facebook
twitter

Горещи новини

Спецсъдът гледа делото срещу Дянков, Прокопиев и Трайков

Те са обвинени в това, че са участвали в продажбата на 33% от акциите на EVN на занижени цени
575
Снимка: Архив

Специализираният съд ще заседава във вторник по делото срещу Симеон Дянков, Трайчо Трайков и Иво Прокопиев, съобщава БГНЕС. Тримата са обвинени в това, че през 2011 г. са участвали в продажбата на 33% от акциите на електроразпределителното дружество EVN на занижени цени. Специализираният наказателен съд вече разпита няколко свидетели по делото, сред които и тогавашния шеф на Агенцията за приватизация и настоящ министър Емил Караниколов.

На 3 октомври Специализираната прокуратура внесе отново в Специализирания наказателен съд обвинителен акт по делото за продажба на занижени цени на държавния дял на енергоразпределителното дружество EVN. Според държавното обвинение бившият вицепремиер Симеон Дянков и бизнесменът Иво Прокопиев са извършили длъжностно престъпление, от което са настъпили значителни вредни последици, които възлизат близо на 28 милиона лева щети на държавния бюджет.

Други трима от привлечените - изпълнителният директор на „Булброкърс“ Радослав Рачев, Петър Василев и Любомир Евстатиев са обвинени за съзнателно нанасяне на щети на чуждо имущество в особено големи размери, допълва Нова тв.

Бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков е обвинен за това, че като длъжностно лице не е положил достатъчно грижи за повереното му имущество, от което са настъпили вреди в особено големи размери, престъплението представлява особено тежък случай. 

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

На мястото на хотел "Рила" ще се строи нов комплекс

30.07.2020

СВЕТОСЛАВ СПАСОВ

4012 30
Из мотивите по делото "EVN": Прокуратурата не може да смята

29.06.2020

5236 22
Съдът оправда Прокопиев, Дянков и Трайков по делото EVN

28.06.2020

Обновена

6230 45

Коментари

генек

Ще погледат, пък ще им омръзне... И ще го приключат с белина...

--------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

Тони Йорданов

   Индивидите от всичките Му правителства ще сидят.

Гларyс

Цялата приватизация на стратегическото електроразпределение е криминална. Резултатът е, че през този естествен монопол ни доят и стрижат както си искат. Нашите пенсионери ги порязват, но плащаме чешките пенсии през ЧЕЗ, която тук е частна компания, ама в Чехия си е държавна. Ха сега кажете държавата добър или лош стопанин е?

Влез или се регистрирай за да коментираш