facebook
twitter

Горещи новини

Президентът на МОК стана "Доктор хонорис кауза" на НСА

Бойко Борисов се похвали пред Томас Бах колко много инвестира България в спортни зали
569
GONG.BG

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) бе удостоен с почетното звание "Доктор хонорис кауза" на НСА "Васил Левски". Церемонията се състоя тази сутрин в ректората на академията в София, а веднага след нея германецът изнесе публична лекция на тема "Олимпийското движение и ролята на спорта в съвременното общество".

Томас Бах е третият президент на МОК, почетен като "Доктор хонорис кауза" на НСА, след Хуан Антонио Самаранч (1998 г.) и Жак Рох (2009 г).

Ръководителят на олимпийското движение е на тридневно посещение в България по покана на председателя на БОК Стефка Костадинова. По време на престоя си у нас той ще посети световното първенство по художествена гимнастика в София и световното първенство по гребане в Пловдив.

По-рано днес Томас Бах проведе разговори с министър-председателя Бойко Борисов, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и с ректора на НСА проф. Пенчо Гешев. Срещата се проведе в Министерския съвет, където премиерът се похвали пред своя гост колко много е инвестирала България в спортна инфраструктура.

"Преди 1990 г. всички държави в региона се рекламираха най-много чрез спорта, но след това настана разруха. Бяха приватизирани малкото спортни зали, които имаше в България. Нямаше такива нито в столицата, нито в града на Стефка Костадинова – Пловдив. Вложихме 350 милиона лева и започнахме да изграждаме една по една спортни зали из цялата страна. Днес имаме "Арена Армеец", "Колодрума" в Пловдив - най-големият в Европа, както и много други", заяви Борисов.

В отговор президентът на МОК заяви: "Благодаря Ви, че инвестирате в спорта и в бъдещето на младите. Ние наблюдаваме тези процеси. Имаме чудесно сътрудничество, което ще продължим."Европа и светът забелязват прогреса на България в последните години. Това се доказа най-вече с успешното ви европредседателство.”

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Борисов счупи държавната касичка пред волейболистите във Варна

12.09.2018

ЯВОР ЕВТИМОВ

537 1
Вебер, Вебер, контрашпиц - тук не ти е Аушвиц
Вебер, Вебер, контрашпиц - тук не ти е Аушвиц

20.05.2019

Иво Балев

203
Борисов сплаши ГЕРБ с повторение на аферата „Костинброд“

20.05.2019

Людмил Илиев

151

Коментари

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...зали може и да строят, но басейни не строят...има един куп окръжни градове без нито един закрит функциониращ басейн...

 

...дори и старите построени не поддържат....

 

...има една зала Армеец в София и сигурно още две три които не ги знам из страната...това са построили...

генек

Доктори кауза пердута...

-----

https://genekinfoblog.wordpress.com/

nibbler

Е, и? Е, и? Това управленско порно. Докато хората умират по пътищата, зам-министри и шефове на агенции ги хващат по бели гащи и затъват, депутати се гърчат какво да гласуват,  журналисти са оковавани насред полето по нощите Боеко си урежда фотосесия с поредния чужд емисар, да се пипат по главичките и да си чешат еготата. Е, Бах, и? И? Тази награда ще реши ли проблемите ни? Не. Фотосесията ще помогне на Боеко да отвлече вниманието на кралете на бахурите от проблемите на страната. А медиите са му съучастници. 

Bradatko
снимка на Bradatko

Бравос!

Нареди се и той до Стоичков!!!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×