facebook
twitter

Горещи новини

Нинова: 10 г. танго на премиера, 10 г. разпад на системите

Никакви оставки по веригата надолу не могат да променят отговорността, рибата се вмирисва откъм главата, каза председателят на БСП в декларация в парламента
939
Илияна Кирилова

"10 години танго на премиера и разпад на системите - Борисов, министър-председател на държавата ли е или управител на летен лагер за калинки в администрацията".

Това попита лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на групата на социалистите в Народното събрание.

"В последните седмици ни заливат няколко скандала и тревоги. Скандалът с начина на провеждане на изборите, с водния режим в редица градове, проблеми в здравната система, напрежение около решението за болничните листове, корупционните скандали не спират. От 288 къщи за кости, само 23 се оказват изрядни. Ще се окаже, че и тези, които са се осигурявали за две пенсии ще получат по-малко, отколкото една. Всичко това буди тревоги и поставя въпроси. Първият за управлението на държавата. Една криза се потушава с друга. Прехвърля се отговорността на слънцето, на дъжда, на другите, на лошите от опозицията, които искат да счупят държавата. Кризите не се решават, а се замитат", каза още Нинова.

Тя говори за проблема с водоснабдяването: "Вчера ваши министри ни съобщиха, че близо 320 хил. българи бедстват, но по-странно е поведението им. Вчера министър каза: "Ще дам обобщена информация по отношение на водната криза в община Перник, а вчера разбрах от медиите не само в Община Перник, а и в други райони в страната, където има нарушен режим на водоснабдяването". Министърът на регионалното развитие е в отпуск и не намира причина да го прекъсне. Областният управител не знаел, че той отговаря.:

Председателят на БСП заяви за напрежението около болничните: "Неспособността да се справите със злоупотребите ви доведе да посегнете на основни трудови права. Четвърто, пенсионната криза. Ще се окаже, че осигуряващите се за две пенсии, ще получат по-малко, отколкото една", каза Нинова и попита къде са парите на хората за Сребърния фонд.

"Изводът цели системи се разпадат по две причини. Вие сте некомпетентни да управлявате, да контролирате процесите", каза още Нинова. Тя посочи, че ГЕРБ играят танго две напред - едно назад. "Така беше с бойлничните, така беше с тежките случаи в здравеопазването. Не искам да злоупотребявам с тях. Сутрин едно - вечер друго. Така не се управлява държавата. Уволнявате светкавично, за да потушите напрежението, но проблемите остават и се задълбочават. Следващата калинка продължава така до новата криза. И така - 10 години танго на премиера, 10 години разпад на системите", заяви Нинова.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обясни, че премиерът е отишъл в Загреб с правителствения самолет, а Себастиен Курц в икономическа класа. "Държавната машина, с държавните символи пътува на партийно мероприятие на ЕНП. Изводите оставям на зрителите" изтъкна Нинова. "Хвалите се, че ще давате 40 лв. на пенсионерите", каза тя и попита колко пенсии струва този полет на премиера до Загреб.

"Г-н премиер, никакви оставки по веригата надолу не могат да променят отговорността. Вие обичате народния език, той е казал, че рибата се вмирисва от главата", допълни още тя.

19

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Вотът на недоверие увисна на каприза на „Воля“ и „Атака“

24.01.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

18011 75
Крановете от ст. "Христо Ботев" бяха премахнати

24.01.2020

242 1
Борисов предложи феновете да управляват "Левски"

24.01.2020

2640 24

Коментари

Slava
снимка на Slava

В Бургас днес духа бурен вятър, не може да се върви. Чакам Борисов да го спре, за да изляза. И студ се задава, Борисов да върне топлото време.

Сгугню
снимка на Сгугню

"Държавната машина, с държавните символи пътува на партийно мероприятие на ЕНП. Изводите оставям на зрителите" изтъкна Нинова. 

Бре!

И Нинова веднъж да рече нещо на место!

F16
снимка на F16

Никакви калинки не са гербавите, ами марокански скакалци.

ГАМЕНЧЕТО

Калинки във форума.

Кога бай Тошо пътуваше така, баре взимаше машинописката да му списува мислите.

А тука бие на кухо отвсякъде.Един Веско да не взел да му пее'Само ти сърце си ми приятел'.

