началото на август.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Белослава, певица, присъда

Още по темата