facebook
twitter

Горещи новини

Появи се заплаха за разкриване на още хакнати данни от НАП

Вътрешният министър наредил на ГДБОП да разследва автентичността на имейла от човека, представящ се за автор на хакерската атака
8820
Имейлът, изпратен от човека, представящ се за автор на хакерската атака спрямо НАП

Човекът, който твърди, че е източил лични данни на 5 млн. души при хакерската атака срещу НАП, изпрати имейл до три медии. В него той пише:

"Здравейте и благодаря, че направихте случващото се публично достояние… Изпращам този мейл само на bTV, NOVA и „Капитал”, защото видях истинска журналистика единствено от тези медии. Вчера журналист от NOVA писа и зададе три въпроса. С радост ще разкрия подробности за този пробив, така че вашето корумпирано правителство да не лъже аудиторията ви". 

„Този теч става от 11 години насам. Ако корумпираното ви правителство разкрие уязвимата система, ще можете да видите тази информация в Web Archive (Internet Wayback Machine). Данните са хаквани и през 2012 г. Тогава никой не разбра, че сме успели да инфилтрираме 30 GB информация”, пише още мъжът. 

Той съобщава, че е руски гражданин, женен за българка. „Родителите на съпругата ми живеят в България и със собствените си очи съм виждал колко прецакана е държавата ви”, пише още той.

„Глупавите ви правораздавателни органи няма да открият нищо. Просто ще прикрият истината. Ако това стане, аз лично ще кача информацията в руски и български торент тракери, така че всеки ще може да я свали свободно. Ако медиите, с които влизам в контакт, публикуват невярна информация, ще разкрия още два масива от данни – отново от Министерството на финансите”, се казва още в имейла.

То е изпратено от имейл адрес, различен от онзи, от който бяха изпратени до медиите хакнатите данни.

Вътрешният министър Младен Маринов пък обяви, че е започнало разследване на автентичността на изявлението, изпратено до медиите. 

"Разпоредил съм на ГДБОП да направят връзка с медията, за да предоставят този имейл и достъп до него, и за да разследваме неговата автентичност. И, въобще, продължаваме да проверяваме случая. Нека колегите си свършат работата. Което казах сутринта след съвета (б.р. - по национална сигурност) - ако има нова информация, ще ви информирам", каза Маринов след срещата си в БФС с футболните съдии, на която гарантира тяхната сигурност и им даде личния си телефонен номер да го търсят, ако бъдат заплашвани или притискани.

Запитан толкова ли е тежко, според държавата положението във футбола, щом в момент, в който хакери разбиват НАП, той се занимава със среща с реферите, Маринов отговори: "Мисля, че всяка една работа трябва да се свърши. Ние не сме подценили нито единия проблем, нито другия". 

94

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

НАП отваря специален сайт за наредбата "Недоразумение Н-18"

20.02.2020

2043 4
От понеделник НАП изисква нови софтуери от гражданите и фирмите

15.02.2020

4196 11
Бонус след фиаско

09.02.2020

7140

Коментари

Страници

Direktiva

 

Този теч става от 11 години насам.

Вероятно Станишев го е пуснал през парадния вход и заплата взема от Лубянка!

Biberkov

Да вметна ей тъй, на крак:

Хайде да видим кой първи ще направи онлайн търсачка в изтеклите данни, да почваме да правим справки, кой какви доходи обявява, кой какво си е купил и какви данъци е плащал ...

хайде разледващите журналисти да захапват данните и да вадят всички кирливи риза ... Кой има топки?  

Sapienti_sat

Той съобщава, че е руски гражданин, женен за българка.

 

Сега ще започне лесен лов по тази гореща следа! Но хакерът сигурно е изтрил от ЕСГРАОН данните за семейното положение на жена си! ?

 

И какви "още данни"? Горанов каза - 3%. Така че - "още", но в рамките на трите процента!

Purple_Haze

Соня Колтуклиева:

"И от НАПлийкс ли Горанов ще излезе сух?

Владислав Горанов излезе сух от огромните скандали по #АпартаментГейт и наддените милиони от партийните субсидии.

