Quantcast

Медия без
политическа реклама

Нинова зададе поредица от въпроси на Борисов

29 Юни 2019
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Председателят на БСП Корнелия Нинова също се включи в словесната престрелка за ремонта на самолетите Су-25. Тя попита премиера Бойко Борисов къде ще се ремонтират те и постави още няколко въпроса. "Г-н Борисов, Вашият вицепремиер Каракачанов твърди, че има подписан договор с Беларус и преведени пари за ремонт на Су-25. Вашият министър Караниколов иска да разтрогне договора. Председателят на Народното събрание Караянчева подвежда Русия, като на най-високо равнище заявява, че Русия ще ремонтира същите самолети. Кой от тези тримата говори от Ваше име и кой казва истината? Кой носи отговорност за този огромен международен гаф?", пита Нинова в профила си във "Фейсбук".

Тя иска да знае още защо при огромен излишък в бюджета, ще се вземе нов заем от 400 млн. лв. за покупка за изтребителите F-16. "Кой, кога и при какви условия ще го връща?", пита Нинова.

"Защо излъгахте медицинските сестри, че  че ще им увеличите заплатите?", е друг от въпросите. Нинова посочва, че днес 109 лекари и медицински работници във видинската болница са подали колективни оставки. "Вие ли наредихте на министър Ананиев да обяви, че ще закрива отделения в областните болници в Северозапада?", пита още лидерът на социалистите.

"Четохте ли доклада за България, гласуван в ПАСЕ? Да кажете нещо за корупцията в страната? Споделяте ли европейската оценка за Вашето управление?", завършва Нинова.

Още по темата