facebook
twitter

Горещи новини

Разпадът на Русия вече е реалност

Това твърди анализаторът Александър Немец след форума Свободна Русия
22355

"Разпадът на Русия" е много актуална тема. На завършилия във Вилнюс VIII Форум на свободна Русия проблемът се обсъждаше активно в измеренията на близката перспектива", пише анализаторът Александър Немец в коментар за изданието kasparov.ru, цитирано от news.bg.

Ето и още от коментара му:

"В действителност "разпадът на Русия" вече е случваща се реалност. Отделен въпрос е, че засега никой не прави гръмки изявления от вида "нашият регион обявява независимост и завинаги напуска Русия". Всичко протича като внимателен сепаратистки дрейф, чиято крайна точка е Конфедерация Русия (КР вместо сегашната Руска федерация - РФ). Абревиатурата "КФ" вече шества в интернет. Като обекти (утрешни субекти) на тази конфедерация се посочват Поморието (Архангелска област с части от съседните области и републики), "Уралската република", Красноярския край и голямата "Далекоизточна република" (от Байкал до Тихия океан).

Темата никак не е нова. За първи път формулата "мека конфедерация Русия", доколкото си спомням, се появи през март 1996 г. После, когато ситуацията в Русия като че ли се подобри, темата отстъпи на заден план. Но през 2019 г., след 11 години тъпчене на място (ако се вярва на Росстат), а в действителност явен спад и разрушаване на човешката и технологичната инфраструктура, темата "Конфедерация Русия" като "алтернатива на разпада" стана актуална както никога досега.

И "китайският фактор" стана много активен, ако не и "основен фактор на конфедеративния драйв". Най-малкото за местните "елити". За тези "елити" (циниците ги наричат "аристокрация на бунището") Китай вече се е превърнал в най-сериозният източник на доходи: износ на дървесина (легален и сенчест), отдаване на земеделски земи под аренда, износ на меден концентрат, посредничество при вноса на китайски стоки за масова употреба... и много други.

А как приема това местното население, "обикновените хора"? Явно вече му е все едно. Значителна част от местното население просто се е пуснала по течението. Не искам да задълбавам в тази тема. Същевременно омразата към Москва, която отнема от местното население най-малко две трети от събраните данъци без да дава нищо в замяна (освен боклука си), е обхванала и местния "елит", и "обикновените хора". От ден на ден расте желанието връзките с Москва да бъдат сведени до минимум, данъците, които й плащат - също (в идеалния случай до нула).

Пък и китайците не са особено страшни. Още повече, че засега се стараят да се държат внимателно. Няма явни конфликти.

Постоянното влошаване на положението в "хуманитарната сфера" е безусловен фактор за "мекия разпад на Русия". Това е очевидно и за местния "елит", и за местните "обикновени хора". Путинският телевизионен "сандък за зомбиране" постоянно дърдори за "патриотизъм", но обективната реалност на деградиращия човешки потенциал — наред с влошаването на жизненото равнище, ефективно неутрализира усилията на "зомбиращия сандък". Като резултат тенденцията към "мек разпад" допълнително се засилва.

Ще цитирам само няколко съобщения от началото на ноември (съкратих ги, доколкото можах; коментарите ми са дадени в скоби).

Ако тази (деструктивна) дейност (на путинския режим) не бъде спряна в близките години, след 15-20 години страната ще остане без ресурси, с деградирало население. Всяка минута в Русия умират 5-има души, а се раждат само 3-ма. Смъртността надвишава раждаемостта 1.7 пъти, а в отделни региони 2-3 пъти.

В Русия, само по официални данни, са регистрирани:

* алкохолици - над 4 580 000;

* наркомани - над 8 870 000;

* психично болни - 978 000;

* болни от туберкулоза - около 890 000;

* ХИВ-позитивни - най-малко 2 380 000 (по общи оценки; официално регистрираните са около два пъти по-малко).

