facebook
twitter

Горещи новини

Прокуратурата пусна иззети от Малинов доказателства

Всички те са на руски език и само документът за "Дунарит" е на български език
5138

Водени от интереса на българските граждани да бъдат информирани за действията на правоохранителните органи, Пресцентърът на Прокуратурата на Република България публикува част от писмения доказателствен материал, събран в хода на разследването срещу Николай Малинов (обвиняем по чл. 105, ал. 1, предложение II от НК), пише в официално съобщение на държавното обвинение. Данните били само част от иззетите материали и се публикуват с разрешението на наблюдаващия прокурор. Те ще бъдат представени в пълнота пред съда, когато досъдебното производство приключи.

В прес-съобщението била заличена информацията, увреждаща права и интереси, както и лични данни на трети лица. Защитата на националния интерес е позиция, която Прокуратурата на Република България ще следва във всичките си действия. Разследването е започнало от оперативно дело в Държавна агенция „Национална сигурност“. Извършените действия по разследването (претърсване, изземване, личен обиск) са след предварително разрешение от Специализирания Наказателен съд.

На опитите за компрометиране на действията на правоохранителните органи, ПРБ ще отговаря с публичност и прозрачност, при спазване на презумпцията за невиновност и законовите права на гражданите, пише още в съобщението.

Документите представляват материали от 9 страници на руски и само една и то точно отнасяща се до "Дунарит" на български език.

България трябва да бъде „държава, която гради своето бъдеще с Русия. Русия е по-силна от нас, и ние на свой ред си даваме сметки, че без Русия няма да оцелеем“, се казва в докладна записка на Николай Малинов, пусната на руски от прокуратурата. Неин превод се появи в БГНЕС.

„С настоящото изложение бихме желали да ви запознаем с нашата работа през последните няколко години, насочена към възстановяването на мостовете между България и Русия. Тази работа е в руслото на нашето желание да се възобнови геокултурното, политическо и икономическо единство на България и Русия въз основа на обединяващите ни славянски корени, традиции и ценности“.

Така започва докладната записка на лидера на движение „Русофили“ Николай Малинов относно необходимостта от геополитическа преориентация на България или както те го наричат „Проект България“.

Още в самото и начало се подчертава, че българите са се запазили като народ над 1000 години благодарение на своя архитип, който има следните особености:

1. Доминиращо духовно самоопределение на българите в качеството им на православни християни;

2. Принадлежност към славянската култура и традиционни ценности;

3. Русофилството като еманация и концентрация на посочените по-горе две определения.

„Ние сме убедени, че без запазването на тази наша идентичност съществуването на нашата държава в съвременния свят е невъзможно“, подчертава авторът на докладната записка.

Според него над четвърт век България се намира напълно под ударите на САЩ, при това се прави опит да се замени цивилизования избор на нашата страна, който е направен преди 1150 години. „Потиска се историческото самосъзнание на българите, насажда се нихилизъм към славянското и православието, разкъсват се естествените исторически и културни връзки между България и Русия... Под натиска на англосаксонския Запад България беше присъединена към НАТО и ЕС с всички произтичащи от това зависимости“, пише Малинов.

Според него България била „колония на САЩ“, а Западът се отнасял с презрение към нас заради нашата славянска култура.

Той твърди в докладната записка, че в България съществува очевиден политически парадокс, който се състои в следното: 80% от българите се определят като русофили, а управлението на страната в продължение на четвърт век се намира във васално подчинения на Вашингтон и Брюксел.

Според Малинов силната пропаганда е успяла да обезсили русофилските настроения като политически фактор.

В отговор на тази „западна заплаха“ свързана с преформатирането или унищожаването на историческото българско общество, „ние, русофилите в България, се обединяваме и активно работим“. Малинов се хвали, че е създадено и регистрирано „Национално движение Русофили“, която определя като „уникална“ в света неправителствена организация. По думите му тя разполага с 212 структури в страната и над 30 000 члена, които от 2003 г. активно работят за развитие и запазването на духовните и културните връзки между България и Русия.

