facebook
twitter

Горещи новини

Президентът на МОК стана "Доктор хонорис кауза" на НСА

Бойко Борисов се похвали пред Томас Бах колко много инвестира България в спортни зали
568
GONG.BG

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) бе удостоен с почетното звание "Доктор хонорис кауза" на НСА "Васил Левски". Церемонията се състоя тази сутрин в ректората на академията в София, а веднага след нея германецът изнесе публична лекция на тема "Олимпийското движение и ролята на спорта в съвременното общество".

Томас Бах е третият президент на МОК, почетен като "Доктор хонорис кауза" на НСА, след Хуан Антонио Самаранч (1998 г.) и Жак Рох (2009 г).

Ръководителят на олимпийското движение е на тридневно посещение в България по покана на председателя на БОК Стефка Костадинова. По време на престоя си у нас той ще посети световното първенство по художествена гимнастика в София и световното първенство по гребане в Пловдив.

По-рано днес Томас Бах проведе разговори с министър-председателя Бойко Борисов, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и с ректора на НСА проф. Пенчо Гешев. Срещата се проведе в Министерския съвет, където премиерът се похвали пред своя гост колко много е инвестирала България в спортна инфраструктура.

"Преди 1990 г. всички държави в региона се рекламираха най-много чрез спорта, но след това настана разруха. Бяха приватизирани малкото спортни зали, които имаше в България. Нямаше такива нито в столицата, нито в града на Стефка Костадинова – Пловдив. Вложихме 350 милиона лева и започнахме да изграждаме една по една спортни зали из цялата страна. Днес имаме "Арена Армеец", "Колодрума" в Пловдив - най-големият в Европа, както и много други", заяви Борисов.

В отговор президентът на МОК заяви: "Благодаря Ви, че инвестирате в спорта и в бъдещето на младите. Ние наблюдаваме тези процеси. Имаме чудесно сътрудничество, което ще продължим."Европа и светът забелязват прогреса на България в последните години. Това се доказа най-вече с успешното ви европредседателство.”

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Борисов счупи държавната касичка пред волейболистите във Варна

12.09.2018

ЯВОР ЕВТИМОВ

536 1
Бойко пак рути комунистите
Бойко пак рути комунистите

22.03.2019

255
Борисов закачи стари познайници от СДС към евролистата на ГЕРБ

21.03.2019

Людмил Илиев

287

Коментари

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...зали може и да строят, но басейни не строят...има един куп окръжни градове без нито един закрит функциониращ басейн...

 

...дори и старите построени не поддържат....

 

...има една зала Армеец в София и сигурно още две три които не ги знам из страната...това са построили...

генек

Доктори кауза пердута...

-----

https://genekinfoblog.wordpress.com/

nibbler

Е, и? Е, и? Това управленско порно. Докато хората умират по пътищата, зам-министри и шефове на агенции ги хващат по бели гащи и затъват, депутати се гърчат какво да гласуват,  журналисти са оковавани насред полето по нощите Боеко си урежда фотосесия с поредния чужд емисар, да се пипат по главичките и да си чешат еготата. Е, Бах, и? И? Тази награда ще реши ли проблемите ни? Не. Фотосесията ще помогне на Боеко да отвлече вниманието на кралете на бахурите от проблемите на страната. А медиите са му съучастници. 

Bradatko
снимка на Bradatko

Бравос!

Нареди се и той до Стоичков!!!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×