И сега ли ще стане така?"

Интервал

Мазнината не се смесва лесно с водата.

Sine_metu

А Маринов защо се тревожи за сделката „Еф“?

Сещам се само за една причина

маркос

 

 

 

                    Той съобщава, че е руски гражданин, женен за българка. „Родителите на съпругата ми живеят в България и със собствените си очи съм виждал колко прецакана е държавата ви”, пише още той.

 

 

                               Необходимата димка и насочване по удобна следа .

SINDBAD

чакам да видя колко още глупости ще се изръсят по линия на МВР! Първо бяха самолетите, сега със задна дата кое ще да е причината- началото на Адронения Колайдер или неизвестна черна Дупка в кратуните на кекавите "министри"!! Защото това са открити и явни подигравки:

 

Глупавите ви правораздавателни органи няма да открият нищо. Просто ще прикрият истината. Ако това се случи, аз лично ще кача информацията в руски и български торент тракери, така че всеки ще може да я свали свободно. Ако медиите, с които влизам в контакт, публикуват невярна информация, ще разкрия още два масива от данни – отново от Министерството на финансите”, се казва още в електронното писмо. То е изпратено от имейл адрес, различен от този, от който бяха получени хакнатите данни.

 

Оставки!! От Габриел, та до всичката измет неграмотна в коридорите на Минсъвета!!

 

Ще има дела във Страсбург, можете да бъдете сигурни!!

 

 

fierсe
снимка на fierсe

тоя да не си е сканирал и личната карта, за по пригледно?!??

руснак женен за българка е рядко явление, обратното е мнооо повече!?

но няма значение, сам си призна, че е руснак!?????

Stern

Сега, за читателите остава загадка дали това наистина е хакерска атака, от която да лъснат нечии данъчни декларации с обявени доходи, които не могат да оправдаят даже и със спестовни тъщи, притежаваните имоти и лайфстайл.

Или пък е псевдохакерска атака, с която да се хвърли пушилка и да се заличат определени архиви.

Варианта с некадърната поддтъжка го изиграха с Търговския регистър, трябва нещо ново.

Все си мисля колко са наивни тези, които мислят, че след 10 години ошушкване и крадене, замесените ще си отидат, оставяйки доказателства. Все пак не става дума за Галевите и изборът им как да сложат точка.

Sine_metu

Вт., 16/07/2019 - 14:29 (нов)

Stern

Все си мисля колко са наивни тези, които мислят, че след 10 години ошушкване и крадене, замесените ще си отидат, оставяйки доказателства.

 

Наивен си ти, ако мислиш, че американците и руснаците чакат за „доказателства от замесените“ и не знаят абсолютно всичко. Не знам дали разбираш какво значи всичко

fierсe
снимка на fierсe

руснак, ама май не?!?

що мейлът е на английски?!?

много просто, вече малко в татковината знаят руски!???

Сичко е шес

Руснак, ама допуснал няколко граматични и синтактични грешки в мейла характерни за българи, а не за руснаци.

Освен да е някой много печен руснак и да е дал на някой нашенец да го преведе на английски, ама това глупавите правораздавателни органи ще го изяснят със сигурност.

Звън®
снимка на Звън®

Автор на хакерската атака е руският гражданин Д.М., капитан от ГРУ. Работил е две години като финансов фокусник в МФ. Съпругата му има българско и американско гражданство. Нейният баща е парагваец, работил дълги години за филипинското разузнаване. Майка й е мецосопрано от операта в Сидней и участва главно в опери от руски композитори. Шуреят на хакера е тест-пилот на F-16 Block 70 вход А. Работи на постоянен договор в Локхийд-Мартин.

 

В момента МВР извършва дактилоскопически и ДНК анализ на открадната информация. Установено е вече, че хакерът е пушач на контрабанден тютюн, страда от плексит и вероятно е потомък на семити.

плувецът

А тъщата на хакера с каква националност са? От толкова националности - да живее дружбата между тях.?

майор Цепеняков

"...капитан от ГРУ..."

Нееее, капитан е конспиративното прикритие. Покрай новичоците партньорските служби highly likely установиха, че в ГРУ служат само полковници и нагоре.