Като основна мисия на проекта Малинов посочва: „утвърждаване на традиционните ценности, създаване на културна общност, основаваща се на славянобългарския характер на държавата и следваща нашия изконен цивилизационен избор – православието.

България трябва да бъде „държава, която гради своето бъдеще с Русия. Русия е по-силна от нас, и ние на свой ред си даваме сметки, че без Русия няма да оцелеем“, подчертава Малинов.

„Нашата основна цел е геополитическата преориентация на България въз основа на православието, славянската култура и традиции, които неизменно ни обединяват с Русия“, категоричен е лидерът на движение „Русофили

 

 

 

 

97

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Който разкрива корупционни схеми, получава голяма бухалка

28.11.2019

ТАНЯ ПЕТКОВА

2682 6
Как арестът замени присъдите
Прокурори от 15 страни в ЕС искат бърз достъп до Viber, WhatsApp и Skype

04.12.2019

АЛЕКСАНДЪР КОЛЕВ

1319 12

Коментари

Страници

SvSophia
снимка на SvSophia

Щеше да е добре да се даде линк към “пускането”.

Ей тук улових един “пуснат” из виртуалното пространство документ.

https://www.prb.bg/media/cms_page_media/%D0%94%D0%...

nottheone

е?

де са?

дайте ги. чекаме. като лешояди за мърша.

SvSophia
снимка на SvSophia

Ако всичките им доказателства за шпионаж са като уловеното, 

или си връщат юридическите дипломи,

или съдебните състави ще се сменят един след друг, понеже всеки предишен ще е баялдисал от кикот.

Третата възможност е назначеният/набеденият за шпионин да бъде осъден за некадърност в професията.

SvSophia
снимка на SvSophia

ффффффтрещих се просто от ужасТ при такова ффффффпечатляващо шпионене

momon

Сегодня Болгария представляет собой колонию США.

 Нещо невярно да откривате в текста?

Hey Joe

Според скромното ми мнение не сме колония на САЩ, а подмандатна територия.

Желязко Желев

            Пускането трябва да завърши с връзване.Щото маймуната ще влезе в танка.Засега се чекне за селфи отгоре му ама люка е отворен,вътре нема никой.

           После да не кажете ,че не сте знаели!Предупредени сте!

bobacko

Е, накрая съдът ще реши, че няма досатъчно доказателства. Ама дотогава Гешефт ще е Главен

Хумангоид

Всъщност, ако се замислиш, може и вече да не е...

bobacko

А дано

bobacko

Само да попитам, може ли да се превеждат средства по сметка на банка в несъстоятелност?

SvSophia
снимка на SvSophia

Ето какви любопитни факти около шпионенето се мотаят също из мрежата:

Още един русофил е бил арестуван за кратко по разследването за "руски шпиони". Това е Добри Божилов - автор на бестселъра на 2019 - "Задругата". Той е прекарал около 45 минути в Специализираната прокуратура, и е бил разпитван лично от Иван Гешев. Причината за ареста е, че се разследват не само директни "шпионски действия", но и "други дейности от хибридната активност на Русия, вкл. книги, списания, предавания и пр., които създават позитивен образ на Русия". В "Задругата" образът на Русия наистина е позитивен, макар това да не е централна тема. Става дума за ролята и в освобождението то турско робство, и за първата успешна руско-турска война, по времето на императрица Екатерина. Това е преди 250 години. След разпита, Божилов е бил освободен, след като уведомил Гешев, че вечерта - в 19 ч. има представяне на тазгодишната "Алея на книгата". Ако отстъства от там, поради арест, би се получил скандал в литературните среди

Ще ми е любопитно да науча подробности около това събитийце, в случай че не е изфабрикувано, разбира се.

 

Hey Joe

Добри Божилов е със завидно чувство за хумор и можещ да го четеш в сайта: http://www.komentari.com

Invisible

   Редно е, при цитиране да се посочва източника.

