Quantcast
Само Нинова подкрепила президента за мерките срещу корупцията | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Само Нинова подкрепила президента за мерките срещу корупцията

Консултативният съвет по национална сигурност бил пиар на Радев и на БСП, отсякоха в един глас Марешки и Валери Симеонов
1644
Илияна Кирилова

Консултативният съвет по национална сигурност завърши безплодно - без обща позиция и без решения.  От ГЕРБ се опитаха да обяснят неуспеха  в агресивен тон. "Предложеният проект на промени в антикорупционния закон беше получен на самия КСНС. Няма как от 15 човека да се постигне съгласие. Повечето от абзаците се повтарят от предишен КСНС", каза след срещата при президента новият шеф на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, която замести Цветан Цветанов.

„Ще припомня, че г-н Янков от "БСП за България"  е казал, че президентът е свикал КСНС по поръчение на Корнелия Нинова. Дори г-жа Нинова накрая гласува да не излезем с общо становище. Подложихме на решение това дали да имаме общо становище и всички гласуваха да нямаме такова“, каза д-р Дариткова.

„Бяха отхвърлени от премиера Борисов и управляващите направените от президента Радев и мен предложения за обща декларация. Не се прие да има поправки или нов антикорупционен закон”, коментира на свой ред  Корнелия Нинова. „По отношение на второто ми предложение – за процедура за избор на двама европейски прокурори, които ще работят на територията на България, г-н премиерът ме препрати към Румъния да питам как върви борбата с корупцията там. По отношение на предложението за промяна на правомощията на прокуратурата ми беше отговорно, че по този начин ще бъдат затормозени съдиите”, разказа лидерът на БСП. „Предложеният от президента документ беше отхвърлен от всички, освен мен. Не се стигна до обща декларация”, обясни Нинова.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов определи като политическо мероприятие заседанието на Консултативния съвет. Но все пак президентът има право на инициативи, на провали, на успехи, на всичко, негова си работа - президентска, посочи Симеонов.

Председателят на "Воля" Веселин Марешки коментира, че резултат не е имало, защото „беше направен грозен опит президентската институция да бъде употребена като пи ар фирма на БСП и самият президент - като личен пи ар консултант на Корнелия Нинова“.  Според Марешки са били предложени текстове за декларация, които пряко са щели да помогнат на БСП за предстоящата кампания за европейски избори и това е било неприемливо за всички други.

17

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Корупционен скандал събори правителството на Естония

13.01.2021

4029 33
Румен Радев: 2020-а бе годината на българското събуждане

31.12.2020

Обновена

5251 134
Прокуратурата отчита грандиозни успехи с дела за подкуп от 5-10-50 лв.

07.12.2020

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

4351 2

Коментари

wreckage
снимка на wreckage

Но все пак президентът има право на инициативи, на провали, на успехи, на всичко, негова си работа - президентска,

посочи Симеонов с релсата, която стискаше с две ръце.

NATURAL

Този президент си беше замислен като провал от Решетников и пионките му, следвайки вековната руска политика да провалят България.

JR

Не забравяй - и да раздава апартаменти и асансьори!

Мдам...??

БАСТЪР
снимка на БАСТЪР

ОбъркАл си се .Русия  такъв тъпак? няма как да лансира..

Факт, че си е от 92 г  цру  ибрик по  изконно негово желание. Тогава  цецко нямаше ни апартаменти ни тъщи..пък плевни са по паркинЗи..виж къде са те сега...

vkamen

Бойко напуска, и следващия си ти.

принцеса Даяна

Нинова и подчинените и Иво и Румен да си правят кръжоците на Позитаник и да освобождават президенството за належащи за държавата нужди като план за реакция при очаквания мигрантски натиск.

Manrico
снимка на Manrico
mi6osp.

Някой  е имал надежди корумпирани да одобрят мерки за борба с корупцията?

Едва ли.

Президентът е реалист, Нинова- също.

Останалите са корумпета.

 

Когато смяташ, че ти е осигурена пълна безнаказаност, корупцията и кражбите са безгранични.

