Медия без
политическа реклама

Премиерът: Заводите не само не си отиват, ами непрекъснато откриваме нови и нови

Това сочи, че бизнес средата у нас е добра, заключи Бойко Борисов

20 Май 2019
БГНЕС

"Заводите не само не си отиват, ами непрекъснато откриваме нови и нови". Това каза премиерът Бойко Борисов при откриването на разширението на завод "Костал" за компоненти за автомобилната индустрия в Пазарджик, предаде БГНЕС. С разширяването на производството заявката на компанията е до края на годината да назначи 1000 нови служители.

"Благодаря на работниците тук, защото дълги години се говореше за ниска квалификация, за липса на обучени кадри. Фактът, че не само че заводите не си отиват, ами все нови и нови откриваме на едни и същи компании, които се разрастват, сочи, че бизнес средата у нас е добра“ - заяви Борисов. - Нови заводи се откриват непрекъснато - в Кърджали, Русе, Шумен. Така, че благодаря на работниците за техния труд. Когато цифрите и фактите говорят - по-добре да замълчат нашите опоненти“.

И продължи: "Над 1000 нови работни места, над 100 млн. лв. инвестиция и много нови работни места направихме за Пазарджик в партньорство с кмета. Обещал съм Околовръстния път на града и той вече трябва да се строи. В момента машиностроенето дава 25-30% от Брутния вътрешен продукт. Всичко това се качва на тирове и влакове, и затова трафиците в градовете стават убийствени. Затова паралелно с развитието на заводите трябва да им подготвим инфраструктурата, за да не колабират транспортните планове на градовете".

След това Борисов отиде на инспекция на инфраструктурни проекти в Пазарджик. От АПИ предвиждат цялостен ремонт на път II-37 Панагюрище - Пазарджик - Пещера - Батак, който не е основно ремонтиран от изграждането си, както и проект за изцяло ново трасе на околовръстния път на Пазарджик, което да изведе напълно тежкият трафик от урбанизираните територии.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата