facebook
twitter

Горещи новини

Осъвременяването на пенсиите догодина ще е с 6.6%

3467
Илияна Кирилова

6.6% ще е осъвременяването на пенсиите от 1 юли 2020 г., потвърди социалният министър Бисер Петков пред БНТ. Толкова показват изчисленията по т.нар. швейцарско правило при сегашните допускания за стойностите на инфлацията и нарастването на средния осигурителен доход за страната за предходната година. Процентът за пръв път бе съобщен от управителя на НОИ Ивайло Иванов на среща с пенсионерски организации миналата седмица.

Ако прогнозата се запази без промяна, това ще е най-голямото увеличение на пенсиите в последните години. Тази година също индексацията бе необичайно висока - 5.7%. Иначе в тригодишната прогноза за 2020 г. са заложени 5.3%. През 2009 г. първото правителство на Борисов замрази пенсиите, като през 2013 г. компенсира това с диференцирано увеличение, което не успя да догони поскъпването на живота. През следващите години пенсиите растяха с по два-три процента.

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Казахме на младите: Няма смисъл да се осигурявате
Голямата пенсионна бомба

18.11.2019

ЕМИЛ ХЪРСЕВ, д-р ик.

3313 16
До живот

14.11.2019

537

Коментари

Invisible

   Според мен  увеличение с 26 % е по- справедливо.

 

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Тоест, ако имате досега пенсия 300 лв, то след почти година тя ще достигне колосалните 320 лв!Почти.О, мами блю!Чок парасъ!При тъз охрабряваща вест на всеки пенсионер му иде да си пусне Кидика по Вефа и да си пее:"Хей, живот, здравей, здравей!".По–набожните бабички ще захвърлят Богородичната си иконка и ще палят свещ и ще се молят веке Нему!

fisherman

Да внимават/не пенсионерите/, а повдигащите да се не изсипят, или пък да си счупят някое ребро от удряне по гърдите си.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×