Битката за властта се превръща буквално в битка на живот и смърт.

Защото следващите на власт , щом задължително повдигнат завесата на корупцията, ще напълнят затворите със сегашните.

Това с пълните затвори - само поради забраната на смъртното наказание.

Biberkov

'Президентът е реалист, Нинова- също.'

 

Леко с хапчетата, че нещо бъркате сънища с реалност :)

peniko

Е, нема угодия: Ако президентът (при ограничените си въможности) не беше свикал съвета, щеше да бъде: А президентът защо не прави нищо?

То се разсмърдя по целия свят (имам предвид що медии отделиха специално вниманиа на БГ по този въпрос), обаче било ПР, било там неква президентска си работа, па да ходим да видим как е в Румъния и пр.

Както се дума "И на калъп да те хванат, отричаш до последно".

Гледам разни техни височества "принцеси" пишат за план за реакция при мигрантски натиск: ами този натиск не е от вчера или от оня ден. Означава такъв план трябва да има от доста време насам и определено не от от прерогативите на президента (намили затоова има т. нар, силови министрества).

 

ШКОЛНИКА МАРЕК

Варели го е осенило гениално прозрение: свикването на КСНС било политическо мероприятие. Ма то от патерица друго май не трябва да очакваме.Дали пък борбата срещу корупцията е с рекламна цела, а не трябва да бъде държавна политика? Европа не само ни чува, но отговаря. Наприме РСЕ, ДВ, ама управрляващата ОПГ /Обединени Патриоти и ГЕРБ/ не чуват. Навремето лошите вестоносци са ги убивали, сега само се запушват ушите и затварят очите.

Седем с един...

За "гениалното прозрение" май сте прав, щото Варели си е мислел, че при Президента се свикват само "бизнес форуми"...Пък и що не? В крайна сметка обсъжданата тема има "бизнес" характер за повечето нашенски "политици", щото възприемат заемането на висок държавен пост като възможност за правене на "бизнес", известен сред народа като "корупция"...

christo

Идва им реда вече.

Затова и такъв скимтеж.

Галещ!

?

Доси

Обичам да слушам жалните писъци на уплашени герберчета късно вечер преди заспиване... люти клетви с тих глас, а утре като се обърне палаинката и ще почнат да се правят на демократи и бокоборци... 

Абе приятели, какво толкова ви дава тоя ГЕРБ бе хора?

Споко!

Няма да свърши света без ББ, ЦЦ, ЦЦ, ДД или който там ви е на сърце... 

Nika Ni

Искаш ли да се намери жена за една нощ? Добре дошли на >>

>> http://Sexydrom.Com


*******************************************************************************************************
Не в момента с момичета? Да, всички хора обичат големи неща и дълги действие. Опитайте > > >

 

http://XXmacho.Com

paragraph39

"На бракониера не вземай всеки път въдицата, а му вземай всеки път рибата! Не му давай затвор, а му вземи МОТИВА! Иначе, на негово място ще се появи друг бракониер!"/§39/

Както и става- досега, сега и засега!

А мотивът на всеки Корумпиращ и Корумпиран е да получи противозаконно нещо/облага/, което безпроблемно и безнаказано да ползва!!!

Ерго, ако всеки потенциален Корумпиращ и Корумпиран знае, че със 100% сигурност противозаконно полученото от него ще му бъде ОТНЕТО/конфискувано/ и няма да може безпроблемно и безнаказано да го ползва, той НЯМА да има МОТИВ да корумпира или да се корумпира!

КАЗАХ!

paragraph39

Independent: Европейските крайноадесни, популистки и евроскептични партии се обединяват в нов съюз преди изборите за Европарламент

Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини от "Лига" заяви на пресконференцишя в Милано, че целта на новото движение ще бъде да "спечели и промени Европа"...

09.04.2019 г.

ТУК: http://www.focus-news.net/news/2019/04/09/2644317/independent-evropeyskite-kraynodesni-partii-se-obedinyavat-v-nov-sayuz-predi-izborite-za-es.html

Влез или се регистрирай за да коментираш