Хаджи Генчо-A

НЕВИДИМИЯ, що се правиш на умряла лисица?

Ето ти източника"

http://www.komentari.com/2019/09/blog-post_10.html

______________________________________________________

Кажи ми, майно ле, шпионин някъде по света да е пуснат "под гаранция"... Да избяга... Най-бързо пукналия се балон на тъпоумната мутра...

______________________________________________

Уплаши се! Даде много заден! Разследването не е срещу Русия, а срещу "отделни руснаци" :) Кой праща шпиони, бе бате? Държави? Или "отделни руснаци"...

_________________________________________________

Има и още.

БРАВО НА АВТОРА!!! 👍 👍 👍

Truncho
снимка на Truncho

Ето какво пише Малинов в докладната записка, чийто обем е 4 страници плюс още 6 страници приложения.

От предоставения текст не става ясно до кого е адресирана докладната:

 

"Днес България представлява колония на САЩ. В същото време неоосманска Турция завоюва позиция след позиция, а Западът гледа с презрение на българите. Това презрение и даже ненавист произтича от факта, че българското самосъзнание остава славянско, православно и русофилско, пише Малинов в докладната си.

"В България съществува очевиден политически парадокс. Той се състои в следното: 80% от българите се самоопределят като русофили, а управлението на страната в продължение на четвърт век се намира във васално подчинение на Вашинжгтон и Брюксел", пише още в документа.

Основната цел е геополитическата преориентация на България на основата на православието, славянската култура и традиции, които неизменно ни обединяват с Русия, пише Малинов.

Отчитайки спецификата на противопоставянето на Запада на Русия, изразяващо се в хибриден модел на противодействие, ние концентрираме усилията си в пет основни направления:

1. Дейност в неправителствения сектор посредством "Национално движение Русофили",

2. Създаване и поддръжка на интернет сайтове,

3. Създаване на влиятелен аналитичен център ("тинк-танк"),

4. Създаване на собствена телевизия,

5. Създаване на профилирана русофилска партия, която ще позволи постепенното прерастване на "Национално движение Русофили" в масова електорална сила.

По-нататък Малинов предлага да бъде осъществен "сериозен пробив в националното информационно пространство посредством създаването на влиятелна телевизия и информационна агенция". Предлага се да бъде купена и компанията "Виваком" със съдействието на "Внешторгбанк", както и преприятията от ВПК "Дунарит" и "Авионамс".

 

http://epicenter.bg/article/Prokuraturata-publikuv...

 

100% ШПИОНИН... Доказано от Гешев и Сие (ГЕРБ)

JollyRoger's

Ге-Шеф! Ге-Шеф!

Пак ще плащаме. 

Mrx

 

  Че Малинов не може да прави шпионаж, поради простаата причина, че няма достъп до секретни данни. Туй дето искал да прави руски ТВ канал ще умори всичките котки в квартала. То си има "Алфа" има си RT редица руски телевизи у нас. Най-сериозното докаателство, което чух, че искал да промени ориентацията на България. Ами нали това е демокрацията, всеки да може да определя насоките на държавата в която живее. Не ми е ясно как сам ще я промени. А злодеят Решетников се оказа, че е пенсионер. Ами тогава да изковат един закон "За запазване на ориентацията" подобен на фашисткия закон "За запазване на държавата", и да почнат да хвърлят всеки русофил в дранголника.

Истината е друга. всичко заради изборите. Без бай Онзи Гешев не би се истъпил с тези глупости.  Бай Онзи иска да привлече, т.н. градска интелигенция на София, която в мнозинството си е дясна и русофобска, за да гласува за ГЕРБ. От друга страна тази интелигенция беше основно срещу Гешев. И той сега иска да я привлечче. В същото време бай Онзи се прави на умряла лисица и излиза на екрана и заявява, че видите ли той бил за русофилите свободно да си обичат Русия. Бах тази демокрация, дето ни я сервират.

Meto_ot_Interneto

Какви държавни тайни е предал Малинов на Русия?