Днес Руската федерация заема първо място в света:

* по нивото на умишлените убийства;

* по броя на децата и подрастващите, които пушат;

* по броя на подкупите за влизане във висшите училища;

* по темповете на нарастване на броя на пушещите;

* по честота на пътните произшествия;

* по смъртност от самоубийства сред тийнейджърите между 15 и 19 години (и сред мъжете като в цяло);

* по абсолютни стойности на намаляване на населението;

* по броя на самоубийствата сред възрастните хора (заради ниска пенсия или пълната й липса!);

* по броя на изоставените деца;

* по смъртност от сърдечно-съдови заболявания;

* по броя на пациентите с психични заболявания;

* по обема на търговията с хора;

* по броя на абортите и майчината смъртност;

* по употреба на хероин - Руската федерация потребява 21% от световното производство (около 300 тона годишно, което прави 36 млрд. долара);

* по употребата на спирт и спиртни продукти;

* по нарастването на броя на ХИВ-позитивните;

* по броя на самолетните катастрофи (13 пъти по-голям от средните показатели за света).

Русия заема трето място в света по броя на наркоманите, на първите две места са Афганистан и Иран. Децата и младежите в Русия харчат годишно за наркотици 2.5 милиарда долара. Всеки ден в Русия около 100 души умират от свръхдози.

През 2014 г. Росстат проведе аналитично изследване за доходите на населението. Оказа се, че 90.9% от хората живеят в бедност или около линията на бедността. (В средата на 2019 г., по данни на Росстат, 40% от населението е оцелявало — не живяло — с доход не по-голям от 20 000 рубли на месец. (Една рубла се равнява на около 0.027 лв.) Делът на лицата със "среден доход, заможните и богатите" през 2019 г., както и през 2014 г., е под 10% от населението.)

Демографският срив в Русия, по данни на Сметната палата се ускорява четвърта поредна година. През първите осем месеца на 2019 г. населението е намаляло с 219 200 души, което е с 1.3 пъти повече от същия показател за 2018 г. (Очаква се, това намаляване за цялата 2019 г. да достигне 280 000 души, а за 2020 г. може да надхвърли 300 000 души.). 

Към 1 септември 2019 г. населението на Русия наброява 146.7 милиона души, като миграционният прираст е компенсирал само 76% от отрицателния прираст.

Властите в град Вихоревка в Иркутска област смятат през 2020 г. да събират труповете на бездомните от улиците в рамките на програма за благоустройство. Компанията, която ще спечели конкурса, ще трябва да прибере най-малко 18 тела (ако се съди по практиката от предходни години). За тази дейност са отделени около 46 000 рубли от бюджета на града. А населението на Вихоревка наброява 21 000 души. Пропорционално за цяла Русия това означава за година около 120 000 бездомни, починали на улиците.

Сайтът на ЦРУ, в раздела People and Society, дава дори по-страшни числа за демографския срив. Сами може да видите, че Росстат "заради красотата на статистиката".

Ключови думи:

Русия, Александър Немец
250

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Сандърс призова Русия да не се меси в президентските избори в САЩ

22.02.2020

862 20
САЩ подозират Русия в пускане на фалшиви новини за коронавируса

22.02.2020

2537 36
САЩ проведоха учения за ядрена война с Русия

22.02.2020

2990 52

Коментари

Страници

R.Atkinson

У-у-у-у-у-у

 

Разпадът на Европейския съюз ВЕЧЕ Е РЕАЛНОСТ!

Стоф

Мераците умират последни. 

Krasimir Chenov

Аткинсон....баяришника те изнервя!

Boris65

Както е тръгнали и САЩ не са цъфнали с президент агент на Москва ( 

ЗИП
снимка на ЗИП

Нема шанс. Жидомасоните избегаха на Брайтън бийч....

 

:))

Krasimir Chenov

Време е да смениш снимката на сержанта Пепър :) Битката за величието на партенките се изостря, трябва по-ясно послание. :) Портрет на Сталин ще мобилизира много откачалки :)

dissidentbg

Трябва да се знае какво е това kasparov.ru, за да се направи извод. 

Дяд Омраз

Каспаров - враг номер едно на Ханти-мансийската селищна система!

Дагоев

А пък мисля, че вестникарите  ако искат да ги уважаваме те трябва сами да се уважават.Преситени сме с жълтини и с тая не ни впечатляват. Сигурно във форума има много скучаещи да ги коментират.

Гласът

Трябва да се знае какво е това kasparov.ru, за да се направи извод. 

 

В съседна статия (в дискусията) е цитиран Paul Craig Roberts, та защо да не цитират и kasparov.ru?

Krasimir Chenov

Лакво е това kasparov.ru ?