Paranormal

Много хубав лозунг, почти като "25 години народна власт - 25 години цирк! — светещ надпис върху цирков купол"

 

Hey Joe

Има и още по-актуален лозунг:

"30 години капитализъм - 30 години грабеж, разруха и геноцид."

nobody2

тия двамата борисов и нинова толкова се харесват, че ше посегнат на себе си

rorik

Тая пак бълва от трибуната на НС.

Ми  , спечели избори, бре. .

Кризите днес поне ги знаем а при вас всичко 20 години беше цветя и рози.

торбаЛан

Най-добре работим в опозиция. Мое си ги плещим секакви. Затова и избори не щем да печелим.

Justinian2
снимка на Justinian2

Дрън-дрън празни приказки. Нинова , почвате да писвате на всички с безкрайното си говорене ( какво като е вярно това което казвате ?) , след като не предприемате ИСТИНСКИ действия ! Каквото правите за да падне тиквения режим ? Поведохте масови всенародни протести ? Обявихте поне едни от фалшифицираните избори за ФАЛШИФИЦИРАНИ ? Поискахте международни наблюдатели на изборите , така като се иска за диктатурите ? Бихте аларма в Брюксел ? Какво реално направихте за да вземете властта от хунтата на ГЕРБ ? Нищо ! Нищо не направихте , нищо не правите. Дори един такъв дребен детайл от последните местни избори - мълчахте като ..... за секс скандала на Портних в Израел ! Скандал , който ако бяхте подхванали , печелихте без проблем Варна ! Ама не , мълчите ! атакувате ОПГ-то само за глупости или с общи приказки , които нищо няма да доведат ! "Системите били в разпад..." Ами в разпад са ! Поемете Властта и ги стабилизирайте системите !!! Ама не искате , щото добре знаете каква кочина ще ви оставят в наследство...☝️

Георги Вълков д...

Премиерът обича не „народния език”, а простонародния. Колкото по-опростенчески и по-цветущ – толкова по-ефектен за неизкушения му електорат ;-)

И наистина днес каже едно, утре – друго. Зависи с кой крак най-напред е станал. Или според съпротивата на засегнатите – днес реформи в полицията, утре (след протестите) – няма реформи. Едни ден: „Белене е един голям гьол”, в друг ден – без нова атомна, няма да имаме енергия след някоя и друга година. Веднъж – „спряхме трите енергийни проекта от големия шлем на Русия” (заявено от говорителката му Румяна Бъчварова), после – „ако не беше Орешарски спрял „Южен поток”, аз щях да го завърша”. И така три мандата :-(

торбаЛан

Ма верно ли ако си на воден режим се водиш бедстващ? Значи в Стара Загора сме бедствали от момента на построяване на панелката през 1977г до 2008, когато прехваленият д-р Евгений Желев сдаде властта?

 "Хвалите се, че ще давате 40 лв. на пенсионерите", каза тя и попита колко пенсии струва този полет на премиера до Загреб.

Ако имаше директен полет до Загреб, както такъв има за Курц, то би било изгодно. Но такъв няма. И лесно може да се сметне колко е струвал полетът на държавния самолет - цената на горивото плюс летищните такси в Загреб. А сега сметнете десет-дванадесет билета с редовни полети през Германия или Чехия колко ще струват и колко по 40 лева ще бъдат спестени за електората в който се е прицелила госпожа другарката. Без да смятаме загубата на време.

pro_hard

През Виена се стига за 4 часа и половина с  2 часа престой, време  за което протоколът може да уреди срещи, за които пак може да се тупа в гърдите. А билетите да си ги плати от касата на герб /бялата/, а не от моя джоб.

ArcheoBG

За 10 години икономиката на България нарастна с 40%, другарко. :-)

F16
снимка на F16

Айдее, и Отдел "Агитация и пропаганда" на ЦК на ГЕРБ се включи.

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

 

Икономиката се увеличава, ама производството намаля двойно...

 

Supertramp
снимка на Supertramp
А с колко намаля населението на България за същите 10 години , другарю ?
принцеса Даяна

Всички информации за Нинова могат да се изразят с 3 думи:

*

Нинова:

"Бум-тряс-прас."

John Slow

Събота, 8:30, "елитен" столичен квартал:

 

Бай мангау хваща ОГРОМНА бензинова духалка и започва да "разчиства" за събратята си, които идат с мощни резачки за асфалт, положен само преди два дни. Явно нещо са объркали, та в почивния (за повечето хора) ден нема никой да почива. Типична картинка. Това тук е една безумна кочина, не европейска столица.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×