Сталкер

Много е интересно да се прочете докладната записка, доста добре е написана. Дори и човек да не е съгласен с идеите на автора, трябва да е пещерен, патологичен русофоб, за да открие в нея нещо осъдително по смисъла на Наказателния кодекс. Освен разбира се ако не се приеме, че политическите съдебни процеси са нещо нормално за ЕС в 21-и век.  Щото точно това би произлязло ако тези "доказателства" влязат в съда...

Mrx

 

 Trunchо👍,

То да плачиш или да се смееш ли. Простотия до шия. "Аз съм прост и вий сте прости". Това е девизът на ГЕРБ. И упорито го защитават.

Васик

Как това е доказателство пред съда, като не е преведено на български език? Или вече прокуратурата въобще не си прави труда да показва доказателствата на съда, след като ги пуска в интернет?

Zmeja

Друго щеше да бъде ако материалите русофилите  бяха писали на английски език. Затруднението да бъдат превеждани, за да бъдат докладвани  където трябва, е допълнително утежняващо вината обстоятелство.

nottheone

алоу, русофилиата, що мрънкате, бре? ей ви доказателството, документите:

 

Всички те са на руски език и само документът за "Дунарит" е на български език

💆😁🎶 

тютюн

Уф, немам време сега да прочета внимателно, ама нали вчера цицата рече в НС, в отговор на президента, че фактите ше ги предоставят в съда, т.е. не в медиите?

И за слепите е ясно, че гешев е гербава проекция. Това не може да се скрие и сигурно ше му изяде главата.

SvSophia
снимка на SvSophia

Тъпокрация.

nottheone

историята, тютюне, е по-дълбока.

да си виждал глупак да сътвори нещо умно?

умиление с лапсусите си мое да предизвика, до някво време.

 

но отдавна вече не е смях, а жалко.

slavabg

Браво, отново вместо да извадят очи - изписаха вежди! 😂

 

 

Предводител на ...

Баси, за подобни писания и султан Абдул Меджид не би повдигнал каквито и да било обвинения. Ако е само това - за какво ручаме жабетата? Ако не е - защо го пускат, след като то не е никакво доказателство за нищо. МалУмници.

paragraph39

Първо, предполагам, че Национално движение "Русофили" е получило съдебна регистрация, като НПО!?

Второ, ако НПО Национално движение "Русофили" има съдебна регистрация, тя трябва да бъде отменена, по искане на Прокуратурата, ако Прокуратурата има претенции/твърдения, обвинения/, че НПО Национално движение "Русофили"  е замесено в шпионаж в полза на чужда държава!

Трето, ако НЕ е второто, значи Николай Малинов е Обвиняем, като частно лице, в извършване на шпионска дейнаст в полза на чужда държава!

Четвърто, ако третото е вярно, значи НЯМА причини да се обвързват НПО Национално движение "Русофили" и Николай Малинов в извършване на шпионаж в полза на чужда държава!

Пето, Наказателния кодекс говори за ЧУЖДА държава или ЧУЖДА организация- а НЕ за приятелска или НЕприятелска! Така че, дали шпионирането е в полза/?!/ на Русия, или на САЩ, или на държава от НАТО, или която и да е друга държава или организация в Света, или е в полза на цялото Човечество/например, за предотвратяване на война, регионална или световна/, Прокуратурата НЕ трябва избирателно да се прави на разсеяна или на усърдна/спрямо шпионаж в полза на отделна конкретна държава- Русия, например/!

Впрочем, шпионирането/Шпионажът/ НЕ само трябва да е в полза на чужда държава, но и да е във вреда/реална, а НЕ предполагаема!/ на конкретната държава, в която Прокуратурата ѝ повдига някому обвинение в Шпионаж!

ПИТАМ: каква реална/конкретна, а НЕ предполагаема!/ Щета е претърпяла НЕнародната/след 1989 г./ "демократична" Република България, вследствие на шпионската/според българската Прокуратура, САЩ, Великобритания и други.../ дейност на Николай Малинов?! А?!

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×