полк. дървингов
снимка на полк. дървингов

Готино заглавие, много готино. 

А иначе кому е нужна такава полюция? 

ЗИП
снимка на ЗИП

Апропо би било мноо "вълнуващо"  да почне да се търгува с ядрено оръжие при един "разпад".

 

Затуй докат е време  всеки да бега до близкия мол за нови дрешки.

 

Шот, кат "разпадащите се региони" почнат да продават ядрени бомби на "лошите момчета" от Близкия Изток всичко ще свърши мноо бързо....

 

:))

Stоrmbringer

ЗИПе, изпразни го вече тоя мол бе! Всеки божи ден го изтръскваш, не смогват да го зареждат търговците! Горкият мол е заприличал  на кварталния супер през соца - с трън да се развъртиш, няма за какво да се закачи! Само на другарчоците из форума им става едно мило, едно драго, като видят изръшканите рафтове, напомня им за едно време, когато им ставаше и не ползваха "Корега"...

Krasimir Chenov

Снощи гледах един филм с рейтинг девет в imdb. Един от героите казва :

"Някои хора не търсят логични неща като парите. Не можеш да ги купиш, заплашваш или да се договаряш с тях. Някои хора просто искат да гледат как светът гори."

Не е имал предвид фалшивия битълс запасни инструменти и приспособления. Но му пасва :)  

Залмоксис

Кой е Александър Немец?

Официални данни - Dr.Alexandr Nemets, born in 1955, graduated from Moscow Institute (University) of Steel and Alloys in 1978, Engaged in research of China and Japan (S&T sector, general economy etc.) from 1985. Worked in Presidium of Academy of Sciences USSR (Russian Academy of Sciences) as an expert in China and Japan in 1986-1992. Defended candidate thesis "High-tech sector of China's economy" in Central Economic-Mathematical Institute, Russian Academy of Sciences) in 1991; got diploma of Candidate in Economics in 1992 (certifies in 2008 as the equivalent of an earned Ph.D. in Economics). Immigrated to USA in December 1994. From this moment, lived in Twin City (Minneapolis and suburbs). In 1995, served as a guest researcher in Humphrey Institute, University of Minnesota,. In 1996-2004 worked in SAIC (Science Applications International Corp.). Cooperated with Washington D.C. think tanks American Foreign Policy Council and Enterprise Institute Published several hundred articles in U.S. media. Published several books, including "Growth of China and Consequences for Eastern Regions of former USSR", Edwin Mellen Press, 1995, "China, Russia and the fate of Taiwan", published independently ,written jointly with Dr.John Scherer, 2000. Completed several major research projects for Fort Leavenworth and other U.S. military installations and agencies.

 

Какво е Свободна Русия?

Официални данни - Free Russia Foundation is a nonprofit, nonpartisan, nongovernment U.S.-based organization with 501 (c) 3 status that informs U.S. policy makers on events in Russia in real time and supports formulation of an effective and sustainable Russia policy in the U.S.

 

Какво е каспаров.ru? Официални данни -

Каспаров.Ru — независимое общественно-политическое информационно-аналитическое издание.

Основные материалы сайта — это новости, аналитические статьи, репортажи, обзоры и авторские колонки. Ключевые политические события также отражены в блогах. Кроме того, на сайте можно найти объемный справочный материал.

Каспаров.Ru располагает обширной сетью региональных корреспондентов и активно взаимодействует с основными ньюсмейкерами российской оппозиции. Особое внимание в издании уделяется новостям о протестных уличных акциях и произволе властей. Специальный раздел посвящен региональным политическим событиям.

Мы представляем широкий спектр политических мнений, а также даем возможность читателям высказать свою позицию на страницах специального "ЖЖ"-комьюнити. Редакция приглашает к сотрудничеству авторов, но при этом оставляет за собой право выбирать материалы для публикации.

Учредитель: Гарри Каспаров

 

Дяд Омраз

Александър Немец и "Свободна Русия" - врагове на Хантимансийската селищна система!

?

Hey Joe

Колко усилия е положил Андропов за разпада на СССР, като се почне с опита за убийство на Черненко...