Индженеро

А за это, друг мой пьяный,- говорил он Епифану,-

Будут деньги, дом в Чикаго, много женщин и машин...

 Враг не ведал, дурачина, - тот, кому все поручил он,

Был чекист, майор разведки и прекрасный семьянин.

Васик

Бойко Борисов е общувал с прасета като дете. Това трябва да е изходната точка на политическия анализ на ситуацията.

SINDBAD

 

Имената и ЕГН-тата на целия политически и административен елит се съдържат в папка, озаглавена KRASI, от хакнатите данни от НАП. Това показа справка на „Труд“ в документите.

Информацията е отпреди повече от 10 години – от времето на 40-ото Народно събрание (тройната коалиция при кабинета „Станишев“). Бойко Борисов фигурира в списъка като кмет на София.

В списъците са включени всички депутати, министри и зам.-министри, областни управители и техните заместници, шефове и членове на ръководствата на държавни органи.

Отделни списъци са обособени за отговорните лица в партиите, за прокурорите и следователите и за съдиите.

 

Миряна Б.

Тъщата на хакера не знам колко гражданства има, но етносът й е семитски. От Одеса-мама. Казва се Циля Дорфман. И вече клони към алт. Много пуши -  Херцеговина Фльор.

 

Звън®
снимка на Звън®

Според австралийските закони, всяка тъща, която има зет хакер също се смята за хакер. Поради това, Циля Дорфман е временно отстранена от състава на операта в Сидни, а свиделството й за мецосопрано е отнето. Петъчното предстравление на операта "Дама пика" е отложено. В него Дорфман изпълняваше ролята на прислужницата.

Аладар

Българките се женят обикновено за западняци

а българите за рускини.

Според мен е руснак работещ в Агенцията за 

нац. сигурност на САЩ - АНС , нещо като Сноудън.

Purple_Haze

"Истинският руснак" е с типично английско чувство за хумор:

"...Изпращам този мейл само на bTV, NOVA и „Капитал”, защото видях истинска журналистика единствено от тези медии..."

Така пише само поданик на Нейно величество, нали?

Sine_metu

И аз мисля, че намекът е задокеански.

Руснак с мустак и тъща с къща е за 99-те% (80% е занижена оценка за нас)

Споко

Ха-ха, не бях обърнал внимание на това! Истинските джурналисти в тези 3 медии. Звучи ми като - булгар, балгар и ганьовец, гледайки в косматите си гърди, преди да се изпърди профилактично, да извади чесновото у себе си , и да се бухне у басейна :)

Миряна Б.

Този хакер може да се пробва и като hijacker. Г-н Горанов да търси ново жилище за дечицата си, макар че  и в сегашното не държи самолет, даже не дрон, дори и в гаража.

Миряна Б.

петъчното представление на "Дама пика" е отложено. В него мецосопраното изпълнява ролята на прислужницата.

 

Помня години, когато в Софийската опера самата Елена Николай щеше да рита мецосопраното, докато пее за овчарчето - "Мой маленький дружок, любезный пастушок..." Коя от двете е все това.

Sine_metu

Вт., 16/07/2019 - 15:42 (нов)

Миряна Б.

петъчното представление на "Дама пика" е отложено. В него мецосопраното изпълнява ролята на прислужницата.

 

Помня години, когато в Софийската опера самата Елена Николай щеше да рита мецосопраното, докато пее за овчарчето - " Мой маленький дружок, любезный пастушок..."

 

„Маленький“ е в некоя друга „Дама пика“

За „миленький“ са писали Карабанов и Чайковски

 

Факт е, че и аз съм го чувал „маленький“, но не в Софийската, а в една провинциална опера. Оказа се, че просто не могат да го изпеят с „и“

 

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Изпращам този мейл само на bTV, NOVA и „Капитал”, защото видях истинска журналистика единствено от тези медии

 

Ох, майкааааааааааааа.................

dissidentbg

Само българин, живеещ в България, би могъл да знае цитираните медии.

 

От английският текст се вижда, че английският му не е роден език.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш