Quantcast
Спецсъдът гледа делото срещу Дянков, Прокопиев и Трайков | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Спецсъдът гледа делото срещу Дянков, Прокопиев и Трайков

Те са обвинени в това, че са участвали в продажбата на 33% от акциите на EVN на занижени цени
577
Снимка: Архив

Специализираният съд ще заседава във вторник по делото срещу Симеон Дянков, Трайчо Трайков и Иво Прокопиев, съобщава БГНЕС. Тримата са обвинени в това, че през 2011 г. са участвали в продажбата на 33% от акциите на електроразпределителното дружество EVN на занижени цени. Специализираният наказателен съд вече разпита няколко свидетели по делото, сред които и тогавашния шеф на Агенцията за приватизация и настоящ министър Емил Караниколов.

На 3 октомври Специализираната прокуратура внесе отново в Специализирания наказателен съд обвинителен акт по делото за продажба на занижени цени на държавния дял на енергоразпределителното дружество EVN. Според държавното обвинение бившият вицепремиер Симеон Дянков и бизнесменът Иво Прокопиев са извършили длъжностно престъпление, от което са настъпили значителни вредни последици, които възлизат близо на 28 милиона лева щети на държавния бюджет.

Други трима от привлечените - изпълнителният директор на „Булброкърс“ Радослав Рачев, Петър Василев и Любомир Евстатиев са обвинени за съзнателно нанасяне на щети на чуждо имущество в особено големи размери, допълва Нова тв.

Бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков е обвинен за това, че като длъжностно лице не е положил достатъчно грижи за повереното му имущество, от което са настъпили вреди в особено големи размери, престъплението представлява особено тежък случай. 

Още

Втори съд оправда Трайков, Дянков и Прокопиев по делото EVN

20.04.2021

950
Дянков предложи той, Костов и Орешарски да консултират кабинета

06.12.2020

3233
Симеон Дянков: Бюджет 2021 е като бюджета, който заварих 2009 г.

23.10.2020

4606