 

Роль ЦК КПСС в развале СССР. Кадровый пасьянс.#Андропов #Куусинен #Кириленко #Машеров

https://www.youtube.com/watch?v=mzcuY0DTi8A

•Oct 17, 2019

Встреча Александра Колпакиди с Вячеславом Николаевичем Матузовым. Вячеслав Николаевич Матузов, президент Общества дружбы и делового сотрудничества с арабскими странами (и член комитета солидарности с народами Ливии и Сирии), является востребованным экспертом по ближневосточной, в частности, сирийской тематике. 20 лет он занимался Ближним Востоком в Международном отделе ЦК КПСС, пять лет был атташе по культуре в Ливане, являлся советником посольства России в Вашингтоне; возглавлял группу арабо-израильских переговоров.

1 часть https://youtu.be/mzcuY0DTi8A

2 часть интервью https://youtu.be/1FXjvAtHFjg

 3 часть https://youtu.be/dviLMQcN6tM

4 часть https://youtu.be/TSmvcgj-w30

Krasimir Chenov

Андропов да не е всъщност Джорж Шорош под прикритие? Защо му е да разпада Сесесерето? Или просто още една от кратуните на кормилото на световната революция. Че то няма един нормален да е бил начелао на тази държава бре.

dissidentbg

Интересен въпрос:

Каспаров не е руснак. Не живее в Русия. Защо толкова го вълнува съдбата на Русия? Носталгия ли, злоба поради неосъществени мечти или нещо друго?

 

Всяка година във Вилнюс се събират НЕ ЖИВЕЕЩИ в Русия хора, за да плюят Русия и да обявяват колко лошо е да се живее там. Защо ли го правят? 

 

Миналата година на този форум една рускиня, която живее в Италия, много настървено нападаше Путин и живеещите в Москва, за това, че те виждате ли имат топъл клозет, а майка й, която живее някъде в провинцията, трябва да излиза навън в студа за да ходи по нужда. Не стана ясно какво точно иска. Навярно Путин да построи на майка й тоалетна? И не се разбра, защо тя, живеещата в Италия, не вземе да построй на майка си въпросната тоалетна?

Св. Ихтамнетий
снимка на Св. Ихтамнетий
Сега стана ли ти ясно защо са откраднали тоалетните чинии от украинските кораби?
Krasimir Chenov

Порцелановият Титаник е брутален! 

Krasimir Chenov

Ами и ти си дисидент и то bg , което навярно означава български. Не си руснак , но защо толкова много се вълнуваш от съдбата на Русия? Или си руснак? В Сърбия руснаците много са се активирали.

Хумангоид

населението на Вихоревка наброява 21 000 души. Пропорционално за цяла Русия това означава за година около 120 000 бездомни, починали на улиците.

Населението на кв. Бояна наброява 30 000 души. Пропорционално за цяла България това означава пет милиона милионери. 

Св. Ихтамнетий
снимка на Св. Ихтамнетий
Жужето си отива.
SvSophia
снимка на SvSophia

Разпадът на Русия вече е реалност

Вилнюс... Немец... kasparov.ru

Всяка уважаваща себе си медиа още от заглавията на текстовете си трябва да има съзнание за разликата между новина и нагла пропаганда.

Ако уважава читателите си, а не се гаври с тях.

Каубой
снимка на Каубой

Амви, кво праите тук светице? Мая Манолова такива като Вас издирва...православни Амунета...да приличат на маллкия император...

ЗИП
снимка на ЗИП

Who cares за некъф "разпад" ?

 

Дали тая територия ще се именува "Русия" или "Китай" важното е, че ЩЕ БЪДЕ АНТИЗАПАДНО НАСТРОЕНА !

 

:))

 

В тва се състои великото дело на Путин в което се провалиха Ленин и Сталин.

 

Путин реално направи Русия антизападно настроена !

 

Путин  "доброзорно" изрита прозападните хора и ги замени с такива от Централна Азия и Кавказ !

 

Затова Запада риве. Нека риве. Така му се пада.....

 

:))

Св. Ихтамнетий
снимка на Св. Ихтамнетий
Да продължава в същия дух!
Каубой
снимка на Каубой

другарю зип, такива кат теб го погребват тоз пусти запад от 1917. сифилистик, грузин, украинец  и накрая о, УЖАС, таварещч. КАПИТУЛАЦИЯ и изтегляне от всички новозавладени територии. И пак, едно жужу дет му гледаш очичките. НО Пасаран, зип. Запад ще има, другото е червена фата моргана.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш