Quantcast

Медия без
политическа реклама

Пак изливат бетон на плажа в Синеморец

08 Дек. 2019
Фейсбук

Нов строеж започва на метри от брега в Синеморец, съвсем близо до забележителните скални образувания “Корабите”, съобщи пръв сайта "Биволъ". Бетонът вече е излят и на него ще изникне вила, за което РИОСВ-Бургас е дала положително становище. Това няма да е първата постройка в района. Проблем е, обаче, че действащ ОУП няма, а има действащи заповеди, издадени от МРРБ и МОСВ за забрана за всякакви строежи извън регулация в Парк “Странджа”.
Снимки на излетия бетон и видеоклипът бяха качени във Facabook групата "Да не допуснем с. Синеморец да се превърне в Слънчев бряг" от местен жител. Вижда се, че липсва задължителната табела, посочваща типа на обекта, инвеститора, фирмата-строител и съответните строителни разрешителни.

Благодарение на проекта "Първа линия" , те разкриват, че новият бетон е излят върху имот 66528.2.262, който е собственост на арх. Добромир Добрев.

От "Биволъ" напомнят, че Добромир Добрев е член на Камарата на архитектите към Регионална колегия София и е автор на няколко проекта в столицата. Сред тях е “Фамилия саут парк”, който се рекламира като “зелен” и замислен да “доближи жилищата до природата“. Инвеститор в този обект е “Нова Сити Груп”. Арх. Добрев се явява управител на няколко фирми от групата “Нова Сити” – “Нова Сити Груп”, “Нова Сити Лукс”, “Нова Сити Резидънс” и т.н. Собствениците са израелски граждани.

Строителството е възложено на “Артекс инженеринг”. През 2015 г. Добрев и собственикът на “Артекс” арх. Пламен Мирянов заедно откриват “Фамилия саут парк”.

Ключови думи:

Синеморец, Артекс, Биволъ

Още по темата